Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

5+1 dolog, amit érdemes tudnod a szálbehúzásról

5+1 dolog, amit érdemes tudnod a szálbehúzásról

Nemtől függetlenül egyaránt igényünk, hogy arcbőrünk a lehető legtovább fiatalos és feszes maradjon. Azonban a harmincas éveinket követően már jelentkezhetnek a bőr öregedésének tünetei. Szerencsére arcfiatalító kezelések széles tárháza elérhető manapság, amelyek - hol drasztikusabb, hol kisebb kezelésekkel- csodát művelhetnek a bőrünkkel. A következőkben az egyik legnépszerűbb beavatkozásról, a szálbehúzás technikájáról mondunk el mindent, amit tudni érdemes.

1. Pontosan mi is az a szálbehúzás?

A szálbehúzás egy nem sebészeti úton történő arcfiatalítási módszer, amelynek során szálakat építenek a bőr alá, és így megemelik a szöveteket. A szálak kis tüskékkel vagy horgokkal kapaszkodnak a bőrbe. Ha megfelelően vannak felhelyezve, akkor az arcodnak feszesebb, tónusosabb megjelenést biztosítanak, főleg az arc alsó részén és a toka tájékán.

Amennyiben nem szeretnél kés alá feküdni, úgy ez egy jó megoldás. Az eljárást hívhatjuk „ebédidős módszernek” is, mert gyors, és minimális gyógyulási idővel jár. Az első hat hónap során, miközben a szálak felszívódnak, fokozzák a bőröd természetes kollagén-termelését is, ami akár egy éven át tartó feszességet biztosít az arcbőröd számára.

Fontos: Gyors és könnyű beavatkozás a szálbehúzás, de ezt sem szabad félvállról venni! Olyan plasztikai sebészt keress, aki valóban tisztában van az arc anatómiájával és van tapasztalata az eljárásban is!

2. Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a beavatkozás?

Ahogy fentebb is írtuk, maga a szálbehúzás előnyt élvez a plasztikai sebészeti beavatkozásokkal szemben, hiszen nem kell kés alá feküdnöd a látványos eredményért. Összegyűjtöttünk pár pro/kontra érvet, hogy megkönnyítsük számodra a döntést:

Mellette szól:

  • A szálbehúzás gyors beavatkozás, amely szinte semmilyen nyomot nem hagy az arcon. A legtöbben már aznap visszatérhetnek a munkába.
  • Megfizethetőbb és kevésbé invazív eljárás, mint a sebészeti úton történő arcfelvarrás.
  • A felszívódó szálak kisebb kockázatot jelentenek, mint a régebben használt maradandó szálak, amelyek bakteriális fertőzéseket és komplikációkat okozhattak.

Ellene szól:

  • A szálbehúzás csupán megemeli és feszesíti a bőröd, ezért kevésbé látványos eredményt hoz, mint egy sebészeti arcfelvarrás, amelynek során megemelik az arcizmokat is, valamint eltávolítják a felesleges bőrt.
  • A szálbehúzás hatása rövid ideig tart, főleg ha a sebész sima (nem tüskés) szálakat alkalmaz az eljárás során.
  • Ha vékony a bőröd, a szálak esetleg láthatóak maradhatnak. Előfordul, hogy ilyen esetben kidudorodások keletkeznek, vagy akár maga a szál is látható a bőrön keresztül.
  • Minimális az esélye, de a szálbehúzás során komplikációk is felléphetnek: az eljárás okozhat idegsérülést vagy hegesedést az arcon.

Kapcsolódó: Fiatalodj szálbehúzással! – interjú Dr. Szomolai Eszterrel

3. Mire számíthatsz a szálbehúzás után?

A kezelés legtöbbször egyáltalán nem hagy nyomot az arcbőrödön. Bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy az eljárás után kidudorodások látszanak, de ezek egy hét alatt el szoktak simulni.

Duzzanat esetén javasoljuk, hogy pár napig ülő pozícióban aludj, ne dörzsöld vagy nyomogasd az arcod, és kerüld az erőteljes mimikát! Némi feszülést és teltség-érzetet érezhetsz a beavatkozást követően, de ez is pár nap alatt elillan. Ezt követően pedig élvezheted az új, fiatalos megjelenésedet!

