Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Plasmage

 • 1 db előtte-utána fotó
 • 2 db orvosok
 • 3 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A szemhéjkorrekció sokak számára nyújtana megoldást a megereszkedett bőr helyreállításában, azonban a műtéti beavatkozás sokak számára riasztóak. Abban az esetben, ha szükséged lenne szemhéj fiatalításra, de nem invazív kezelést választanál, akkor a PlasmAge kezelés lehet számodra az optimális választás.

A nem-invazív technika gáz-ionizáció által létrehozott plazma segítségével segíti a bőr regenerálódását a szemhéjkorrekción túl, ráadásul számos egyéb esetben is megoldást nyújthat.

Előnyök

 • Nem invazív.
 • Rövid kezelési idő.
 • Rövid felépülési idő.
 • Olcsóbb, mint a műtét.
 • Nincs vérzés.
 • Nincs altatás.
 • Minimális fájdalom.

Hátrányok

 • Jelentősen megereszkedett bőr esetében nem elegendő a Plasmage kezelés.
 • A látványos eredmény elérése érdekében több kezelésre is szükség lehet.

Kérdések-válaszok

Bárkinek ajánlott a kezelés, aki feszesebb, tónusosabb hatást szeretne elérni és bőre megereszkedett, akár a korából adódan, akár genetikai adottságokból, vagy egyéb okokból kifolyólag. A kezelés a bőrmegereszkedéseken kívül alkalmazható még a szem környéki szarkalábak, száj körüli és az arc egyéb területein vagy a test más helyein megjelenő felületes ráncok kezelésére is.

A Plasmage-el történő kezelésre kortól, nemtől és bőr típustól függetlenül majdnem mindenki alkalmas, aki fiatalítani szeretne a szemhéján. Kizáró ok lehet, ha a páciens daganatos beteg, véralvadásgátlót szed, terhes vagy a szoptatási időszakban már.

A kezelés biztonságosnak mondható, a szövődmények kialakulása elenyésző. Felmérések és tapasztalatok alapján elmondható, hogy ha a kezelés megfelelően történik és az utókezelésre gondosan odafigyel a páciens, illetve betartja az orvosi utasításokat a szövődmények kialakulása 2%-ra becsülhető.

A Plasmage kezelésre kortól, nemtől és bőrtípustól függetlenül majdnem mindenki alkalmas. A kezelést megelőzően bőrgyógyász szakorvosi konzultáció keretében születik meg a döntés a beavatkozás elkezdéséről.

Plasmage kezelés kb. 15-30 percig tart. Első lépésben érzéstelenítő krémet fognak felkenni a kezelni kívánt területre, majd 25-30 perc hatóidő után kezdődik a kezelés, amely során 1-3mm-es távolságban pontonként kezelik a kívánt területet. Azonnali feszesítő és a kötőszöveti rostokat összehúzó hatása révén elindul a bőr rostjainak újrarendeződése, a bőr rejuvenaciója. A bőrfelület, a plazma segítségével olyan módon kerül szublimálásra “elpárologtatásra”, hogy mindeközben az alatta található kötőszövet nem sérül. A helyi érzéstelenítés miatt csak minimális szurkáló jellegű érzés jelentkezhet a bőrön.

A kezelés után fényvédő krémet és a napszemüveget javasolt használni. A pörkök 5-7 napon belül esnek le, a bőr 6-8 hét után teljesen megújul.

A kezelés után duzzanat lép fel a kezelt területen, de ez 2-3 napon belül eltűnik.

Bizonyos páciensek esetében a kezelés ismétlésére is szükség lehet.

A vágás nélküli beavatkozás csak minimális kellemetlenséggel jár, az esetlegesen fellépő fájdalmat a bőrre felvitt érzéstelenítő krémmel enyhítik. Az érzéstelenítés típusa függ a kezelt terület nagyságától. Nagyobb terület esetén az injekció és a krém kombinációját is szokták alkalmazni.

A kezelés után a bőr kipirosodik és megduzzad, felszínén pörk képződik. A duzzanat pár nap alatt elmúlik, a gyógyulás pedig 1-2 hét alatt bekövetkezik. Ez idő alatt fontos, hogy a bőrt mindenféle irritációtól védd és kerüld a napfény UV sugárzását, vagy a szoláriumot. Javasolt magas faktorszámú napfényvédő krém alkalmazása. A duzzadt területet szükség szerint lehet jegelni, tisztántartásához pedig a fiziológiás 0,9%-os sóoldat használata javasolt. Vannak kifejezetten ilyen jellegű kezelések utánra kifejlesztett krémek, amelyek segítik a sebgyógyulást és védik az érzékeny bőrt. Ezek használatával kapcsolatban mindenképpen egyeztess az orvosoddal.

A kezelés eredménye a bőrfiatalító, feszesítő plazmakezelés során 2-3 hónap alatt lesz teljes, ugyanis ennyi idő kell a bőrben lezajló regeneratív, szöveti megújító folyamatok lezajlásához. Ezek során megtörténik az új sejtek képződése, valamint a kollagénben dúsabb kötőszöveti állomány kialakulása, ami által a bőr feszesebbé válik. Minden más esetben az eredmény a sebgyógyulási folyamat után lesz látható.

A Plasmage alternatívája a szemhéjplasztika, mely egy műtéti eljárás. Ennek köszönhetően drágább és több felépülési időt igényel.

Helyettesíti a szemhéjplasztikát.

A Plasmage kezelés nem minden esetben megoldás. Ha nagyon megereszkedett bőrről van szó, akkor nem lehet pótolni a műtéti úton történő arcfeszesítést.