Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

12 legnépszerűbb és legkockázatosabb beavatkozás - 1. rész

12 legnépszerűbb és legkockázatosabb beavatkozás - 1. rész

A plasztikai sebészeti beavatkozáson való részvétel, egyéni döntés. Mindenki mástól érzi magát szépnek, ez egyénenként változó. A legtöbb szakorvos egyetért abban, hogy egy plasztikai műtéttel nem lehet jobb vagy boldogabb életet vásárolni, de maga a műtét hozzájárulhat az életminőségünk javulásához. 

Mielőtt valamilyen szépészeti beavatkozásra szánnád magad, fontos, hogy több specialistának is kikérd a véleményét! Tény, hogy ha az interneten böngészel, akkor számos plasztikai sebészt találhatsz, akik elvállalják a legösszetettebb műtéteket is. Sokszor az az orvos a legjobb, aki tud nemet mondani!

Honnan tudhatod, hogy az adott plasztikai sebész a megfelelő a számodra? Mielőtt orvost választasz, nézz utána referencia munkáinak, és olvasd el azokat a véleményeket, amiket a páciensek írtak róla!

2 részes sorozatunk első felében 7 olyan beavatkozást mutatunk be, amelyeknél óvatosságra intünk:

1. A hasplasztika körüli marketing

Sokan szeretnénk lapos és feszes hasfalat, amiért képesek vagyunk akár kés alá is feküdni. Nem véletlen, hogy ez az egyik legközkedveltebb plasztikai beavatkozás. Viszont mielőtt bedőlünk a jobbnál-jobb módszereknek, reklámoknak /meg a legújabb hasplasztika trendeknek/ érdemes alaposan utánajárni, hogy ki lesz a kezelőorvosunk.

Fontos tudnod, hogy ez egy komoly beavatkozás, amit alaposan meg kell tervezni, és fel kell készülni rá! A gyógyulási időre pedig megfelelő mennyiségű időt kell szánni.

Sokat hallani manapság a közösségi médiában, hogy mennyire rutin beavatkozás a hasplasztika, és a legújabb technológia segítségével csökkennek a szövődmények, valamint minimális a hegképződés. Érdemes első körben kikérni egy szakorvos véleményét, ha ilyen szépészeti beavatkozásra vállalkozol!

Kapcsolódó: 6 leggyakoribb kérdés a hasplasztikáról

2. Az orca zsíreltávolítása

Manapság az influencerek körében rendkívül divatos beavatkozásnak számít az arc zsírleszívása, amit a száj belsejéből származó zsír eltávolításával érnek el. Sajnos a kezelés népszerűsége következtében, egyre több plasztikai sebész végzi el a zsírleszívást olyan emberek orcáján is, akiknek nincs szükségük erre és alapból is vékony az arcuk. Ilyenkor az eredmény egy beesett arc látványa lesz, ami minden csak nem vonzó.

Abban az esetben, ha ilyen beavatkozást szeretnél, érdemes átgondolni az előnyökkel és a hátrányokkal együtt. Az idő múlásával alapvetően is veszít az arc zsírtartalmából és feszességéből!

Mivel sokszor ez a beavatkozás túl korai döntés, így mindenképp konzultálj egy szakorvossal! A zsíreltávolítást követően az arc veszíthet bájából, feszességéből.

3. Arcformázás szálbehúzással

A szálbehúzás 2005 és 2010 között hatalmas népszerűségnek örvendett, és most ismét visszatért a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások közé. Lényege, hogy a szálak segítségével finoman „megemelje” a bőrt. Feszesebb lesz tőle a bőr, viszont a hatása csak 1 évig tart.

Sokan azt gondolják, hogy a szálbehúzás ugyanolyan tartós eredményt hoz, mint a műtéti arcplasztika. Viszont itt a hatás tényleg csak ideiglenes. Inkább azoknak ajánlott, akik valamilyen fontos eseményre készülnek a közeljövőben.

A szálbehúzás jó megoldás lehet, de ne várj tőle olyan eredményt, mint az arcplasztikától! Ha picit feszesebb eredményt szeretnél, akkor érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó: 5+1 dolog, amit érdemes tudnod a szálbehúzásról

4. Hialuron kezelések

A botulinum toxin után a második legnépszerűbb kezelési módszer a hialruon. Azonnali hatást eredményez. Manapság leggyakrabban a ráncok eltüntetésére és az ajkak feltöltésére alkalmazzák.

