Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

12 legnépszerűbb és legkockázatosabb beavatkozás - 2. rész

12 legnépszerűbb és legkockázatosabb beavatkozás - 2. rész

Ahogy az előző cikkben is kifejtettük: maga a műtét hozzájárulhat életminőségünk javulásához, viszont boldogságot nem tudsz venni általa. Rengeteg olyan plasztikai beavatkozás van, aminek nagy a rizikója az egészségre nézve. Ezeket szoktuk “magas rizikójú” beavatkozásoknak hívni, és az első részben már beszámoltunk párról.

Most jöjjön a folytatás, ahol további meghökkentő, illetve magas rizikójú beavatkozást mutatunk be.

Fontos kihangsúlyozni, hogy ha profi szakorvos/specialista végzi a műtéteket, akkor nem lehet probléma. Mi segítünk, hogy felkészült légy minden helyzetben!

8. Gyomor lufi

A beavatkozás során, sóoldattal töltött léggömbök lenyelésére van szükség. A cél az, hogy a léggömbök helyet foglaljanak el a gyomrodban, így érezheted magad telítve és kevésbé éhesnek.

Viszont egyes tanulmányok alapján a léggömbök erodálódtak a gyomorban, ami rendkívül veszélyes lehet!  Ráadásul a léggömbök eltávolításának egyetlen módja az endoszkópos vizsgálat.

Érdemes más - fogyást elősegítő beavatkozásokat- is fontolóra venni, mint a bypass műtét, illetve egyéb fogyást elősegítő beavatkozásokat, mint például a gyomorgyűrű vagy a gyomor-elkerülő műtét!

9. Mezoterápia

A mezoterápia során olyan anyagokat injektálnak a zsírba, amelyek megolvasztják azt. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) által jóváhagyott mezoterápiás eljárás a Kybella, amelyet az állzsír csökkentésére használnak.

Az orvosok többsége egyetért abban, hogy a Kybella biztonságos, ha az állhoz használják. Viszont a Kybellát csak erre a célra szabad használni!

Vannak olyan orvosok, akik elkészítik a saját „főzetüket” - amelyben többféle anyag is lehet- és a test különböző részeibe fecskendezhetik be a zsír olvadása céljából. Éppen ezért fontos, hogy elővigyázatosak legyünk, kihez megyünk el egy ilyen kezelésre!

Egy félresikerült mezoterápiás eljárás komoly fertőzéseket, hegesedést és sebeket okozhat!

10. A bőr világosítása

Vannak olyanok, akik nem elégedettek a bőrük színével. Egy időben a nigériai emberek közkedvelt kezelése volt, majd Michael Jackson bebizonyította, hogy mennyire lehet ártalmas is ez a fajta eljárás.

Míg a hidrokinont a napfoltok enyhítésére használják, a kutatások kimutatták, hogy állatokon tesztelve rákot okozhat. Jelenleg azonban nincs bizonyíték arra, hogy emberben rákos sejteket eredményezne.

Különféle összetevőket tartalmazó injekciós bőrvilágosító termékek kaphatók, de az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) nem ajánlja őket. Nincs elég bizonyíték arra, hogy működnek, és lehetnek egészségügyi kockázatuk.

11. „Donut=fánk” mellfelvarrás

Sok hölgy vágyik feszesebb mellekre. Ez a teljes körű bemetszés a bimbóudvar külső széle körül történik, és nem csak megereszkedés, hanem a mellbimbó átméretezése esetén is használható. Előfordulhat, hogy ezzel a technikával nem elérhető a számodra kívánt eredmény, mivel ez a mellemelés legkevésbé invazív válfaja.

A szakorvosok többsége hangsúlyozza, hogy sok hölgy azt gondolja, csak a bimbóudvar környékén lesz heg. Ez kezdetben igaz, de néhány hónappal később - mivel olyan nagy a nyomás a bimbóudvar körül- a szövetek elkezdenek húzódni, és a bimbóudvar végül kiszélesedik. Ez az eljárás a mell megemelését is ellaposítja, ahelyett, hogy felemelné.

A mellfelvarrás során, a bemetszések típusát/hosszát a melleid bőrének lazasága, a mellbimbó elhelyezkedése és a kívánt mellemelés mértéke határozza meg.

12. Mellimplantátumok

A mellimplantátumokat két fő kategóriába soroljuk. Vannak a textúrált és a sima implantátumok. Azonban a textúrált mellimplantátumokat - amelyeket szemcsés külső héj borít- az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) nemrégiben összefüggésbe hozta a limfómával, ami a mellrák egyik ritka formája.

Azért használták őket régebben, mert úgy gondolták, hogy kevésbé mozognak, mint a sima mellimplantátumok. Jelenleg is folynak a kutatások, a rák és a textúrált implantátumok kapcsolatáról.

Ha mellnagyobbítás előtt állsz, mindenképp informálódj arról, hogy milyen implantátumot használnak a műtét során!

Kapcsolódó: Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk mellimplantátum választásakor?

Nem az eljárásoktól leszel boldog

Amikor plasztikai beavatkozáson gondolkodsz, akkor fontos, hogy olyan orvost találj, akinek a filozófiája összhangban áll a tieddel. Ennek egyik módja az, ha megkérdezed az orvosod bizonyos kezelésekről és megfigyeled azt, hogyan vélekedik róluk. Például, ha az orvos bármit megtesz habozás és kérdések nélkül, az már gyanússá válhat a számodra.

A legtöbb szakorvos egyetért abban, hogy az első konzultáció során a páciensek lelkét is meg kell vizsgálni, és meg kell kérdezni tőlük: miért tartja fontosnak az adott műtét? Ez segít a lelki problémák megoldásában? Mielőtt meghozzátok közösen a döntést a műtéttel kapcsolatban, érdemes egy magadban is átgondolni, hogy valóban szükséged van-e a műtétre? Boldogabb lesz tőle az életed?

Ha bizonytalan vagy, akkor hallgass meg több szakvéleményt! Ez nem csak azt jelenti, hogy egy másik orvosnak kikéred a véleményét, hanem azt is jelentheti, hogy elmész egy terapeutához feltárni a lelki okokat. De akár egy családtag vagy egy barát is a segítségedre lehet.

Kapcsolódó: Út az elégedettség felé – minden, ami egy sikeres plasztikai beavatkozáshoz kell

Reméljük, hogy sok hasznos tippel elláttunk két részes sorozatunk keretein belül!

Az oldalunkon minden szükséges információt egy helyen megtalálsz, amire szükséged lehet, hogy jó döntést hozz a beavatkozásoddal kapcsolatban. Mi biztosítjuk számodra az eljárások részletes érthető leírását, az orvosokról való tájékozódás lehetőségét, és valódi történeteket, amelyek segíthetnek a döntés meghozatalában. További kérdés esetén keress fel bátran egy szakorvost, „Orvos-kereső” oldalunkon!

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!