Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

A 4 leggyakoribb kérdés a mellkisebbítésről

A 4 leggyakoribb kérdés a mellkisebbítésről

Mi az ideális mellméret? Lehet ezt bekategorizálni, számokkal mérni? Minden nő nagyobb mellett szeretne, vagy ez csak a férfiak elvárásait elégíti ki?

Lehetetlen egy mérettáblázatba bekategorizálni, hogy mi az ideális mellméret, hiszen ez minden nő számára más. Egy nő akkor elégedett a melleivel, ha semmilyen lelki frusztrációt, egészségügyi problémát nem okoz neki, büszkén és szívesen viseli azt, és a legtöbb ruhadarabjában is tökéletesen mutatnak mellei.

Sokaknak nem a számukra ideális mellméret adatott meg. A legtöbben nagyobb kebleket szeretnének, de nem feledkezhetünk el azokról a nőkről sem, akiket túl nagy mellekkel áldott meg az élet.

Sokan irigykednek rájuk, de nem tudják, hogy milyen kellemetlenségekkel és fájdalommal is járhatnak a nagyobb mellek.

A mellkisebbítés rendkívül gyakori plasztikai sebészeti eljárás. Valójában évente több mint 90.000 mellkisebbítő beavatkozást végeznek csak az Egyesült Államokban, ennek ellenére nagyon sok ember nem ismeri pontosan.

Tudjuk, hogy a beavatkozáshoz vezető út kérdésekkel és kételyekkel van kikövezve. Ezen szeretnénk segíteni döntéstámogató portálunkkal, ahol minden neked szükséges lépést megtalálsz.

Ha Te is küzdesz a nagy melleiddel, és fontolgatod a mellkisebbítést, vagy csak egyszerűen érdekel ez a beavatkozás, akkor olvasd tovább cikkünket, mert most megválaszoljuk Neked a 4 leggyakoribb kérdést a mellkisebbítéssel kapcsolatban.

1. Miért akarná bárki is csökkenteni mell méretét?

Míg sok nő számára az életminőség javítása érdekében kulcsfontosságú lehet a mellkisebbítés, addig más emberek számára azonban furcsának hangzik a mellméret csökkentésének gondolata.

Az emberiség számára már régóta a nagy mellek jelentik a szépség fő mércéjét. Nők százezrei fizetnek azért, hogy tovább növelhessék a mellük térfogatát, és nem is tudják, hogy mások milyen nyomós okokból döntenek úgy, hogy csökkentik a mell méretüket.

Természetesen egy megnagyobbított mell mind formára tartásra, mind állagra teljesen más, mint egy természetesen nagy mell.

A mellkisebbítés egyik leggyakoribb oka a folyamatos fájdalom. Túl nagy mellekkel rendelkező nőknek gyakran meg nem szűnő nyak-, váll- és hátfájásuk van. A mellük megtartásának terhe akár krónikus állapotokat is eredményezhet, mint például migrént.

Bizonyos esetekben a nagy mellek alatt kiütések jelennek meg, és további nehézséget okoz még a megfelelő ruhák, melltartók kiválasztása is.

Nem csak fizikailag, hanem lelkileg is megterhelő lehet, ha valaki túl nagy keblekkel rendelkezik. Gondolj csak bele, hogy mennyi atrocitás érhet egy nőt, akit akarata ellenére bámulnak meg az utcán. Nem beszélve arról, hogy ha az elfogadott, hogy valaki nagyobb melleket szeretne, akkor miért ne lehetne az is teljesen természetes, ha egy másik nő egyedi igényeit tekintetbe véve kisebbeket szeretne?

2. Fedezi a társadalombiztosítás a mellkisebbítő műtétet?

Ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés a mellkisebbítéssel kapcsolatban. A legtöbb plasztikai sebészeti beavatkozással ellentétben a válasz gyakran igen, hiszen a mellcsökkentő műtétet szinte mindig a nagy mellekkel kapcsolatos fizikai betegségek kezelése miatt végzik.

Ahhoz hogy a társadalombiztosítás fedezze a műtétet, meghatározott kritériumoknak kell megfelelni.

  • az eltávolítandó zsírszövet mennyisége legalább a testtömeg 0,5%-a kell, hogy legyen
  • amennyiben a két mell között nagy az aszimmetria, és az egyik mell legalább 30%-kal nagyobb a másik mellnél

Kapcsolódó: Mi történik veled a mellkisebbítés után?

3. Megéri átvészelni a gyógyulási időt az eredményekért?

Ez egy fontos kérdés, amit magadnak kell feltenned és megválaszolni. Minden műtét felépülési idővel és elkötelezettséggel jár. A mellkisebbítő műtét hozzájárul a nagy mellek okozta gyengítő kényelmetlenségek csökkentéséhez vagy akár teljes megszüntetéséhez.

A mellkisebbítés beavatkozás leírása segít Neked abban, pontosan mivel jár a mellkisebbítés gyógyulási ideje. Olvasd el, és mérlegelj, hogy ez az átmeneti idő (míg felépülsz a műtétből) megéri-e a hosszú távú eredményeket.

4. A mellkisebbítésnek vannak tartósan negatív hatásai?

Nincs olyan plasztikai vagy akár sima műtéti beavatkozás, amely ne járna valamilyen lehetséges szövődménnyel. Ezekkel mindig legyél tisztában!

Mellkisebbítés esetében a mellbimbó érzésének és a szoptatás képességének elvesztése a legnagyobb szövődmény.

Azonban ez nincs minden esetben így! Egyes nőknél “csak” csökken a mellbimbó érzékenysége, mások valóban nem lesznek képesek szoptatni. A plasztikai sebészed a konzultáció során elmagyarázza majd az általa használt technikákat, és hogy mire számíthatsz a műtét eredményével és hosszú távú hatásaival kapcsolatban.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!