Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Hüvelyfiatalítás

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 5 db orvosok
 • 3 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A hüvelyfiatalítás a hüvelycsatorna és a hüvelynyílás megfeszítésére és a nedvesedés fokozására szolgáló eljárások gyűjtőfogalma. Általában a terhesség, az öregedés és akár a rákkezelés okozta problémák helyreállítására szolgál. A hüvelyfiatalítás a szexuális elégedettség növelése mellett csökkentheti vagy egyenesen megszünteti az inkontinenciát, ami a nőknél igen gyakori gond.

Sokan hüvelyszűkítésként gondolnak a labiaplasztikára is, ami átformálja a külső szöveteket, de az orvosok hangsúlyozzák, hogy az igazi hüvelyfiatalítás a hüvelycsatornára összpontosít.

A nem sebészeti eljárások általában lézerekből vagy rádiófrekvenciából származó energiát használnak a hüvelyi szövetek melegítésére, valamint a véráramlás és a kollagéntermelés fellendítésére. Ezáltal a szövet vastagabbá, simábbá és rugalmasabbá válik. A pihenési idő általában minimális ezeknél az eljárásoknál, amelyek a hüvelylazaság, a hüvelyszárazság és az inkontinencia kezelését szolgálják. Másrészt általában több hónapos kezeléseket igényelnek.

A műtéti hüvelyfiatalítás drámaibban összehúzza a hüvelycsatornát, a gyógyuláshoz akár hat hét korlátozott aktivitásra lesz szükséged.

Tüneteid és anatómiai károsodásod határozza meg, hogy alkalmas vagy-e a műtétre, vagy esetedben a nem sebészi kezelés ajánlott.

Előnyök

 • szexuális elégedettség növelése
 • rákkezelés okozta problémák helyreállítása
 • inkontinencia csökkentése vagy akár megszüntetése
 • hüvelyszárazság megszűnése
 • szülés előtti hüvelyfeszesség visszaállítása

Hátrányok

 • duzzanat a kezelést követően
 • fájdalom a kezelést követően

Kérdések-válaszok

A műtéti hüvelyfiatalító eljárások eredményei tartósak, bizonyos határokkal. Korod és tapasztalataid befolyásolják a hüvelyed működését, és a tested idővel megváltozik. Egyes nők évtizedek óta elégedettek eredményeikkel, míg másoknak új problémák alakulnak ki később.

A nem sebészeti hüvelyfiatalító kezeléseket általában sorozatban végzik, évente kontrollálva az eredményeket.

A sebészeti hüvelyfiatalítás jó választás lehet, ha:

 • Hüvelylazaságod van.Ekkor a sebész összeszoríthatja a hüvelyed bejáratát perineoplasztikával, a hüvelyedet pedig hüvelyplasztikával.
 • Vizeletszivárgás esetén.A hólyagod és a húgycsöved elülső javításával megakadályozhatók a szivárgások.

A hüvelyszűkítés, másnéven vaginaplasztika 1-2 órás műtéti eljárás a hüvelycsatorna és a hüvelynyílás megfeszítésére. Ha hüvelylazaságban szenvedsz, a műtéti feszesítés az egyetlen módja a funkcionális és esztétikai célok elérésének. A legtöbb nő vissza akarja szerezni szülés előtti hüvelyfeszességét a nagyobb kielégülés és az erősebb izomtónus érdekében.

Az eljárás helyi vagy általános érzéstelenítésben végezhető. A sebész V alakú éket vág le a hüvelyben lévő szövetből, majd varratokkal állítja be a szövetet és az alatta lévő medencefenék (másnéven levator) izmokat. További felületi öltések meghúzhatják a hüvely nyílását, és a felesleges bőrt eltávolítják.

Három-öt napos kiesési időre számíthatsz, és a terület akár két hétig is duzzadt lehet és fájhat. Nyolc hétig kerülnöd kell az erőteljes testmozgást, a tampont és a szexet is.

Ha a hüvelyed a műtét után kissé „túlságosan feszesnek” érzed, előfordulhat, hogy több hétig vagy hosszabb ideig speciális dilatátorokkal kell dolgoznod, mielőtt kényelmesen folytathatnád a közösülést. Bár az öregedési folyamat folytatódik, és az izmok, szövetek elveszítik erejüket és feszességüket, számíthatsz arra, hogy az eredmények tartósak lesznek.

A perineoplasztikát általában a perineumnak, a hüvely és a végbélnyílás közötti terület szülés utáni támogatására végzik. A szülés miatt kialakult hüvelyi/perineális hasadás szokatlanul nyitott hüvelynyílást idézhet elő, amit irritálhat a szoros ruházat, és önbizalmad is csökkenhet a kisebb szexuális élvezet miatt. A perineoplasztika egy 30 perces műtéti eljárás, amely összehúzza a hüvelyed nyílását és a perineumot.

