Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Természetesség és fenntarthatóság a kéz- és lábápolásban

Természetesség és fenntarthatóság a kéz- és lábápolásban

Két évvel ezelőtt anya-lánya párosként hoztuk létre szépségszalonunkat a Pastel Beautique-ot, ahol már a kezdetektől fontosnak tartottuk, hogy a hagyományos rendszerek, anyagok és technikák helyett olyan alternatívákat találjunk, melyek nem csak fenntarthatóak, hanem kiemelkedő élményt is nyújtanak vendégeink számára.

Kéz- és lábápolási valamint szempilla- és szemöldök styling szolgáltatásaink során kifejezetten olyan köröm- és környezetbarát rendszerekkel, anyagokkal dolgozunk, melyek nem roncsolják a köröm állományt, nem tartalmaznak káros anyagokat és/vagy vegán készítmények.

Vendégeink olyan modern, tudatos nők, lányok, édesanyák, akiknek szintén számít az, hogy hol és milyen anyagokkal szépülnek, ezért a szalonunkban történő lábápoláshoz az egyik legkorszerűbb, szike nélküli vegán pedikűr technikát alkalmazzuk.

Szike nélküli vegán pedikűr

A technika lényege, hogy a gyümölcssavas hámlasztásos eljárás segítségével, hatékonyan, szike nélkül tudjuk eltávolítani a száraz, berepedezett bőrt, bőrkeményedést valamint elhalt hámsejteket.

A lengyel Callux Pro termékcsaládnak köszönhetően vendégeink nem csak egyszerű pedikűr kezelésen vesznek részt, hanem egy teljes kikapcsolódást nyújtó szolgáltatást vesznek igénybe kényelmes fotelünkben és kellemes hangulatban, mely felér egy wellness élménnyel. A narancsos és áfonyás illatú peelingek, bőrradírok és krémek hidratálják és regenerálják a bőrt. A narancs finom illata és az áfonyamag friss érzetet kölcsönöz a bőrnek, és segít megőrizni a bőr rugalmasságát, puhaságát és selymességét.

Pedikűr során a frissítő láb- és talpmasszázs számos kedvező hatással van közérzetünkre és egészségünkre. Ellazít, fokozza a vérkeringést és beindítja szervezetünk öngyógyító folyamatait.

Miben rejlik a lábpeeling népszerűsége?

A megfelelően ápolt kéz mellett a láb sem elhanyagolandó. A pedikűr nem csupán esztétikai szempontból, de a láb egészsége miatt is elengedhetetlenül fontos, a hiedelemmel ellentétben nem csak nyáron, hanem az egész év során.

A lábpeeling egyik legnagyobb előnye, hogy a 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó eljárásnak köszönhetően kizárható a sérülésveszély, ezért biztonsággal alkalmazható cukorbetegek, kismamák és vérzékenyek számára is a hagyományos, szikés pedikűrrel szemben.

Mindemellett teljes mértékben fájdalom- és allergiamentes professzionális kezelés parabének, formaldehid, hozzáadott tartósítószerek, ásványi olaj és paraffin nélkül.

A Callux pedikűr folyamata

A kezelés első lépéseként a lábak áztatására kerül sor egy 45%-os urea tartalmú sós vízben, 10-15 percig a láb állapotától függően. A finom illatú só antibakteriális és gombaölő hatással is rendelkezik.

A láb megfelelő ideig történő áztatása után, második lépésben a láb felületére felvisszük a Callux gélt, mely egy szerves anyagokat (ecetsav, tejsav, almasav, szalicilsav) tartalmazó, gyümölcssavas, mélyhámlasztó hatású gél.

A gélezett területet ezt követően lefedjük kozmetikai kendővel majd az ehhez a technikához fejlesztett fóliával betekercseljük a lábat. A 15-30 perces hatóidő alatt alkalom nyílik a lábkörmök ápolására, előkészítésére lakkozásra.

