Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Röpködő göndör fürtöket szeretnél? Ezeket a trükköket és termékeket neked találták ki

Röpködő göndör fürtöket szeretnél? Ezeket a trükköket és termékeket neked találták ki

Ki ne szeretne szépen rendezett, pont jó ívben göndörödő hullámos tincseket, melyek finoman hullnak egy gyönyörűen ívelt női arcba. No jellemzően egészen pontosan azok, akiknek hullámos hajuk van, hisz ők mindent megtesznek azért, kisimítsák, lelapítsák, vasalják, mindegy, a lényeg, hogy egyenes legyen. Viszont a szögegyenes hajú hölgyek már más “tészták”, mert ők aztán nagyon is szeretnék a fentebb leírt sorokat saját életükbe megtapasztalni.

Sarkos megfogalmazás, megfogalmazások, de nagy vonalakban igaz és jellemző. De ne legyünk ennyire “szőrös szívűek”, terjesszük ki a kategóriát, és simán jelentsük ki, sokan szeretnénk megszelídített vagy épp megvadított tincseket. Egy a lényeg, kezelhető és mutatós legyen. De mi ennek az útja.

Jelen cikkünkben a lehetőségek szélesebb tárházát mutatjuk be….

Hisz szó lesz göndörítő, hullám szelídítő termékekről és praktikákról egyaránt. Kezdjük a természetesebb részével, a praktikákkal. Ebből számtalan létezik és jópárral egész biztosan találkoztunk már.

Vizes fonás

Régi, jól bevált taktika, hogy hajmosás után, törölköző nedves hajunkat szép fonatba rendezzük, és így hagyjuk megszáradni. A végeredmény egy hullámosra hajazó, de azért nem mindig a megfelelő képet mutató frizura. Mellette szól természetessége, hogy semmilyen vegyi anyag nem kerül rá, nem tesszük ki semmilyen hőhatásnak, de azért az álmaink frizurájától egész biztosan messze áll.

Hajráfoló...

Szintén hajmosás után alkalmazható taktika, ha a szintén törölköző nedves (hosszabb) hajat szépen feltekerjük egy hajráfra, majd rendeltetésszerűen a hajráfot a fejünkre biggyesztjük, és hagyjuk megszáradni loboncunk. Göndör tincsek o.k., természetesség pipa, elégedettség kérdőjel!

Hajvasaló, hajsütővas

Mindenkinek ismerős történetek. Valóban szép eredményt lehet elérni velük szakavatott kezek által, azonban ilyen esetekben nagyon oda kell figyelni az alábbiakra. Jó minőségű eszközöket használjunk mindenképpen. Hajvasaló esetében (melyre tincseink rátekerve göndörséget szerezhetünk) figyeljünk arra, hogy olyan eszközt használjunk / vásároljunk amely:

  1. vasalásra és hullámosításra is alkalmas
  2. óvja hajunk egészségét (ebben remek partnerek például az ionizációs hajvasalók, vastagabb szálú hajra a gőzölős hajvasalók, vagy akár a legújabb trendet követő ultrahangos hajvasalás).

….és ha már hajunk egészsége (és persze göndörsége) egyaránt fontos: találjuk meg a legmegfelelőbb hajápolási szereket

Samponok, habok, szérumok, olajok, krémek…

Az ilyen jellegű készítmények vásárlásakor mindenképp figyeljünk arra, hogy magasabb minőségű terméket válasszunk, és mindenképpen tájékozódjunk róla, olvassunk utána. Erre például remek lehetőség legutóbbi hajformázó szereket tesztelő kipróbáltuk videónk.

Legyen lényeges szempont, hogy szabályozza hajunk szálkásságát, hosszantartó, rugalmas tartást biztosítson és - főként ha épp nyaralni készülünk - álljon ellen a nedvességnek, páratartalomnak.

Amennyiben pedig selymes fényű loknikat szeretnénk, ezt is vegyük fel kívánság listánkra, és ilyen jellegű terméket vásároljunk.

Göndörítő krémek: jellemzően nedves hajon eloszlatandóak, majd tárcsás szárítást igényelnek hasonlóan a göndörítő hajhabokhoz.

Hajformázó spray göndör hajra: új dimenzió, mely fényes, rugalmas, csigákba göndörödő tincseket ígér.

Határozott fürtök, loknik hullámok, hajtömeg? Ez esetben szérum, melyet szintén nedves hajunkon eloszlatva szárítás után élvezhetünk.

A lehetőségek tárháza óriási! Egy valamire figyeljünk:  bármit is választunk, azt rendeltetésszerűen használjuk, tehát ha valamit nedves hajon, míg másikat szárazon kell alkalmazni, kövessük az utasításokat!

Végül egy tipp, ha mégis úgy döntenénk mi magunk vesszük kezünkbe az irányítást, és nem holmi ismeretlen szerekkel próbálkozunk / próbálkoznánk. Egy recept. Egy otthoni, mely szintén csodás loknikat ígér. Nézzük meg, próbáljuk ki és aztán  mutassuk meg a világnak röpködő, göndör fürtjeink!

Kókuszolajas szérum:

  • 2 csésze forró víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál hajzselé
  • pumpás flakon

Az összetevőket tedd egy tálba, öntsd hozzá a forró vizet, keverd össze. Ha ez megvan, töltsd át a flakonba, jól rázd össze, és használd amíg meleg! Ha kipróbáltad, küldd el nekünk a végeredményt! ;)