Ezt az eljárást gyakran helyi érzéstelenítésben végzik. Orvosod eltávolítja a V alakú szövetrészt a hüvely hátsó falától az anális területig. Az öltésekkel szorosabban húzza meg az izmokat, eltávolítja a felesleges szöveteket, és a metszéseket bezárja. Egy hét múlva kelhetsz fel.

Ha hüvelyi úton szültél, vedd figyelembe, hogy ez az eljárás nem elegendő a hüvely megfeszítésére, hisz csak meghúzza a hüvelynyílást.

A nem sebészeti lehetőségek közé tartoznak a lézer- és rádiófrekvenciás energiaeszközök, módszerek. A tapasztalatok eltérőek, de ezek az eszközök mind a lazaság, mind a szárazság és a szivárgás tüneteit bizonyítottan csökkentik.

PRP-injekciók

Ha fokozott érzékenységre vágysz, fontold meg a PRP-injekciókat (vérlemezkékben gazdag plazma, a saját vérből származik)! Ha érzékeléscsökkenést tapasztalsz vagy nehezen éred el az orgazmust, hasznos lehet számodra a klitoris- és a G-pont PRP-injekció.

ThermiVa

A ThermiVa egy rádiófrekvenciás kezelés, amely számos tünetedet kezelheti, beleértve a hüvelyszárazságot, a hólyagszivárgást, a fájdalmas közösülést és a visszatérő hüvelygyulladást. Sokszor javíthatja a szexuális funkciókat és az elégedettséget is.

A kezelés során a ThermiVa pálca célzott energiát juttat a szervezetedbe, amely gyengéden felmelegíti a szöveteket a hüvelyen belül és kívül egyaránt, hogy regeneratív gyógyulási reakciót váltson ki. A bőröd feszesebbé, hidratáltabbá és érzékenyebbé válik.

Az eljárás során több kezelés szükséges, és a teljes eredmény néhány hónap múlva lesz legszembetűnő. Az előnyök fenntartása érdekében éves nyomonkövetés szükséges.

MonaLisa Touch

A MonaLisa Touch egy frakcionált CO2-lézer, melyet arra terveztek, hogy megváltoztassa a szövet alapállapotát, hogy a menopauzás nők ismét jól érezhessék magukat. Ennek a kezelésnek nem célja a szorító hatás elérése (bár észre vehetsz egy finom javulást). A hüvely szárazságát, a fájdalmas közösülést és a vizeletinkontinencia problémájának megoldását célozza meg. A lézer ellenőrzött mikrosérüléseket okoz a hüvely falán, hogy ösztönözze a véráramlás fokozását, valamint növeli a kollagén és az elasztin termelését a szövetek gyógyulása és megvastagodása érdekében.

Orvosod érzéstelenítő krémet használ, majd pálca alakú lézerrel energiaimpulzusokat juttat a meghatározott kezelési területekre.

Az impulzusokat egy meghatározott mélységig és szélességig számolják, a kezelt területtől függően (általában mind a belső hüvelyi csatornád bőrén, mind a külső vulva bőrén). A tipikus MonaLisa Touch kezelés 5–10 perc aktív lézerrel jár.

Három vagy négy kezelésre lesz szükséged, de valószínűleg észreveszed a javulást az első kezelést követően néhány héten belül.

FemiLift

A FemiLift frakcionált CO2-lézert is használják a hüvelycsatorna fiatalítására és olyan tünetek felszámolására, mint a szárazság, a szex közbeni fájdalom és az irritáció. A lézer mikrosérüléseket hoz létre, amelyek kiváltják a tested természetes gyógyítóreakcióját, segítenek megvastagítani a hüvelyszövetet, javítani az izomtónust, fokozni a kenést és helyreállítani a rugalmasságot. Mivel a lézer erősíti a hüvelyfalat, a kezelés segít a vizeletinkontinencia esetén is.

A FemiLift sokféle indikációval rendelkezik. Ha ezek közül egyet kellene választani, akkor ez az a kezelés, amit akkor alkalmaznak, ha hüvely posztmenopauzális atrófiájában szenvedsz. Kivétel nélkül a rendelőben ilyen problémával kezelt nők javult nedvesedésről számoltak be.

Orvosod tubuláris szondát helyez be a hüvelyedbe, 360 fokos elforgatással, hogy hőhatásokat juttasson a hüvelyi szövetekbe. Az pihentetési idő minimális, de a gyógyulás során öt napig kerülnöd kell a tamponok használatát és a hüvelyi szexet.

Valószínűleg három kezelésre lesz szükséged (körülbelül három hét különbséggel), melyek mindegyike körülbelül 10-15 percig tart. Tervezned kell azonban egy évenkénti utókezelést az eredmények fenntartása érdekében.

A beavatkozás ára az eljárást végző orvos tapasztalati szintjétől, a gyakorlat helyétől és attól függ, hogy kombinálja-e az eljárásokat.

A biztosítás nem fedezi a hüvelyfiatalító műtétek többségét.