Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Így lesz tökéletes a fenékemelés eredménye

Így lesz tökéletes a fenékemelés eredménye

A fenékemelés, mint plasztikai beavatkozás a kiindulási állapotnál kisebbé teszi a feneket, mivel a felesleges bőrmennyiség kimetszésre kerül. A fenék mérete ugyan kisebb lesz, de a fenék formája megváltozik. Fenékemelés előtt általában a fenék alsó része megereszkedett, így a forma nyújtottabb. Fenékplasztika után bár összességében a fenék kisebb, de még is formásabb, kerekebb lesz.

Ahhoz, hogy testtónusodat még jobban átalakíthasd, és a már megemelt popsid még kerekebb lehessen, a sebészek gyakran fenéknagyobbítással kombinálják a fenékemelést. Ezt általában fenékimplantátummal vagy brazil fenékemeléssel (BBL) végzik.

Kapcsolódó: Tapasztalatok első kézből a brazil fenékfeltöltésről

A két lehetőség közül a fenékimplantátum a legmegbízhatóbb, kiszámíthatóbb, viszonylag biztonságos és tartós módja a fenék megnagyobbítására. Ha a feneked már kissé megereszkedett, akkor a fenékimplantátum nemcsak növeli a feszességét, de annak tónusát is kikerekíti. Ugyanakkor a fenék megnagyobbodik, és a feneked felső íve is domborúbb lesz.

Viszonylag kevés plasztikai sebész végez rendszeresen fenékimplantátum műtéteket, ezért mindenképpen olyan orvost keress, aki kifejezetten erre az eljárásra szakosodott.

A brazil fenékemelő műtét (BBL) során zsírleszívást végeznek, és összegyűjtik a saját, felesleges zsírsejteket, majd zsírbeültetéssel fecskendezik be őket a fenékbe, néha gluteális implantátumokkal kombinálva. Ez az eljárás úgy kontúrozza a vonalaidat, hogy közben a fenekedet is formázza.

A BBL során semmilyen bőrt nem távolítanak el, azonban az eljárást viszonylag kockázatosnak tartják (ez a legveszélyesebb kozmetikai sebészeti eljárás az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága - American Plastics Surgeons Society szerint), ezért érdemes érdeklődni, mielőtt belevágsz ebbe a plasztikai eljárásba.

Tipp: Kérdezd meg a sebészt, milyen módon ellenőrzik, hogy a zsírt csak a fenék szubkután terébe injektálják, és nem az izomba.

A fenékemelés mellé nem mindenki választ a fenéknövelő eljárást. Egyes pácienseknek rengeteg extra bőre maradhat, például egy gyomor bypass műtét és nagymértékű fogyás után.

Ha formálnál fenekeden, de nem szeretnél kés alá feküdni, akkor a műtét nélküli fenéknagyobbítási eljárásokat ajánljuk!

Kiemelt kép: Tofros.com fotója a Pexels oldaláról