Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Elengedhetetlen döntés, ha mellnagyobbítás előtt állsz!

Elengedhetetlen döntés, ha mellnagyobbítás előtt állsz!

Milyen típusú legyen a mellnagyobbításod?

Mindenki számára fontos és elkerülhetetlen kérdés, aki mellnagyobbítás előtt áll. Ám a válasz annál bonyolultabb és összetettebb, fontos, hogy a céljaidnak megfelelő döntést hozz ugyanis a végső eredményt nagyban befolyásolja. Ez a kérdés épp olyan fontos, mint az orvos választás, vagy a méretválasztás.

Manapság az egyik legelterjedtebb plasztikai műtét a mellnagyobbítás.

Ezt a plasztikai beavatkozást számos különböző okból végzik el a páciensek. Gyakori okok közé tartozik a fejletlen, kicsi mell, terhesség után megnyúlt bőr kitöltése miatt végzett műtét, az asszimetria okozta esztétikai problémák illetve baleset következtében sérült mell helyreállítása.

A mellnagyobbításnak 3 típusa különböztethető meg:

  • Mellnagyobbítás saját zsírral
  • Mellnagyobbítás hialuronsavval
  • Mellnagyobbítás implantátummal

Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsír betöltése zsírleszívással kezdődik, a felesleges zsírt eltávolítják, általában hasról, combról vagy csípőről.  A zsír megtisztításra kerül, mielőtt beinjektálják a mell formájának javítása és a mell méretének növelése érdekében.

A zsírbetöltés általában egy csészényi mérettel növeli a mell térfogatát, és az sem elhanyagolható tény, hogy az eredmények kiszámíthatatlanabbak a többi mellnagyobbítási típushoz képest, mivel a zsírsejteknek csupán 50–70%-a éli túl az átvitelt. Felmerülhet olyan gond is, hogy az egyik oldalon több zsírsejt éli túl az átvitelt, mint a másik oldalon, ami pedig aszimmetriához vezethet.

Saját zsírral végzett mellplasztika után a mell természetes formájú és tapintású marad. Pozitívum, hogy ennél a beavatkozásnál a zsírleszívás miatt több problémás testrész kezelése végezhető el egy műtéten belül. Az előnyök közé sorolható még, hogy gyorsabb a felépülés a beavatkozást követően, nem kerül idegen anyag a szervezetbe, apró és könnyen gyógyuló hegekkel jár, és a szilikon mellimplantátumra jellemző tokosodás ennél a módszernél nem fordul elő.

Hátrányok közé sorolható, hogy nem lehet vele olyan hatékonyságú eredményt elérni, mint az implantátummal, valamint nincs mód a mell extrém növelésére. Ritka esetben előforduló szövődménye lehet, hogy helyi meszesedés fordul elő.

Hialuronsavval végzett mellnagyobbítás

Azok a páciensek, akik tartanak az altatástól, vagy idegenkednek a mellimplantátumtól, egy alternatíva lehet számukra a hialuronsavval végzett mellnagyobbítás. Ezzel a módszerrel műtét nélkül növelhető a mell térfogata, valamint hegek sem keletkeznek. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben végezhető el.  Ezzel a típussal is természetes formájú és tapintású marad a mell, szintén nem lehet vele olyan volumen növekedést elérni mint az implantátummal és az adott mell formáján bár lehet javítani, nem lehet formailag sem nagyobb változást elérni, például aki feszes kerek cicikre vágyik ne ezt a mellnagyobbítási lehetőséget válassza.

Implantátummal való mellnagyobbítás

Az implantátummal való mellnagyobbítás a fentebb említett két másik módszerrel szemben valamivel komplikáltabb. A műtét altatásban zajlik, ezért a beavatkozást követő éjszakát a klinikán kell tölteni.

A gyógyulási folyamat is jóval hosszadalmasabb, és több hét elteltével tudsz csak visszatérni a megszokott napi rutinhoz.

Manapság már nagyon széleskörű paletta tárul a páciensek elé a mellimplantátum típusokat illetően. Többféle profilú, méretű és textúrájú implantátum létezik. Implantátummal való mellnagyobbítás előtt az orvosoddal konzultáltok arról, hogy hol történjen a bemetszés: a mell alatti redőben, hónaljnál vagy a mellbimbónál, illetve azt is eldöntheted, hogy a mirigy alatti vagy az izom alá behelyezett implantátum előnyösebb-e  számodra. Akik ezt a típusú módszert választják, látványosabb eredményt érhetnek el, viszont mivel idegen anyag  kerül a szervezetedbe, számos kockázat merülhet fel. Ezekről az orvosod a konzultáció során tájékoztatni fog.

Kapcsolódó: Így menj biztosra, ha megbízható mellimplantátumot szeretnél

Ahhoz, hogy számodra a legmegfelelőbb eredményt kapd fontos, hogy felkészülten menj a konzultációra illetve nézz előtte-utána fotókat, hogy az orvosod teljesebb képet kapjon az elképzeléseidről.

Kapcsolódó: Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk mellimplantátum választáskor?

Kiemelt kép: Dalila Dalprat fotója a Pexels oldaláról