Fontos: Egy tapasztalt sebész előre elmondja, hogy milyen reális elvárásaid lehetnek a módszerrel szemben. Ez is csupán egy eljárás a sok közül: van, akinek ez a megfelelő, van, akinek érdemesebb más kezelést kipróbálni.

4. Mikor válik láthatóvá a szálbehúzás eredménye?

A kezelést követően szinte azonnal látható válik az eredmény. Már 1 hónap után szembetűnő a változás, véglegessé pedig úgy a harmadik hónap tájékán válik. Ekkor képződnek új kollagénkötegek a bőrben: az arcbőröd fiatalosabb megjelenésű lesz, az arckontúrok határozottabbá válnak. A kollagén-termelést fokozó hatás által, akár egy évig is fiatalabbnak és feszesebbnek tűnhet a bőröd.

Mindenkinek máshogy reagál a szervezete, így ez a hatás egyéni adottságok függvényében akár 2 évig is látható.

Viszont fontos, hogy előre tisztában légy az eljárás korlátaival és reális elvárásokat támassz az eredményeket illetően!

5. Mennyibe kerül egy szálbehúzás?

A legtöbb klinikán az árak, a befűzött szálak mennyiségétől függenek. Pontos összeget az első konzultáció keretén belül tudsz kapni a kezelést végző orvostól. A végösszeg sok esetben attól is függ, hogy a sebész mennyire tapasztalt és hol végzik a beavatkozást. Amennyiben bizonytalan vagy, hogy kihez fordulj, úgy nézz szét az „Orvos-kereső’ aloldalunkon!

Mivel ez egy kozmetikai-szépészeti beavatkozás, az egészségbiztosítás nem fedezi a költségeket.

Kapcsolódó: Azonnali, tartós megoldás a feszes arcbőrért. Mindezt kockázatmentesen!

+1 Milyen alternatívái vannak a szálbehúzásnak?

Az arc feszesítés és az arcplasztika egyik legelterjedtebb módja az arc felvarrása és a nyak megemelése. Ebben az esetben a gyógyulási idő körülbelül két hét.

Amennyiben pénztárcakímélőbb eljárást szeretnél választani minimális gyógyulási idővel, akkor a következő lehetőségek közül választhatsz:

Ráncfeltöltés: Ha gyors, megbízható és fájdalommentes eljárást választanál, akkor a ráncfeltöltés a neked való kezelés. Célzottan simíthatja ki a ráncokat a bőr alá juttatott töltőanyag segítségével. A hialuronsavas feltöltőanyagok, mint például a Restylane vagy a Juvéderm átmenetileg visszaadják az arc feszességét és megemelik a megereszkedett szöveteket. Általában Botulinum toxin kezeléssel kombinálják a módszert, hogy kilazuljanak a ráncok és megemelkedjen a homlok területe. A hatás fél évtől 2 évig terjed, a használt feltöltőanyagtól függően.

Saját zsírral történő ráncfeltöltés: A feltöltőanyagokkal való kezeléshez hasonlóan a zsírleszívással nyert saját zsír bejuttatása is megemeli az arc alsó részét. Viszonylag kíméletes eljárás, az eredmény pedig akár 10 évig is látható.

Kollagén-termelést stimuláló kezelések: Ha nem szeretnél kés alá feküdni, és inkább a kíméletesebb beavatkozásokra szavazol, úgy érdemes lehet kipróbálni a rádióhullámos és lézeres kezelések egyikét. Ilyenkor hő segítségével élénkítik a kollagén-termelést és feszesítik a bőrt, a hatás pedig körülbelül két évig tart. Erősen megereszkedett bőrnél vagy lógó tokánál ez a módszer nem hoz annyira látványos eredményt.

Kérdésed van az eljárásokkal kapcsolatban? Böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

További izgalmas tartalmakért kövess minket a Facebookon és az Instagramon egyaránt!