Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Zsírbetöltés az ideális arcért

Zsírbetöltés az ideális arcért

Sok nő úgy gondolja, hogy 30 éves kora körül a legszebb. Addigra már érett a megjelenése, de az öregedés látható jelei még nem jelentek meg. 

Az évek előrehaladtával azonban a legtöbb nő arcán a bőrének a feszessége csökken, különösen az állkapocs, az arc és a szem körül.

A térfogatcsökkenés következtében a bőr lefelé húzódik, és beesik az arc, ami öregíti a megjelenést.

A jelentős súlycsökkenés ugyanezt a hatást kelti. Annak érdekében, hogy a nők visszakapják a feszes, fiatalos  megjelenést, sokan úgy döntenek, hogy saját zsíros arcfeltöltésre vállalkoznak, ami jelenleg egy felkapott esztétikai eljárás.

A zsírátvitel nem egy új keletű fogalom. Már 1909-ben végeztek zsírátvitelt, a has területéről az arcba, és az állon jelentkező hiányosságok orvoslására. Az arczsír-transzfer azonban egy újabb fejlemény a kozmetikai sebészetben, amely a 80-as években vált népszerűbbé a zsírleszívás elterjedésének eredményeként.

Ebben a cikkben összeszedtünk neked pár fontos tudnivalót, amennyiben tovább böngésznél az oldalunkon minden szükséges információt egy helyen megtalálsz amire szükséged lehet hogy jó döntést hozz a beavatkozásoddal, kezeléseddel kapcsolatban: Az eljárások részletes és érthető leírását, előtte-utána fotókat, véleményeket más páciensektől, orvosokról való tájékozódás lehetőségét, valódi történeteket, és szépséghírekről értesülhetsz a piac legújabb trendjeivel.

Mi az az arcfeltöltés saját zsírral?

Az saját zsíros arcfeltöltés olyan plasztikai sebészeti eljárás, amely magában foglalja az ép zsírszövetek leszívását a testnek egy másik részéből, például a combból vagy a hasból. Ezt a folyamatot egy vékony kanüllel hajtják végre. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak azon a testrészen ahonnan a zsírleszívás történik.

A begyűjtött zsírszöveteket finomítják/tisztítják annak biztosítása érdekében, hogy csak sértetlen, teljes zsírsejteket használják fel.

A tisztítási folyamat során a zsírsejteket a következő három rétegre bomlanak:

  • Felső réteg: olaj
  • Középső réteg: Hasznos bőr alatti szövet
  • Alsó réteg: Vér

Az eljárás utolsó lépése a zsírszövetek átültetése az arc különböző területeire, mint az áll, az arc, az orr, az ajkak és a szem környéke, amelyek fecskendő használatával feltölthetők.

Az egész folyamat 1–4 órát vehet igénybe, és járóbeteg-alapon történik. Az zsírleszívás után a páciens némi kellemetlenséget tapasztal, minimális duzzanattal és zúzódásokkal, de a gyógyulási idő viszonylag rövid. A legtöbb páciens néhány nap múlva visszatérhet a napi szokásos tevékenységekhez.

A zsírátvitellel az allergiás reakció aránya nagyon csekély, mivel az arcba beültetett zsírszövetek a páciens testéből származnak. Ennek ellenére felléphet fertőzés vagy egyéb ritka szövődmény.

A zsírátvitel hatása

A saját zsíros arcfeltöltés alkalmazható a pattanásokból eredő hegesedések korrigálására, az arcok és az ajkak teltségének növelésére, az arc és egyéb területeinek feltöltésére. Ennek a kozmetikai eljárásnak a teljes hatása a fiatalos ragyogás helyreállítása, hogy az arc egészségesebb hatást keltsen.

A saját zsíros arcfeltöltés kiváló lehet olyanok számára is, akik nem szeretnék, hogy idegen anyag kerüljön a szervezetükbe vagy esetleg van a testükön más problémás terület, ahonnan jó lenne ha eltűnne egy pici zsír. Mindemellett pozitívumként lehet megemlíteni azt is, hogy az arcunkon számos más problémát is kezelhetnek vele.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!