A hatóidő letelte után kaparóeszköz segítségével eltávolítjuk a Callux gél által feloldott elhalt hámsejtek nagy részét, majd egyszer használatos, kímélő reszelőeszköz segítségével puhává varázsoljuk a teljes talp felületét.

A megtisztított, nedves lábat választható narancsos vagy áfonyás Callux Body & Foot bőrradírral tovább puhítjuk. A friss narancs az áfonya magjával és a cukorkristályokkal a teljes felületen gyengéden hámlasztja és eltávolítja az elhalt bőrt, miközben a shea vaj simítja, puhítja és táplálja a bőrt. A shea vajat és édesmandula olajat tartalmazó radírtól a bőr illatossá és hihetetlenül puhává válik.

A láb leöblítése után az A- és E-vitamin tartalmú hidratáló krémmel történő masszázs során a talpbőr visszanyeri rugalmasságát és hidratáltságát.

A kezelés zárásaként utolsó lépésben sor kerül igény szerint a lakkozásra is. Nálunk a hagyományos géllakkok helyett Anett manikűr és pedikűr során is az amerikai CND márka Shellac-ját alkalmazza.

Mi az a Cnd Shellac és miért jó?

A hazánkban is egyre népszerűbb CND Shellac olyan körömbarát, hibrid géllakk rendszer, amely ötvözi a jól ismert géllakk és a hagyományos körömlakkok pozitív tulajdonságait.

A CND Shellac nem tartalmaz formaldehidet, parabéneket, toluént, kámfort, xilént és DBP-t sem, így a hipoallergén Shellac tökéletes alternatívát nyújt azok számára, akik allergiásak a műkörömre vagy éppen géllakkra.

Színválasztéka igen széles, a több mint 150 különböző árnyalatot egymással is kombinálhatjuk, valamint a kifejezetten ehhez javasolt Lecenté márka díszítő glittereivel, poraival, csillámaival dekorálhatjuk.

A körmökre történő felvitel után a lakkot Led lámpában köttetjük, a kemény bevonat pedig minimum 2-3 héten át tartós marad, miközben rugalmasságának és karcállóságának köszönhetően észrevétlenül szépíti kezeinket.

Előnye abban rejlik, hogy a hagyományos géllakkokkal ellentétben pár perc alatt könnyedén eltávolítható reszelés, csiszolás és a természetes körmök roncsolása, vékonyítása nélkül.

Eltávolítása ápoló oldószerrel történik, mely makadámia és E-vitamin olajat tartalmaz, mely megszünteti a leoldás folyamata alatti kifehéredést és a körmök kiszáradását, valamint kondicionálják a körmöket és a körülötte lévő bőrt. A tökéletesen esztétikus és tartós hatás érdekében érdemes orosz vagy korszerű manikűrrel kombinálni a lakkozást.

Orosz és korszerű manikűr

A korszerű, hagyományos manikűr során a körömágybőr feltolása és a körömágybőr (kutikula) eltávolítása ollóval és kézi eszközökkel történik, mely tartósságában és esztétikumban nem közelíti meg gépi megfelelőjét.

Az orosz, másnéven gépi manikűr során a manikűr folyamat az ehhez kifejlesztett géppel és 5-6 db apró, speciális csiszolófejjel, frézerekkel történik.

A technika segítségével teljes mértékben eltávolítható az elhalt bőrréteg, melynek köszönhetően a lakkot olyan tökéletesen lehet felvinni a körömsánchoz, mintha az a körömágybőr alól nőne.

Az orosz manikűrnek köszönhetően, lakkozásnál később látszik a lenövés és hosszú távon is tiszta, esztétikus látványt nyújt zavaró, száraz bőrdarabok nélkül.

Összességében, amellett, hogy napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a természetesség és tudatosság, szerencsére a trendek és a technika fejlődése is biztosítja a megfelelő alapanyagokat és technikákat ahhoz, hogy káros mellékhatások nélkül szépüljünk és szépíthessük vendégeinket.

Szerző: Udvari Leila, Erős Anetta - Pastel Beautique