Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Tévhitek és a valóság a mellimplantátum cseréről

Tévhitek és a valóság a mellimplantátum cseréről

A mellnagyobbítás itthon is legalább annyira népszerű plasztikai beavatkozás, mint a nyugati országokban. Az Egyesült Államokban végzik a legtöbb mellnagyobbító műtétet, viszont még mindig rengeteg tévhit él a köztudatban a mellimplantátumokról, amit ideje egyszer és mindenkorra tisztázni.

A mellimplantátumokat kötelező 10 évente cserélni.

A valóság: A mellimplantátumokra a mai gyártók örök garanciát vállalnak, ami azt jelenti, hogy az implantátumokat, amennyiben nem sérültek, nem szükséges cserélni. Ritkán fordul elő, hogy az implantátum megsérül, kiszakad vagy betokosodik. Abban az esetben, ha nincs probléma,vakár 30, 40, 50 évig is biztonságosan benn maradhatnak.

Az implantátumok káros hatással vannak a szoptatásra, illetve gátolják a szoptatási folyamatot.

A valóság: Nincs ok az aggodalomra! Rengeteg kutatást végeztek már világszerte, melyek azt bizonyítják, hogy a mellimplantátumok nincsenek negatív hatással a szoptatásra és a kisbabákra sem károsak, mivel az implantátum nem tud kifolyni a szövetek közé, illetve az implantátumok nem érintik a tejcsatornákat.

A mellimplantátumok cseréje rutinműtétnek minősül, ezért szinte bármilyen sebész el tudja végezni. 

A valóság: A mellimplantátumokat előbb-utóbb esztétikai okokból szokták cserélni a páciensek, de a műtétet kizárólag plasztikai sebész végezheti el. A sebészi technikák különböznek az orvosok között is. Érdemes szakmailag tapasztalt orvost választanunk már az első műtétnél is.

Ki kell cseréltetni az implantátumokat, ha:

  • az implantátumok megsérültek, kiszakadtak, a melleid megkeményedtek,
  • nagyobb melleket szeretnél,
  • esztétikailag már nem vagy megelégedve az eredménnyel. 

Kapcsolódó: Kérdések, amelyek benned is felmerülhetnek a mellimplantátum cserével kapcsolatban

A hölgyek általában kicseréltetik implantátumukat az első műtét után körülbelül 10 évvel vagy akár hamarabb, esztétikai okokból. Az implantátum minősége változatlan, viszont lehet, hogy a páciens mellfelvarrást vagy nagyobb implantátumot szeretne, esetleg a szoptatás, az idő és a gravitáció hatására már nem elégedett az eredménnyel. Ha viszont továbbra is elégedett, egészséges és az implantátumokkal nincs probléma, elég évente egyszer megjelenni kontroll- vizsgálaton és élvezni a műtéti eredményt.

A konzultáció során fontos, hogy a páciens minden kérdésére szakmailag hiteles választ kapjon. A tévhitekkel kapcsolatosan különösen részletes tájékoztatásra van szükség, mivel az internet tele van téves információkkal és blogokkal. Egyre több az „explantálj, ne implantálj!” jellegű bejegyzés, melyekben a páciensek, akik rossz tapasztalok miatt eltávolíttatták mellimplantátumaikat, előszeretettel sorolnak fel elrettentő személyes történeket. Az orvos számára az egyik legfontosabb szempont, hogy a páciens igényeinek megfelelő eredményt tudjon biztosítani.

Ha te is implantátumos mellnagyobbítást tervezel, esetleg azon gondolkodsz, hogy ki kellene már cserélni a melledben az implantátumokat, böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

A döntés a te kezedben van, mi pedig hozzásegítünk a lehető legjobb választáshoz, hogy garantáltan megtaláld a legjobb plasztikai sebészt.

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!