Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Valóban szükségem van mellimplantátum cserére?

Valóban szükségem van mellimplantátum cserére?

A mellimplantátum cseréje éppolyan gyakorivá kezd válni, mint a mellnagyobbítás. A legtöbb esetben nem azért cserélik, mert az implantátummal probléma adódott, hanem a hölgy nagyobb méretet szeretne. A páciensek gyakran emlegetik, hogy a mellműtét olyan mint a tetoválás. “Mindig többet, nagyobbat, és újat akarsz.” Könnyű túlzásba esni a méretválasztás során, és az instagram modellek is el tudják vinni a hölgyek szemléletét a szélsőséges méretekig.

A méret választás során, ebből az okból kifolyólag is fontos mérlegelni, hogy mekkora implantátum lenne számunkra a megfelelő. Ha fiatalon vállalkozunk mellnagyobbításra vegyük figyelembe, hogy esetleg szülés bekövetkeztével igényünk lehet cserére és abban az esetben nagyobb méretre lesz szükség ha megereszkedett a bőröd. Ha túl kicsi méretre hajazunk, akkor pedig az idő elteltével, ahogy megszokottá vált az implantátum, azt fogjuk érezni, hogy: “kellett volna a nagyobb ccm”. Ezeket a tényezőket figyelembe véve szakember segítségével fontos megvitatni, hogy kinek mekkora méret lenne célszerű.

Kapcsolódó: Kérdések, amelyek benned is felmerülhetnek a mellimplantátum cserével kapcsolatban

Milyen gyakran szükséges az implantátumokat cserélni?

A legtöbb páciens abban az általános tévhitben van, hogy az implantátumokat 10-15 év elteltével mindenképp cseréltetni szükséges. Valójában ez a mai implantátumoknál, amelyek FDA minősítéssel rendelkeznek, nem szükséges, azonban a rendszeres kontroll vizsgálat és a mell ultrahang elengedhetetlen. Ha nem tapasztalunk semmilyen elváltozást, a kontroll vizsgálaton sem kaptunk olyan visszajelzést orvosunktól, hogy bármi probléma lenne, akkor a csere egészségügyi szempontból nem szükséges, kivéve ha esztétikai változást szeretnénk.

Azok a nők, akiknek sóoldatos implantátum lett behelyezve, otthon, saját maguknak is tudják ellenőrizni az implantátum állapotát, ez azonban nem zárja ki az évente esedékes kontroll vizsgálatot, pusztán a megelőzés érdekében szükséges, hogy baj adódik, akkor mielőbb tudomást szerezzünk róla. A szivárgás egyértelmű jelenség, hiszen a sérült implantátumok mérete csökken. A bennük található sóoldat a szervezetben káros hatások nélkül felszívódik.

Kapcsolódó: Mellimplantátum csere – mikor, milyen okból szükséges beavatkozás

A szilikonimplantátummal rendelkező hölgyeknek javasolt MRI-vizsgálatra menni a műtétük utáni második évben, ezt követően a biztonság kedvéért kétévente szükséges ellenőriztetni a szilikonok állapotát.

Reméljük cikkünk hasznodra vált és fontos információkat tudtunk átadni.

Ha te is a mellimplantátummal rendelkezők táborát erősíted és cserét tervezel, dönts okosan és válassz olyan megoldást, ami hosszú távon helytálló.

Még több tartalomért kövess minket Facebookon és Instagramon