Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Műtét nélküli nyakfeszesítés

 • 2 db előtte-utána fotó
 • 8 db orvosok
 • 4 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Manapság már számos kozmetikában végeznek kezeléseket, amelyek feszesítik a megereszkedett bőrt viszont idővel csak bizonyos töltőanyagok segíthetnek megszabadítani a pulykanyaktól és a petyhüdt bőrtől. A töltőanyagok, az ultrahangos és a rádiófrekvenciás mikrotűs kezelések segíthetnek helyreállítani a hámréteg természetes tartását, és kisimítani a bőrt. Ezek tartoznak a műtét nélküli, non-invazív nyakfeszesítés kategóriába.

A műtét nélküli nyakfeszesítés célja a laza bőr simítása és feszesítése a nyak területén, mely segít csökkenteni a nyakráncok megjelenését - mindezt szike nélkül. Jellemzően nem műtéti /non-invazív/ eljárások kombinációját foglalja magában.

A kifejezés első megjelenésekor elsősorban az olyan bőrfeszesítő kezelésekre vonatkozott, amelyek energiát használnak a bőr alsó rétegeinek melegítésére és a kollagéntermelés serkentésére.

Gyakran elmosódik a határ a műtéti és a non-invazív eljárások között. Most megvizsgáljuk ezen eljárások hatását, szövődményeit és a lehetséges alternatívákat.

Előnyök

 • A legtöbb kezelés viszonylag gyors, kevesebb, mint egy óra leforgása alatt meg van.
 • Átlagosan egy nem műtéti nyakfeszesítésnek kedvezőbb az ára.
 • A szövődmények kockázata alacsonyabb, mint a kozmetikai műtétek esetén.

Hátrányok

 • Ezen eljárások egyike sem kezeli a bőr enyhe megereszkedését, és az eredmények közel sem lesznek olyan drámaiak, mint egy műtéti eljárás során.
 • A legtöbb non-invazív eljárás ideiglenes eredményt hoz. A nem sebészeti eljárásokat meg kell ismételni a kívánt megjelenés fenntartása érdekében.

Kérdések-válaszok

Annak ajánlott, aki még nincs felkészülve egy műtéti nyakfeszesítésre, -ami által 2-3 hetet rá kell szánni a gyógyulási időre-, de már zavarja a nyakának az ereszkedése, megjelentek a ráncok, vagy preventív céllal szeretné kitolni egy műtéti nyakfeszesítésnek a dátumát.

Az a páciens megfelelő erre az eljárásra, aki enyhe bőrlazaságban szenved, és nyakfeszítést vagy mérsékelt zsíreltávolítást szeretne. Ez az eljárás nem ad olyan drámai eredményt, mint egy plasztikai műtét. Tehát az extra bőr eltávolítását vagy a túlzott zsíreltávolítást nem teszi lehetővé.

Az a megfelelő alany, aki nem akar extra feszességet, meg tud barátkozni egy természetes de sokkal fiatalosabb eredménnyel. El tud járni kezelésekre, akkor több alkalommal is, mert ezek a kezelések 4-6 alkalmat igényelnek és rendszeresen ismételni kell őket.

Teljes mértékben biztonságosak a beavatkozások, felépülési időt nem kívánnak.

Egyik beavatkozás sem kíván különös előkészületet, de nagyon fontos, hogy bármilyen beavatkozásra is készülsz, szakemberrel egyeztess arról, hogy milyen beavatkozásaid voltak a kezelési területen!

A bőrgyógyász vagy plasztikai sebész a kezelések testreszabott kombinációját javasolhatja a nyaki problémák kezelésére. Számos beavatkozás típus áll rendelkezésedre, ha a műtét nélküli nyakfeszesítés mellett döntesz.

Ultherapy és Thermage energiatechnológiát alkalmaznak /ultrahang és rádiófrekvencia/, hogy kezeljék a megereszkedett nyaki bőrt a bőr felszín alatti szövetek melegítésével és a kollagéntermelés serkentésével. A hő hatására a meglévő kollagén rostok összehúzódnak, ami azonnali feszesítő hatást eredményez.

Néhány további eljárás, -mint például a FaceTite és a Thermage,- a bőr alá helyezhető rádiófrekvenciás pálcát használva még hangsúlyosabb eredményeket érhet el. Mivel a kollagéntermelés három-hat hónap alatt felgyorsul, az eredmény még látványosabbá válhat.

A Botulinum toxin, a Dysport ellazíthatják a nyaki izmok szakaszait- amelyek kötélszerű megjelenést kölcsönöznek a nyaknak. Az idő múlásával ezek a sávok egyre hangsúlyosabbá válhatnak, és lehúzódhatnak az állkapocs vonalon, így a bőr lazává válhat. A botulinum toxin kezelés három-hat hónapig simább megjelenést kölcsönözhet a nyaknak.

A Kybella injekciós kezelés által megszüntethető a toka, és segítségével egy határozottabb állkapocs alakítható ki, amely elősegíti a nyak simább és feszesebb megjelenését. Hasonlóképpen a CoolSculpting, amely lefagyasztja és elpusztítja a kis zsírzsebeket- segíthet megszabadulni az áll alatti zsírfeleslegtől.

A lézeres kezelések felmelegítik a bőr alsó rétegeit, -ezzel mikrokárosodást okozva- amely elősegíti a test gyógyító reakcióját. Amint a bőr regenerálódik, javul a textúra és tónus jelenik meg - leginkább a közepesen megereszkedett nyaki bőr esetében.

Az Ulterápia előtt a legtöbb páciens valamilyen fájdalomcsillapító gyógyszert választ, mivel az ultrahangterápia hője fájdalmassá válhat. A gél felvitele után orvosa kézi készülékkel ultrahangenergiát juttat a bőr mélyebb rétegeibe, ezzel mikrokárosodást okozva és fokozva a kollagéntermelést. A beavatkozás 30-60 perc között mozog.

Thermage kezelés során a rádiófrekvenciás energia a bőr felszíne alatt terjed. A beavatkozás során enyhe bizsergést és hőingadozást lehet érezni, amit hűtőventillátor segítségével szabályoznak. A Thermage kezelés a nyakon és az állkapocsvonalon általában 30-45 percet vesz igénybe.

FaceTite és Thermi kezelés során helyi érzéstelenítést alkalmaznak, mivel tűvel végzik a beavatkozást. Ezáltal a nyak és a bőr azonnal összehúzódik. A kezelés eredménye körülbelül 1 év után válik láthatóvá.

Botulinum toxin, Dysport vagy más injekciós kezelések során gyors, viszonylag fájdalommentes tűszúrásokkal kell számolni. Az injekciókat követően a páciensek általában jégakkut kapnak, amelyet 5-10 percig kell az injekció helyére helyezni a véraláfutások és duzzanatok minimalizálása érdekében.

A Belotero töltőanyag a Botulinum toxinhoz hasonlóan viszonylag fájdalommentes és gyors. Az injekció beadásához az orvos általában finomméretű tűt használ. Minden injekció után finoman masszírozzák a területet, hogy elősegítsék a töltőanyag szétterülését és természetes megjelenést teremtsenek. A legtöbb kezelés 15-30 percet vesz igénybe.

A Kybella kezelés során az orvos zsibbasztókrémmel keni be a kezelendő területet. Ezután az orvos körülbelül 20-50 gyors injekciót ad be. A kezdeti szúrás olyan, mint bármely más injekciónál, de a Kybellával tartós méhcsípés érzés tapasztalható, amely körülbelül két percig tart.

A CoolMini, az áll alatti szövetet szívja fel az applikátor belsejében, amely lefagyasztja a zsírsejteket anélkül, hogy károsítaná a környező szöveteket. A bőrnek gyorsan el kell zsibbadnia, de egyes betegek szerint az intenzív lehűlés kellemetlenséggel jár. Egy kezelés általában egy órát vesz igénybe.

A műtét nélküli nyakfeszesítő eljárások általában nem fájdalmas beavatkozások. Ahol tűszúrással kell számolni, azok kellemetlenebbek lehetnek és helyi érzéstelenítő krémet használnak a kezelés előtt 20 perccel, hogy a lehető legkomfortosabban érezd magad a kezelés alatt.

A műtét nélküli nyakfeszesítés nem jár komolyabb szövődményekkel. Előfordulhat duzzanat, bőrpír, vagy véraláfutás, amely néhány nap után elmúlik. A legtöbb kellemetlenséget jegeléssel és vény nélkül kapható fájdalomcsillapító gyógyszerekkel orvosolni tudod.

Az eredmények mértéke a kiválasztott eljárástól függ.

Az Ultherapy és a Thermage segítségével azonnali bőrfeszesítést tapasztalhatsz, de a végeredmény legfejlebb 3-6 hónapig látható. A legtöbbször általában csak egy kezelésre van szükség, bár az eredmények fenntartása érdekében pár évente meg kell ismételni az eljárást.

A botulinum toxin kezelés eredménye általában három-öt nap alatt válik teljesen láthatóvá, és három és hat hónap között tart.

A különböző töltőanyagokkal történő kezelések eredménye általában azonnal láthatóvá válnak, bár néhány nap /vagy akár egy hét/ is eltelhet a végleges eredmény kialakulásáig. A Belotero általában hat hónapig tart.

A Kybella kezelés eredménye hat-nyolc hét alatt jelenik meg. A legtöbb betegnek két-három Kybella-kezelésre van szüksége hat hét különbséggel a kívánt eredmény elérése érdekében. Mivel a zsírsejtek elpusztulnak az eljárás során, így az eredmények állandóak.

A CoolMini beavatkozás eredménye négy-hat hét múlva kezd megjelenni, de a végleges eredmények általában csak három hónap után válnak láthatóvá. A legtöbb betegnek 2-3 kezelés szükséges. A Kybella kezeléshez hasonlóan- a zsírsejtek is elpusztulnak ennek az eljárásnak az eredményeként.

A lézeres nyakfeszesítés eredményei fokozatosan, több hónap alatt jelennek meg. A legtöbb páciensnek három-hat kezelésre van szüksége, négy-hat hetente, így előfordulhat, hogy a végleges eredményt csak az első lézeres kezelés után 9–10 hónappal válik láthatóvá. Az eredmények legfeljebb öt évig tartanak.

Ha hosszabb ideig tartó, drámaibb eredményeket szeretnél vagy enyhén megereszkedett a bőröd, akkor érdemes megfontolni a műtéti nyakfeszesítést vagy az arcplasztikát.