Gyakran nem tudni, hogy milyen töltőanyagot tartalmaznak ezek a fecskendők. Éppen ezért fontos, hogy körültekintő légy! A töltőanyagok azonban különböző anyagokból készülnek. A legtöbb szakorvos azokat javasolja, amelyek hialuronsavat tartalmaznak, mint például a Juvéderm és a Restylane. Ezek a legbiztonságosabb anyagok, ami ellen van szer, így módosíthatók, ha nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel. /Például, ha túl nagyra sikerült az ajaktöltés./

Légy elővigyázatos, amikor hialuronsavas kezelésre mész! Mindenképp kérdezd meg az orvost, hogy milyen anyagot használ, mert sajnos a piacon rengeteg anyag van már. Az anyagok felhígultak és nagyon sokféle van, így nem biztos, hogy azt az eredményt kapod, amire számítottál!

Kapcsolódó: Hialuronsav, mint varázsszer – Dr. Szomolai Eszter válaszol

5. Ajakimplantátum

Mivel idegen anyagról van szó, ezért bőr irritációt és szövődményeket okozhat. A felépülésre megfelelő mennyiségű időt kell szánni, mert az ajakimplantátumok elmozdulhatnak, és ezt követően ki kell őket venni, ami még egy műtétet eredményez.

Ezzel a módszerrel ugyan lehet az ajkakat dúsítani, viszont formázni nem! A formázást hialuronsav segítségével lehet elérni. Cserébe nagyon természetes hatást nyújt.

A kor előrehaladtával bőrünk veszít feszességéből, és a töltés vissza tudja adni azt a hidratált hatást, amiről mindig is vágyakoztunk!

Kapcsolódó: Ajaknagyobbítás már a 20-as éveidben?

6. Brazil fenékemelés (BBL)

Az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás az olyan hírességeknek köszönhetően, mint Kim Kardashian.

Sajnos a legmagasabb ennek a műtétnek a kockázata és halálozási aránya. Egy tanulmány kimutatta, hogy a halálozási arány 3000/1. Ha az arányokat tekintjük, más plasztikai beavatkozásnál 50.000/1 halálos kimenetelű esetről beszélhetünk.

A műtét okozta halál oka leggyakrabban a zsírembólia, ami akkor fordulhat elő, amikor a fenékbe fecskendezett zsírt véletlenül túl mélyen, a fenék nagy vénáihoz közel injektálják be.

A műtét nagy kockázattal jár, de a „BBL” biztonságos is lehet, ha képzett plasztikai sebész végzi a műtétet.

Kapcsolódó: Tapasztalatok első kézből a brazil fenék feltöltésről

7. Fenékimplantátum

Sok hölgy szeretne kerek és formás popsit, amit csak nagyon kemény edzések árán lehet elérni. De gyakran még ez sem segít, és közbeszól a genetika. A fenék kerekítését megnehezíti az is, ha egy nagyobb fogyás következtében a terület bőre megnyúlik, így nagy mennyiségű izomra lenne szükség ahhoz, hogy kitöltse. Ilyenkor jó alternatíva lehet a fenék implantátum.

A fenékimplantátumok alapvetően nagy fertőzés veszéllyel járhatnak, ráadásul a protézis elmozdulhat és mozoghat a szövetek között. Ettől függetlenül a szakorvosok többsége ezt az eljárást jobban támogatja, mit a brazil fenékemelést.

Mivel komoly beavatkozásról van szó, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő időt szánjunk a felépülésre! Minél jobban vigyázunk, annál szebb lesz a végeredmény!

Az első részben olyan plasztikai beavatkozásokat vettünk végig, amelyek közül a legtöbb hatalmas népszerűségnek örvend, köszönhetően a közösségi médiának és a tökéletes kinézetű hírességeknek. A második részben pedig bemutatunk további olyan meghökkentő beavatkozásokat, amelyekről talán még nem is hallottál. Ide kattintva elolvashatod a folytatást!

Fontos, hogy elsősorban a benned rejlő szépséget találd meg, és ha úgy érzed, hogy egy műtét hozzájárulhat önbizalmad növeléséhez, akkor kérd ki barátaid, családtagjaid véleményét is! Ha eldöntötted, hogy kés alá fekszel, akkor hallgass meg több szakvéleményt és nézz utána alaposan az orvosnak!

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!