Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Fiatalodjunk éveket a manapság legdivatosabb esztétikai eljárással

Fiatalodjunk éveket a manapság legdivatosabb esztétikai eljárással

Bőrfiatalítás hialuronsavval

Szebb, fiatalosabb, ránctalan arc? Kontúros arcvonások? Hidratált bőr? IGEN! Mind mind pillanatok alatt elérhető BÁRKI számára. Fájdalom, hosszúra nyúlt gyógyulási idő, több órás beavatkozás? NEM, SENKINEK nem kell ettől tartania, ha a hialuronsavas ráncfeltöltést választja. De kezdjük az elején. Egy információ azoknak, akik még nem olvasták...

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egy kötőszöveti anyag, melyet szervezetünk termel. Valójában egy poliszacharid, ami lényegében egy nagy cukor-molekula, egy természetes úton termelődő, nagy molekulájú szénhidrát (glükózaminoglikán). Szervezetünkben számtalan helyen, így a kötőszöveti sejtekben, a bőrben, az ízületekben, az izmokban és a szemben is megtalálható. A hialuronsav stabilizálja az intercelluláris struktúrákat, és létrehozza a viszkoelasztikus hálózatot a kollagén és az elasztin rostok összekapcsolódásához, és felelős a szövetek rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegkötő képességéért. 

Szervezetünk egyik természetes építőeleme. A saját tömegének megfelelően 500-1000-szeres víz mennyiséget tud megkötni a bőrben, ezért nyújtja a legkiválóbb hidratációt részünkre. Régen a szarvasmarhák ízületi nedvéből, köldökzsinórból és kakastaréjból izolálták. Mivel azonban nagyon hamar rájöttek a hialuronsavban rejlő gyógyító és regeneráló lehetőségekre, kikísérleteztek egy olyan módszert, amivel szintetikus úton is előállíthatóvá válik ez az anyag. Ez a biológiai folyamat az úgynevezett fermentáció, az erjesztés egyik eljárása, ezzel pedig még tisztább és hatékonyabb anyagot kapunk. A mai kozmetikai és gyógyászati iparban már csak szintetikus úton előállított hialuronsavat használunk. Mivel a hialuronsav minden fajban azonos, igen alacsony az allergiás reakció vagy az irritáció kockázata.

Mint láthatjuk is, tartanunk semmitől nem kell, hisz egy testazonos anyagról beszélünk, melynek használata egyszerű, és tényleg csodákat képes tenni arcunkkal.

De kinek, kiknek is ajánlott?

Mindazoknak, akiket zavarnak az arcon megjelenő apró ráncok, a szem alatti gödröcskék, a két szemöldök közötti “gondolkodó” mély barázda vagy esetleg az ajkai felett megjelent ráncok. Ez az anyag tökéletes ellenszere az arcon lévő apróbb sérülések elrejtésének.

A beavatkozás egészen egyszerű...

Egy nagyon vékony tű segítségével juttatják be apró szúrásokkal a kívánt területre, területekre az anyagot, melynek hatása - hisz kitölti a rendelkezésére álló teret - szinte azonnal látható. A kezelés 30-40 percet vesz csupán igénybe, és az esetek zömében egy alkalommal tökéletesen elvégezhető, ritkán kell második, korrekciós beavatkozás. 

Hatása igen sokáig tart…

Bár ez függ életkortól, életviteltől (például aktív sportos élet), genetikai adottságoktól és természetsen attól is, milyen minőségű anyagot használt az illető orvos. De általánosságban elmondhatjuk 1.5 évig számolhatunk azzal, hogy szebb, kipihentebbnek látszó arccal élhetjük mindennapjaink. Azonban itt is, mint az ajakfeltöltésnél van játékterünk. Amennyiben ugyanis évente egy-egy “emlékeztető” kezelést elvégeztetünk, az az eredmény tartósságát jelentősen befolyásolja.

Összegezve egy kitűnő, szike nélküli esztétikai beavatkozásról van szó, mely jelentősen hozzájárul, hozzájárulhat gyönyörű, fiatalos külsőnkhöz. Ne féljünk belevágni! Jó kezekben, megfelelően, jó minőségű anyaggal végezve az eljárást csodálatos átalakulásban lesz részünk!