Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

5 mítosz a botulinum toxinnal kapcsolatban

5 mítosz a botulinum toxinnal kapcsolatban

Nicole Kidman-től Kim Kardashianig mindenki a Botulinum toxint választja, hogy visszafordítsa az idő kerekét, de a ránctalanító beavatkozások nem csak a hollywoodi hírességek számára elérhetőek.

Az egyre növekvő fogyasztói keresletre, és az egyre több elégedett páciensre alapozva, nem kérdés, hogy a Botolinum toxin biztosította a helyét minden esztétikai orvos beavatkozásai között.

Széles körű népszerűsége ellenére még mindig rengeteg tévhit kering az injekcióval kapcsolatban. 

Most eláruljuk az 5 legnagyobb mítoszt:

Első mítosz: Nem sportolhatsz közvetlenül botulinum toxin kezelés után

A szkeptikusok szerint az edzőtermi sportolás közben túlságosan megerőltetjük azokat az izomcsoportokat, amelyekre a Botolinum toxin hatását fejti ki, így nem fogjuk elérni a kívánt eredményt. A valóságban ez egyáltalán nem igaz. Botolinum toxinnal edzeni ugyanolyan, mint botulinum toxin nélkül, szóval ne használd kifogásnak, hogy kihagyhasd a heti kick-box órádat, csupán arra figyelj oda, hogy a kezelést követő 48 órában ne végezz semmilyen megerőltető testmozgást.

Második mítosz: Ha egyszer elkezded, nincs megállás

Az arcod kinézet nem lesz rosszabb attól, hogy abbahagyod a botulinum toxin használatát, miután az első kezelésnek már nem látszik az eredménye. Az arcod állapota vissza fog térni a kiindulási ponthoz, és az idő előrehaladtával a természetes öregedés jelei fognak látszani, de ameddig tartott a botulinum toxin hatása, addig sem mélyültek tovább a ráncaid.

Szóval ha csak ki szeretnéd próbálni, de még nem tudod, hogy folyamatosan akarod-e ismételni a kezelést, ne félj tőle.

Még az időszakos injekciók is ellazíthatják azokat a dinamikus izmokat, amelyek kellően ráncosítanak, ezáltal kissé lassítják az öregedési folyamatokat.

Harmadik mítosz: A botulinum toxin azonnali kielégülést nyújt

Lehetetlen 10 évet fiatalodni 10 perc alatt, legyenek reális elvárásaid! Sokan azt állítják, egyből látják a hatást, ahogy befecskendezik az injekciót a ráncokba.

A valóságban azonban az, hogy akár 2 hétig is eltarthat, hogy látványos eredményt észleljünk. Egy átlagos női páciensnek 3-5 nap kell, mire értékelni tudja a beavatkozást. A férfiaknál, akiknek vastagabb és izmosabb bőre van, akár 10 napig is kitolódhat.

Kapcsolódó: Kezdőknek: Botulinum toxin vs. dermális töltőanyagok

Negyedik mítosz: A botulinum toxin csak a ráncok kezelésére szolgál

Az valóban igaz, hogy ránctalanítóként került be a köztudatba, de ezt az injekciót ma már különféle célokra is használják. A migrén és a túlzott izzadás kezelésétől a TMJ tünetek enyhítéséig valamint a túlműködő hólyagig a Botulinum toxin számos problémára nyújt megoldást.

A 20 év körüli nők és férfiak ezeknek a problémáknak a megelőzésére is alkalmazzák.

Egy orvos nyilatkozatában hallhattuk, hogy: “Az évek során azt tapasztaltam, hogy a Botulinum toxin különösen eredményes a fiatalabb pácienseim számára, mert kezeli a meglévő ráncokat, és megakadályozza vagy lassítja az újabbak keletkezését.

Ötödik Mítosz: A botulinum toxin rideggé teszi az arcod

Az emberek gyakran tévesen azt gondolják, hogy a botulinum toxin lemerevíti a tekintetedet, és nem tudod kifejezni az érzelmeid, de ha ezt megfelelő orvos végzi, akkor ez a legenda távol áll  az igazságtól.

Egy tapasztalattal rendelkező orvos kezeli az izmok mozgását, azonban a természetes hatás fog maradni. A Te feladatod annyi, hogy felkészülten érkezz a konzultációra és tájékoztasd orvosodat, hogy milyen eredményt szeretnél elérni.

Összegezve láthatod, hogy nem is olyan ijesztő a botulinum toxin kezelés, és amit ijesztőnek hittél az sem valós, ha megfelelő szakemberhez fordulsz. Már azt is tudod, hogy ha kétségeid vannak nem kell elköteleződnöd a botulinum toxin irányába, van olyan opció is, hogy egy kezelés alkalmával kipróbálod milyen eredmények érhetők el, majd eldöntheted, hogy a továbbiakban szeretnéd-e megismételni a kezelést. 

Ha szeretnél többet olvasni a botulinum toxin kezelésről, a beavatkozás menüpont alatt további információkat találsz!