Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Lábon hordott szépség - Az ápolt láb otthoni praktikái

Lábon hordott szépség - Az ápolt láb otthoni praktikái

Rövidesen itt a nyár a könnyed cipellők, papucsok, nyitott tűsarkúak időszaka. Öröm számunkra hölgyek számára, hisz végre többet megmutathatunk magunkból, nőiességünkből, szépségünkből. Viszont mindez a jó dolog sok-sok plusz szépségápolási feladattal is jár, melyet sokszor bízunk szakértő kezekre ámbár megfelelő tippek birtokában talán otthonunkban is szívesen elvégeznénk egy-két kényeztető “beavatkozást”. Ebben, az otthoni luxusban segítünk most lábápolási tippjeinkkel. 

Egész biztos nem gondolnánk és nem is gondoltunk azokra az egyszerű praktikumokra, melyeket most felsorolunk. Pedig minden háztartásban megtalálható, így épp itt az ideje, hogy bevessük őket. 

Puha, könnyen kezelhető bőr

Mindannyian tudjuk, hisz ismerős a folyamat, először is langyos vagy enyhén meleg vízbe kell áztatni lábunk annak érdekében, bőrünk felpuhuljon és könnyebben kezelhető legyen. Azzal azonban már igen kevesen vagyunk tisztában, hogy a konyhánkban megtalálható szódabikarbóna mennyire meg tudja gyorsítani ezt a folyamatot, hisz használata segítség a bőr gyorsabb felpuhulásában. Amennyiben egy kis illatot, vagy esszenciát is szeretnénk csempészni a történetbe, hát hajrá, jöhet egy kis fürdősó. 

A bőr felpuhításának oka ugyebár az, hogy könnyedén eltávolíthassuk az elhalt bőrréteget. Pedikűr fajtája válogatja, hogy szikével, vagy egyéb csodaszerekkel (ez utóbbi kíméletesebb és egyre inkább elterjedőben van) távolítják el a felesleget. Mi most ehhez a ponthoz adunk egy újabb tippet, egy házilag készíthető bőrradírral.

Újfent a közkedvelt szódabikarbónát keverd össze egy-két kifacsart citrom levével úgy, hogy ne túl folyós masszát kapj! Ezzel kend be a lábfejed, és hagyd néhány percig hatni, majd mosd le a pakolást és dörzsöld le habkővel, sarokreszelővel az elhalt bőrréteget. Csodásan finom bőrréteget, puha talpacskákat kapsz.

Mindezután következhet a hidratálás... 

és nem csupán itt és nem csupán most! Lényeges a pedikűr utáni hidratálás, de talán még ennél is fontosabb, a hétköznapokon se feledkezz meg róla. Nyáron a hirtelen szabadon lévő bőr sokkal érzékenyebb lesz, hamarabb kiszárad, kireped. Nagyon fontos, hogy mindig hidratáld megfelelő minőségű lábápolási szerekkel, krémekkel, mert hát nincs annál idegesítőbb, zavaróbb, mint egy kiszáradt, kicserepesedett sarok.