Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

A lézeres szőrtelenítés és minden ami mögötte van

A lézeres szőrtelenítés és minden ami mögötte van

A testszőr lehet az egyik olyan dolog a testeden, amit a legkevésbé szeretsz. A nők és manapság már a férfiak is, havi több órát töltenek azzal, hogy különféle technikákkal, mint például a gyantázás vagy a borotválás, megszabaduljanak a nem kívánt szőrzettől.

Mindenkinek vágya a dús, erős hajkorona, ám ha a testszőrzetről van szó, akkor más a helyzet. Beleértve a durva textúrát, a változó színárnyalatot, amely befolyásolja a bőr színe, ez kellemetlen és zavaró lehet, ezért gyakran kétszer is meggondolja az ember, milyen ruhákat szeretne felvenni.

A lézeres szőreltávolítás olyan kozmetikai kezelés, amely lézersugarakat alkalmaz a szőrtüszők megcélzásához és a nem kívánt testszőr eltávolításához.

Mi a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés egy olyan esztétikai kezelés, amely biztonságosan és hatékonyan képes eltávolítani az összes nem kívánt, és túlzott szőrt a testről. Koncentrált lézersugarakat használ, amelyek a szőrtüszőket célozzák meg. A lézer által kibocsátott erő gátolja a szőrtüszők további növekedését, ezáltal tartóssá téve a lézeres szőreltávolítás eredményeit.

Miért választják az emberek a lézeres szőrtelenítést?

Jellemzően mindannyian vagy testszőrrel születünk, vagy később jelennek meg a bőrünkön a szőrszálak. A férfiak testszőrzete nagyon különbözik a női testszőrzetétől, nekik legtöbb esetben vastagabb és durvább a szőrük, míg a nőknek általában puhább és vékonyabb.

Manapság a férfiak körében is egyre elterjedtebb a szőrtelenítés. Gyakran kevés vagy alig látható rajtuk szőrzet. Míg egy nőnél az az elvárás, hogy egyáltalán ne legyen testszőre, mindig puha, selymes bőre legyen, szőr nélkül.

Ennek elérése érdekében a férfiak és a nők különféle lehetőségeket választanak, például gyantázás, borotválkozás, szőrtelenítő krémek, epilátorok, cérnaszálak stb. Mindezek azonban vagy azzal járnak, hogy rendkívül fájdalmasak, tele vannak kemény vegyszerekkel, vagy akár utat nyitnak az allergiás reakciók számára. Emellett rendszeresen kell ismételni ezeket a kezeléseket, hogy zavaró szőrszálak nélkül élvezhessük a mindennapokat.

Ezzel szemben a lézeres szőrtelenítéssel biztonságosan megszabadulhatunk a testünkön megjelenő nem kívánt szőrzettől.

Nemcsak a testszőrtől való megszabadulást segíti elő, hanem hasznos lehet a szakáll, a bajusz, a szemöldök és az arcbőr megfelelő formájának megadásában is. A lézeres szőrtelenítő kezelés eredményei meglehetősen tartósak, emellett pénzbeli megtakarítást is jelent a fentebb említett szőrtelenítési módszerekkel szemben!

Kapcsolódó: A nőiesség védjegye a sima, szőrtelen bőr. Na de hogyan?

Milyen előnyei vannak a lézeres szőrtelenítésnek?

 1. Tartós eltávolítás az időszakos megoldások és az otthoni kezelésekhez képest.
 2. Biztonságos és tudományosan bizonyított orvosi technológia.
 3. Kevesebb költséggel jár- amikor a páciens összehasonlítja a szalonkezelések költségeit az évek során, rájön, hogy olcsóbb lézeres szőrtelenítő kezelésnek alávetni magát.

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőreltávolítás a szőrtüszőt célozza meg, ennek első lépése a felmelegedési folyamat. Miután a lézert a tüszőre irányította a szakember, a tüsző felmelegszik, megég és végül elpusztul. Ez a lézer és a szövet közötti interakció által felszabadított energia miatt történik. Ennek következtében, a szőrtüsző elpusztul a lézerfény által termelt hő miatt.

Néhány lézer a tüszőt ellátó ereket célozza meg. Megöli a szőrtüszőt a hemoglobin melegítésével és a vérellátás blokkolásával.

A szőrtüsző a bőr mélyebb rétegeiben helyezkedik el, az összes lézeres szőrtelenítő gép a tüszőt célozza meg és pusztítja el a bőr károsítása nélkül.

A bőrön látható szőr, a ténylegesen létező szőrtüszőknek a 10–50%-át teszi ki, ebből adódóan több kezelésre van szükség, mire a szőrtüszők 80-90%-át elpusztítják és az eredmény valóban tartós vagy végleges lesz.

Átlagosan 6-8 kezelésre van szükség a látványos eredmény elérése érdekében. Emellett a kezelések száma nagymértékben változik a különféle genetikai és hormonális tényezők függvényében.

A kezeléseket általában 6 hetente lehet ismételni. 

Milyen előkészület szükséges  lézeres szőrtelenítés előtt

Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit nem árt szem előtt tartanod lézeres szőrtelenítés előtt.

 • Konzultálj orvosoddal a kezelés előtt, hogy van-e bármilyen bőr allergiád illetve volt-e valamiféle kezelésed már. Ez azért szükséges, hogy az esztétikai beavatkozás zökkenőmentesen menjen.
 • Kezelés előtt kerüld a közvetlen napfényt, ezzel segítheted a folyamat hatékonyságát és biztonságosságát.
 • Kerülnöd kell a gyantázást és az epilálást, mert az kihúzza a tüszőt, amely a lézeres szőrtelenítés fő célpontja.
 • Kezelés előtt válaszd a borotválkozást, mivel az nincs hatással a szőrtüszőre.

Mire számíthatsz lézeres szőrtelenítés után?

 • Lézeres kezelést több alkalommal kell megismételni, hogy az eredmény hosszútávon tartós maradjon.
 • Kezelés után jegeléssel, vagy aloe vera géllel nyugtathatod a kipirosodott területet.
 • A barnulás kialakulásának elkerülése érdekében a kezelések között kerülni kell a napsugárzást. Ha túl barna bőrrel mész kezelésre égési sérülést okozhat a lézer a bőr felszínén.
 • A szőr nem fog eltűnni azonnal, néhány nap múlva fog csak kikopni.
 • Az eredmények általában hosszan tartóak, azonban a csökkent növekedés fenntartásához 6-8 hónap elteltével szükség lehet a ismétlésre.
 • Kapcsolódó: A sima bőr titka, avagy a lézeres szőrtelenítés legfontosabb információi

A lézeres szőrtelenítés állandó eredményt nyújt?

A lézeres szőrtelenítés eredményei meglehetősen tartósak. Az, hogy mennyire állandó, egyénfüggő is. Ahhoz, hogy fenntartsuk a megfelelő eredményt félévente szükséges 1-1 kezelést beiktatni.

Fájdalmas a kezelés?

A kezelés fájdalommentes. Enyhe csípő érzést tapasztalhatsz. Illetve a kezelt terület kipirosodhat kissé érzékennyé válhat, de ez hamar elmúlik.

Biztonságos a lézeres szőrtelenítés?

Igen, a lézeres szőrtelenítés biztonságos, abban az esetben, amikor helyesen végzik a kezelést, nem merül fel semmilyen egészségügyi probléma.Nem ég meg a bőröd és nem tapasztalhatsz hosszútávú kellemetlenséget.

Valójában ez azon kevés orvosi eljárás egyike, amelyhez még fájdalomcsillapítás sem szükséges!

Ne hagyd, hogy beárnyékolják a mindennapokat a nem kívánt szőrszálak. Felesleges pénzt és időt pazarolni az átmeneti szőrtelenítési módszerekre. 

Válassz biztonságos, tartós megoldást a puha, selymes bőr eléréséhez. Ha többet szeretnél olvasni a lézeres kezelésről, a beavatkozások menü alatt megtalálhatod, ahol be is tudsz jelentkezni a kezelésre. Sosincs késő elkezdeni a felkészülést a bikiniszezonra. 

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!