Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Természetes vagy plasztikázott? - gondolatok a műmellekről

Természetes vagy plasztikázott? - gondolatok a műmellekről

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mit csináljon egy nő, ha elégedetlen melleivel. Fogadja el a genetikát, illetve az idő múlását, vagy inkább tegyen ellene? Három hölgyet és három férfit kérdeztünk meg arról, hogy miként vélekednek a mellplasztikáról.

Gergő, 42

A párkapcsolataim során eddig egyetlen olyan barátnőm volt, aki megműttette a melleit. Gyönyörű is volt, bár nem tudom, előtte hogy nézett ki, mennyire volt valós a probléma, hisz én már így ismertem meg. Azt mesélte, mindig is zavarta, hogy nem nőttek akkorára a mellei, mint az osztálytársainak, barátnőinek. Benne ez komoly komplexusokat okozott. Úgy érzem, főként ebből a szempontból fontos a plasztikai műtét: hogy a nő érezze jól magát. Én valószínű ugyan úgy szerettem volna.

Ilona, 48

Három gyermek után sajnos már nem olyan szépek a melleim, így régóta játszom a gondolattal, hogy megműttettem őket, csak nem mertem még a tettek mezejére lépni.

Persze irigykedve figyelem azokat a barátnőimet, akik már túl vannak rajta.

Sok biztatást, erőt adnak, mindig mondják, hogy vágjak bele. Néha a tükör előtt állva elkeseredem, hogy valóban lépni kellene, de akkor ránézek a gyermekimre, és azt érzem, hogy értük megérte. Aztán tovább tolom magam előtt a mellműtét gondolatát, újra elodázom. Tény, hogy a férjem is, a gyermekeim is így szeretnek, ahogy vagyok, de, úgy érzem, én magabiztosabb lennék egy műtét után!

Kapcsolódó: Mellnagyobbítás mesterfokon Dr. Pap Péterrel

Vince, 23

Megdöbbenve hallom, hogy már az én korosztályomban is mellműtétre adják a lányok a fejüket. Szerintem erre nincs szükség. Ebben a korban még egyikőjüknek sem lóg a melle. Legfeljebb kisebb, mint másoké. Engem ez sosem zavart.

Persze az jó, ha a formája szép. Szóval, ha valakinek a melle formájával van gondja, akkor műttesse meg.

De nekünk, férfiaknak, azt hiszem, mégsem ez a lényeg. Legalábbis nekem sokkal fontosabb az, hogy tudjak vele beszélgetni, legyenek közös vágyaink és céljaink, mint az, hogy mekkora mellekkel áldotta meg a Jóisten.

Ágnes, 36

Mint kis mellű nő, elfogadtam a testem olyannak, amilyen. Úgy gondolom, hogy a mellnagyobbítás hátterében önértékelési probléma áll. Egy nő mindig meg akar felelni a környezetében élőknek, a trendeknek – fizikailag is. Egy meghitt párkapcsolatban az elfogadás alapvető lenne, de ez sokunknál nincs így. Ekkor viszont képesek vagyunk magunkat külsőleg is megváltoztatni azért, hogy környezetünknek megfeleljünk, és megmaradjon a ragaszkodás a másik fél részéről.

„Beprogramozódik” az agyunk az olyan megjegyzésektől, mint a „nőhetne még", „látod azt a bögyöst milyen jól mutat rajta a ruha" vagy a „bárcsak a tiéd is ilyen lenne", stb.

Szerintem az ilyen nő becsapja magát, mert ha egyszer feladja önmagát, soha sem lesz a régi. A nő mint életadó a test és a lélek harmonikus működése mellett kell működjön. Ha az egyik egyensúlya, értéke csorbul, az kihatással van a másik területre is.

Abban az esetben látom értelmét a mellplasztikának, ha mondjuk daganat miatt teljesen el kell távolítani valakinek a mellét. Ilyenkor pótolni kell, de úgy képzelem, akkor is megmarad a „nem az én részem” és az idegen test érzése.

Szilárd, 45

Szerintem, ha mi, férfiak teljesen őszinték akarunk lenni, akkor be kell vallanunk: kevés izgatóbb dolog van a formás, kerek női melleknél. De még izgatóbb, ha egy nő összhangban él önmagával. Volt néhány partnerem, köztük olyan, aki hatalmas mellekkel rendelkezett, és olyan is, akinek a testét illetően nem a melle volt az erőssége. Mégis ugyanolyan izgalmat váltott ki bennem, hisz elfogadta magát olyannak, amilyen.

Magabiztos volt. És ez volt igazán izgató!

Én azt üzenném a hölgyeknek, hogy a cél ne a nagy mell legyen, hanem a magabiztosság, az önbizalom, és ha ezt egy plasztikai műtét árán érhetik csak el, akkor vágjanak bele!

Viktória, 32

Szerencsés vagyok, hiszen természetesen szépek a melleim – legalábbis eddig még nem volt rájuk panasz! De úgy gondolom, ha ez nem így lenne, akkor nem hezitálnék egy mellműtéten. Nem szeretném leélni görcsökkel és félelmekkel az életem. Néhány barátnőm emiatt nem tudja megélni a szexualitását sem a maga teljességében, hiszen teli vannak komplexusokkal, főleg, ha új a párkapcsolat.

Ha valaki emiatt szenved, szerintem ne gondolkodjon!

És nagyszerű, hogy az orvostudomány így fejlődik, hisz azok esetében, akiknek melleltávolító operáción kell átesniük, ez nem választás kérdése. Szerintem nem kell mindenáron követni a trendeket, de megítélni sem kell senkit azért, mert plasztikai műtétre adja a fejét!

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!