Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Újra belevágnál a plasztikai beavatkozásba? Segítünk, hogy felkészülj!

Újra belevágnál a plasztikai beavatkozásba? Segítünk, hogy felkészülj!

Piackutatásunkból kiderült, hogy a páciensek 72%-a jobban felkészülne az orvosi konzultációra, és alaposabban körbejárná a plasztikai beavatkozásra való felkészülés lehetőségeit, ha újra belevágna az egész procedúrába. A következőkben arra keressük a választ, hogy milyen okok vezethetnek ide?

Amikor vágyunk valamire, akkor sokszor hajlamosak vagyunk azt a dolgot azonnal akarni. Szinte már semmire nem vagyunk hajlandóak türelmesen várni, és ez mind a mai felgyorsult világunk számlájára írható. Az információs technológiai fejlődésnek köszönhetően 0-24-ben elérhetőek vagyunk telefonon és a social media platformokon, ahonnan pár kattintással bármit elintézhetünk, beszerezhetünk.

Ez a fajta attitűd sokszor megjelenik az esztétikai, illetve plasztikai műtétek esetében is. Alapvetően nem baj, ha izgatott vagy a műtétet megelőzően, de fontos körültekintésre intenünk. A plasztikai beavatkozások esetén, ha valami rosszul sikerül, akkor azt nehéz korrigálni, ráadásul a korrekciós műtétek sokkal költségesebbek is. Végleges változásról beszélünk, ezért alaposan meg kell fontolnod, hogy tényleg szeretnéd-e a kezelést? Nem szabad gondolkodás nélkül belevágni!

A plasztikaesztetika.hu azt javasolja, hogy csak akkor vállalkozz a plasztikai műtétre, ha heti több alkalommal vagy napi szinten foglalkoztat az adott testrészeddel kapcsolatos probléma. Pontosan azért, mert nem visszafordíthatóak ezek a folyamatok, és felelősségteljes döntést kell hoznod.

Gondold át, és mérlegelj!

Sokan nem gondolnak bele abba, hogy bármi is történhet egy beavatkozás során. Nem csak a szövődményekre gondolunk, hanem az egész folyamatra. Hogyan tudod megélni, illetve hogyan kell megélni? Mivel kell számolnod a beavatkozást követően? Hogyan kell felkészülnöd?

Ha nem vagy elég felkészült, akkor hirtelen ott találhatod magad egy olyan szituációban, hogy elvégeztek rajtad például egy arcplasztikát, de nincs bevásárolva és nem tudsz lemenni a boltba. Körbe kell telefonálnod a barátnőid között, hogy legyen étel otthon. De az is előfordulhat, hogy valamilyen sürgős problémát kell megoldanod. Az ilyen és ehhez hasonló tényezők miatt a felkészülési folyamatot jobban végig kell gondolnod.

Ha felkészülsz arra, hogy milyen szituációk léphetnek fel a műtétet követően, akkor sokkal könnyebb lesz a műtét felépülési szakasza is.

Hogyan érdemes felkészülnöd?

A felkészülés első pontja az, hogy kitaláld, milyen eredményre vágysz. Azt is el kell fogadnod, hogy nem minden esetben megvalósítható az, ami a Te elképzelésed.

A kitalálásban segít, hogy rengeteg előtte-utána képet nézegetsz. Oldalunkon számos ilyen referencia fotót láthatsz a beavatkozásokról!

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagynod a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőznöd kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal!

Nagyobb beavatkozások esetén a dohányzást is érdemes mellőznöd egy pár napig.

Egy héttel a beavatkozás előtt kerüld a szoláriumot, a savas arckezeléseket, és minden olyan hatást, amitől a bőröd érzékennyé válik.

Ha szükségesek vizsgálatok, akkor azokat meg kell csináltatnod. Amennyiben kompressziós ruhát vagy melltartót kell hordanod, azt be kell szerezned a műtét előtt.

Készülj fel arra is, hogy 1-2 beavatkozásnál speciális párnával vagy félig ülő helyzetben kell majd aludnod.

Amennyiben arcot érintő plasztikai beavatkozásra vállalkozol, akkor számítanod kell arra, hogy pár napig nem leszel szalonképes. Ez azt jelenti, hogy bár le tudsz menni a boltba vásárolni, és akár dolgozni is bemehetnél, de a kinézeted ezt nem fogja lehetővé tenni. Az is előfordulhat, hogy olyan komoly beavatkozáson esel át, hogy pár hétig otthon kell maradnod. Ezért érdemes előre kitakarítani a lakást és bevásárolni. A gyerekek és kisállatok felügyeletét az első hétben érdemes valakire rábízni.

A folyadékbevitelt is ajánlott növelni, mert ez elősegíti a szervezeted elegendő vízmennyiségét, ezáltal pedig a bőröd is hidratáltabbá válik. A hidratálás nem csak belsőleg, de külsőleg is fontos, hogy a nyirokrendszered kitisztuljon a műtét után!

Az alkoholfogyasztást is érdemes redukálnod a kezelést megelőző napokban, és azt követően, hogy a szervezeted jobban tudjon tisztulni.

Készülj fel mindenre a műtétet megelőző napokban, hogy azt követően már csak a gyógyulásra kelljen koncentrálnod!

Kapcsolódó: Út az elégedettség felé – minden, ami egy sikeres plasztikai beavatkozáshoz kell

Ne hagyatkozz egy véleményre!

Sokan gondolják azt, hogy jobban fel kellett volna készülniük, ami az orvosválasztást illeti. Hajlamosak vagyunk csak egy barátnő ajánlásában megbízni, és egy kellemes konzultáció után azt az adott sebészt kiválasztani. Ezzel nincs baj, ha valaki azonnal megtalálja az orvosát. Sőt ez szuper! De nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem tudják pontosan ledefiniálni maguknak, hogy mit szeretnének, és milyen eredményt akarnak látni magukon.

Sajnos nem elég a plasztikai sebésznek azt mondanod, hogy szeretnék egy szép orrot vagy szép melleket, hiszen mindenkinek más a szép. A plasztikai sebész ebből nem tudja megállapítani, hogy mire van szükséged. Ezért lenne fontos, hogy minden esetben definiáld azt, hogy mit szeretnél magadon, és kérj 3D-s terveket amennyiben ez lehetséges. Az is segít a döntésed meghozatalában, ha előtte-utána fotókat nézegetsz.

Ha megvan az, hogy mit szeretnél, akkor ne felejtsd el az orvost megkérdezni arról, hogy reális-e az elképzelésed? Sokszor nem reális az elképzelés, pedig azt gondolhatod, hogy megoldható, viszont az orvos nem tudja megvalósítani. Abban az esetben, ha már 1-2-3 orvos azt mondja, hogy az elképzelésed nem reális, akkor azt fogadd el és nyugodtan kérdezz vissza, hogy mi ehhez képest a legreálisabb eredmény!

Tehát mindezeket mérlegelve gondold át, hogy belevágsz-e a beavatkozásba? Mert ha egy ilyen eredménynek csalódás a vége, az senkinek sem jó.

Szeretnénk, ha lépésről lépésre megismernéd a sikeres szépészeti beavatkozások teljes folyamatát, a lehetőségek feltérképezésétől a tökéletes orvos kiválasztásig, hogy végül azt lásd a tükörben, amit megálmodtál.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!