Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Tényleg a méret a lényeg? - a pénisznagyobbítás rejtelmei

Tényleg a méret a lényeg? - a pénisznagyobbítás rejtelmei

Nem titok, hogy a nemi öröm szempontjából a vastagság sokkal fontosabb, mint a hossz. Szerencsére van orvosilag igazolt, biztonságos megoldás, amely hosszútávú, mérhető körfogatnövekedést eredményez. Mivel a módszert már 16 éve alkalmazom, elmondhatom, hogy kiállta az idő próbáját.

2003-ban Magyarországon elsőként publikáltam a péniszvastagítást saját zsírszövet felhasználásával. Akkor sokan csak mosolyogtak rajta, de mostanra általánosan elfogadott eljárás lett, melynek során kíméletes zsírszívási technikával nyerjük az átültetendő zsírszövetet, általában a hasfalról. A feldolgozott zsírszövetet injekciós technikával ültetjük át a pénisz bőre alá.

Egy-egy alkalommal általában 50-55 ml-t töltünk be, ám ezt a mennyiséget a pénisz kiindulási mérete, sőt néha a rendelkezésre álló zsírszövet mennyisége is befolyásolja.

A műtétet általában helyi érzéstelenítéssel végezzük, és kevesebb, mint egy órát vesz igénybe. A páciens beavatkozás után otthonába távozhat, autót vezethet. Ahhoz azonban idő kell, hogy a beültetett zsírszövet az új helyen megtapadjon. A frissen beültetett, még képlékeny zsírszövet erősebb mechanikai behatásra még elmozdulhat, ezért a beavatkozás után néhány hétig a nemi élet kerülendő, mert ez befolyásolhatja az esztétikai eredményt.

Milyen eredmény várható?

A pénisz bőre alatt eredendően nincs zsírszövet, és a frissen beültetett zsírnak életteret kell találnia magának. Ezért történik az, hogy a beadott térfogat 40-50 %-a rövid időn belül felszívódik. Ami viszont megmarad, az már végleges! Még nem találkoztam olyan pácienssel, akinek korábban végeztem vastagítást, és a beadott zsír teljesen felszívódott volna. Akár 10-15 év alatt sem!

Természetesen újabb töltéssel a térfogat tovább növelhető. Ráadásul az első töltés után, amikor már kialakult a bőr alatti zsírréteg, a beadott térfogat egyre nagyobb százaléka tud végleg beépülni. A töltések között általában 6 hetet várunk. A páciensek többsége egy idő után visszatér újabb töltésre, annak ellenére, hogy elégedett az eredménnyel. Idővel megszokják az új méretüket, és még nagyobbat szeretnének.

A többszöri töltéssel rendkívül látványos vastagodás érhető el.

A módszer előnye, hogy a plusz térfogat nyugalmi állapotban sem csökken, így a pénisz mérete nyugalmi állapotban is látványosan nagyobb lesz. Fontos hangsúlyozni, hogy erekcióban a tényleges hossz a feltöltéstől nem növekszik meg. 

A szeméremdomb zsírszívásán kívül ma még nem létezik olyan módszer, amely a szövetek károsodása nélkül hosszabbítaná a péniszt. Zsírszívással a szeméremdomb laposabbá tehető, ami nemcsak optikailag növeli a hosszat, hanem a mélyebb behatolást is lehetővé teszi.

A beavatkozás az erektilis funkciót nem befolyásolja. A férfi nemi szervet egy nyújthatatlan kötőszövetes tok veszi körül. A merevedési funkció minden eleme ezen a tokon belül található. A feltöltést a tokon kívül végezzük, így a műtét után az erekció pontosan ugyanúgy és ugyanolyan intenzitással történik, mint a műtét előtt, csak a pénisz vastagsága lesz kézzelfoghatóan és jól érezhetően nagyobb.

A pénisz vérellátása és gyógyhajlama különlegesen jó, ezért szövődmények rendkívül ritkán fordulnak elő. Ezek közül a gyulladásos szövődményeket érdemes megemlíteni. Az elmúlt 16 évben összesen 4 fertőzéses szövődményünk volt, minden esetben konzervatív kezelésre pár nap alatt gyógyult, és a pácienseknek sem funkcionális, sem esztétikai hátránya nem keletkezett. Sőt, később mind visszatértek újabb feltöltésre.

Van más lehetőség?

Alternatíva lehet a hialuronsavas feltöltés az erre a célra gyártott hialuronsav felhasználásával. Ennek a módszernek az előnye, hogy ez a beavatkozás ambulánsan elvégezhető, nem kell hozzá steril műtői környezet, és nincs szükség zsírszívásra sem. Hátránya, hogy a hialuronsav idővel teljesen felszívódik, és a konzisztenciája is kissé eltér a természetes szövetektől.

Mi az, amit mindenképpen kerüljön?

Gyakran előfordul, hogy megfelelő információ hiányában vastagítás céljából vazelint fecskendeznek a pénisz bőre alá. Nagy árat fizethet az, aki erre vállalkozik! A vazelines töltés szövetelhalást, gyulladást, és egyéb súlyos szövődményeket okozhat. Előrehaladott esetben olyan műtét válhat szükségessé, amely során a sérült terület bőrét eltávolítják, és a péniszt a herezacskó bőrével kénytelenek fedni. Mindez a pénisz rövidülését és hosszútávú, akár végleges funkcionális károsodást is okozhat!

Végül a legfontosabb kérdés: mi a hölgyek véleménye?

A férfiak egyre gyakrabban párjukkal érkeznek a beavatkozásra. Ilyenkor a hölgyek is részt vesznek a konzultáción, és tőlük is mindig kérek visszajelzést a beavatkozás után. Bár a konzultáción sokan mondják, hogy férjüknek erre szerintük nincs is szüksége, mégis a műtét után a szexuális együttlétet teljesebbnek, a látványt izgatóbbnak találják.

Szerző: Dr. Szabó Szilárd

Kiemelt kép: Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash