Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok
Dr. Varga Zsombor

Dr. Varga Zsombor

Sebész, plasztikai sebész

Dr. Varga Zsombor
Értékeld az orvost

Bemutatkozás

Aki szép, belülről sugárzik, egy beavatkozás csak meghatványozza ezt, de nem pótolja

Dr. Varga Zsombor a Marosvásárhelyi Orvos-, és Gyógyszerészeti Egyetemen szerezte orvosi diplomáját, rezidensként még Nagyváradi kórház sebészeten kezdett, majd több budapesti kórházban dolgozott, mellkas- és gyermeksebészeteken is, 2008-ban sebészeti, 2013-ban pedig plasztikai szakvizsgát tett, 2014-től osztály profilvezető helyettes, 2016-ban adjunktussá neveztek ki. Egészen a tavalyig aktívan részt vett az állami ellátásban, emlődaganatokat, bőrdaganatokat operált, rekonstrukciós műtéteket végzett. Küldetése a nők, de legfőképpen az édesanyák nőiességét visszaadni, mert minden tisztelete az övék.

„Mindig szerettem valamit megjavítani, lehetett az bármi, nem volt lehetőségünk még mindent lecserélni, az eszünket és az ügyességünket kellett használni. A szüleim színészek, de a környezetemben nagyon klassz, vagány orvosok voltak, akik sohasem orvoskodni, fontoskodni akartak, hanem elképesztő tudással gyógyítani. Mind-mind olyan, aki az emberek felé fordul, értük tanul, dolgozik, nem egy felsőbbrendű, tévedhetetlen valakinek gondolja magát. Ilyen gyógyítóvá akartam válni. Aztán volt nálunk az a mondás, hogy, aki okos, az belgyógyász lesz, aki erős, az ortopédus, aki magas, az sebész. Mondjuk, nem vagyok magas, de ez nagyon-nagyon megtetszett. Itt lehetett a kezeimet, a kreativitásomat használni, amit nagypapámtól örököltem, az eredmény pedig rögtön látszik. Aztán sokfelé jártam, mígnem dr. Traub Alfréd ’fertőzött’ meg a plasztikai sebészettel. Na, ő egy igazán vagány, rendkívül felkészült, igazi szakember, aki mindezt olyan könnyedséggel adja elő, amiben nincs semmi nagyképűség. A másik mesterem a szent Imre Kórház plasztikai sebészeti osztályának vezetője, dr. Jósvay János, akinek a kezei alatt nőttem föl, akitől rengeteg-rengeteg műhelytitkot elleshettem, amiért nagyon hálás vagyok. Nekik kettőjüknek köszönhetem, hogy ma itt tartok.

Egészen tavalyig súlyos betegeket gyógyítottam, de leginkább próbáltam visszaadtam azt, amit az elvett tőlük. Mert én hiszem, hogy a test, a lélek és a szellem hármas egysége nem megbontható. Akár konkrét betegségről van szó, akár esztétikai problémáról, a dolgom ugyanaz. Azon segíteni, ami ezt az egységet segíti. A mostani világunk ki van élezve a testre, ami a szakmánk degenerálódásához vezet. Nagy mell, nagy száj, kis orr, formás fenék ez határoz meg egy nőt. Ez végtelenül szomorú. Én szeretek a nőkkel foglalkozni, főleg édesanyákkal, akik áldozatot hoznak nagyon sok tekintetben, hogy a társadalmunk fennmaradhasson. A legnemesebb dolog egy nőnek az, hogy édesanya lesz. Persze a gyermekvállalás okozhat maradandó változásokat a testén és teljesen érthető, ha ez a nőiességében zavarja. Úgy érzem, hogy nekem ez a legnagyobb feladatom, hogy ezt visszaadjam nekik. Kihozni a hozzám forduló nőből a legtöbbet. Mert egy feleségnek, egy anyukának is fontos, hogy megnézzék őket, hogy pozitív visszajelzéseket kapjanak, és jól érezzék magukat, nőként is a bőrükben. Ahogy nekem, férfiként is minden nap energiát, figyelmet kell tennem abba, hogy a feleségemnek tetszek, hogy vonzó férfiként nézzen rám.

Nálam minden konzultáció legalább egy óra, mert szeretném megismerni, megérteni, az ő szemüvegét felvenni kicsit, hogy lássam, mire van szüksége. Megnézem szakmai szempontból, de mindenkinek van egy kisugárzása, amire rá kell kapcsolódnom, mert ő ilyenkor kicsit lelkileg levetkőzik, nekem meg ezt figyelnem kell. Ha mond valamit, hogy mit szeretne, arra szakmai választ adok, ha nem lehetséges, akkor alternatívákat mutatok, viszont hiába ő fizet, olyanba semmiképpen nem vágunk bele, amiről tudom, hogy neki nem jó. És igen, van, hogy nincs mit operálni és ezt is meg kell mondanunk. Én nagyon hiszek abban, hogy a szépség belülről jön, a mi munkánk ezt meghatványozza, de ha ez a sugárzás nincs, akkor a mi munkánktól sem lesz senki boldogabb”.

Bővebben Kevesebb

Szakvizsgák

  • 2008 - Sebészet
  • 2013 - Plasztikai sebészet

Publikációk

Varga, Zs., Josvay, J., Kelemen, P., Regoczi, T., Balint, A. (2011). Our experience in the treatment of recurrent pilonidal disease. Budapest, Hungarian Journal of Trauma, Orthopedics, Hand Surgery and Plastic Surgery

Varga, Zs., Vitalyos, T., Balint, A. (2011). Surgical interventions for small bowel tumors at our departement in the last three years. Budapest, Hungarian Journal of Surgery

Rendelési helyek

Időpontkérés konzultációra

Konzultációs díj:
15.000 Ft

Időpontkérés konzultációra

Konzultációs díj: 15.000 Ft

Foglalok

Időpontkérés konzultációra

Konzultációs díj: 15.000 Ft

Tovább