Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Szilikon vs. Sóoldatos mellimplantátumok

Szilikon vs. Sóoldatos mellimplantátumok

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon mi van az implantátum belsejében? A következő kérdés, ami releváns lehet annak akinek már van vagy tervezi, hogy mi történik ha kiszakad? Milyen hatással van a szervezetre az az anyag, ha bekerül a keringésbe? Olvass tovább és mindenre fény derül.

Az elsődleges különbség a sóoldatos és a szilikon implantátumok között az a tartalma. A sóoldatos implantátumok sós vizet tartalmaznak, míg a szilikon implantátumok viszkózusabb szilikon géllel vannak feltöltve.

Milyen kockázatokkal járnak a mellimplantátumok?

A műtét utáni kellemetlenség a legtöbb esetben az idő múlásával elhalványul, például elmúlik a fájdalom vagy a mell érzékenysége csökken. Másoknál viszont előfordulhat, hogy szükségük lehet egy másik műtétre, olyan esetekben, mint például ha megreped az implantátum vagy tokosodás jelentkezik, amely a mellet puha helyett túl feszessé teheti.

Kapcsolódó: Így menj biztosra, ha megbízható mellimplantátumot szeretnél

Mi történik ha az implantátum kiszakad?

A szakadások különféle okokból következhetnek be. Bármi is legyen a repedés oka, az implantátumot el kell távolítani, bár ugyanazon műtét során gyakran már lehet új implantátumot is behelyezni.

Ha egy sóoldatos implantátum megreped, a sós vizet felszívja a test, bármilyen káros hatások nélkül. A szilikon implantátumban lévő gél viszkózusabb, mint a víz, és az emlő implantátum körül kialakuló szövetben marad. Mindkét esetben a megrepedt implantátumnak nincs hosszú távú káros hatása az egészségére, azonban a szakadt implantátumokat el kell távolítani.

Kapcsolódó: Nem a méret a lényeg…hanem a típus! Legalábbis mellimplantátumból

Mit vegyél figyelembe mellimplantátum választás előtt?

A sebészeddel a konzultáció során beszélni fogtok azokról a tényezőkről, amelyeket mérlegelned kell.

A mellimplantátumok nem javítják 100%-ig a mell megereszkedését, ezért azt is meg kell vitatni, hogy szükséges-e mellfelvarrás. A sebészed megvizsgálja a melled formáját és helyzetét, valamint a méretét.

A megnagyobbítás után a mell megjelenését változtathatja a kapszula kontraktúra (tokképződés a mellimplantátum körül) és ritkábban az implantátum migrációja.

Abban az esetben, ha valami szokatlant érzel a melleid túl puhává vagy épp kemény érzetűvé válnak, mielőbb keresd fel a sebészedet mert lehetséges, hogy további műtétre lehet szükség.

Ne feledd, hogy a mell rekonstrukcióján vagy hasonló eljárásokon kívül a mellimplantátumokat nem fedezi az egészségbiztosítás, mivel orvosilag nem indokoltak.

A mellnagyobbításra vállalkozás során számos kérdés felmerülhet, ebből a szempontból is fontos, hogy hiteles információkhoz juss, és a konzultációkra már felkészülten érkezz.

Azért hoztuk létre oldalunkat, mert saját tapasztalatból tudjuk hogy mennyire nehéz egy páciensnek a plasztikai beavatkozás előtt, vagy akár utána is.

Ha többet szeretnél olvasni a mellnagyobbításról, weboldalunkon a beavatkozások menüpont alatt megteheted.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!