Dr. Terenyi Ágnes

Dr. Terenyi Ágnes

Dentoalveoláris-sebész

Dr. Terenyi Ágnes
Értékeld az orvost

Bemutatkozás

Visszaadni a rágás, harapás élményét!

Dr. Terenyi Ágnes dentoalveoláris-sebész, területe a szájsebészet, implantológia, csontpótlások, parodontológia, implantátumos fogpótlások. Folyamatosan praktizál, tanul és oktat belföldön és külföldön egyaránt, 15 év szakmai tapasztalattal 8000 sikeres implantátummal, 1500 sikeres sinus lift/csontpótlással ma már a teljes fogatlanság legtermészetesebb pótlásának minden létező eljárását ismeri és őt meggyőzte, alkalmazza, az implantátumon rögzülő pótlással történő ellátásában, legyen szó hagyományos, Nobelguide sablonnal történő fogbeültetésről, komplex csontpótlással kiegészített implantációról, vagy az All-on-4 technikáról.

„A szegedi orvosi egyetemen végeztem, az általános orvosi szakon, második év után szerettem bele a fogászatba. Viszont miután már egészen kicsi koromtól gyógyítani akartam, általános iskolában a fantasztikus biológia tanárom is mondta, nekem orvosnak kell lennem, ezért is kerestem olyan területet, ahol komplex és komolyabb megoldásokra van szükség. Így fogorvosként diplomáztam és szájsebészként szakvizsgáztam. Arra tettem fel az életem, hogy minél egyszerűbb, gyorsabb megoldással fix rágást és esztétikus megjelenést adhassak betegeimnek. A reménytelennek tűnő esetekben is. Nagyon sokan jönnek úgy hozzám, hogy már nagyon sok helyen jártak, de nem tudták megoldani a problémáját”- meséli dr. Terenyi Ágnes, aki nem tudja elfogadni, hogy nincs segítség, lehetőség, hogy ne kelljen valakinek kivehető protézissel élnie. „Valószínűleg el sem tudjuk képzelni, mit is jelenthet, ha nem tudunk beleharapni egy almába, vagy megenni jóízűen egy rántott húst, pedig nagyon-nagyon sokan élnek úgy, hogy erre képtelenek.

Az én, ha úgy tetszik küldetésem, hogy mindenkinek találjak megoldást. Mert sokszor idős embereknél egyrészt a csontsorvadás olyan mértékű, hogy komplikált és számukra gyakran kockázatos műtétek sorozatára lenne szükség, amit nem tudnak vállalni. De erre is van már megoldás. Az én filozófiám, hogy a meglévő fogakat meg kell menteni, ha erre már nincs mód, akkor is a személyre szabottan a legjobb lehetőséget megtalálni. És a munkám legnagyobb fizetsége a visszajelzés. Amikor mondjuk egy idős hölgy felhív, hogy 20 év után levette a polcról a kenyérpirítót és könnyek között ette meg az első pirítósát egy zöld paprikával, amit hosszú évek óta nem tehetett meg. Tudom, hogy ez nem tűnik nagy dolognak, de annak, aki nem tud harapni, rendesen rágni, annak ez egy új dimenziója az életének. Mert visszakapja azt a világ legtermészetesebb dolgát, ami számára régóta elveszett”.

Bővebben Kevesebb

Szakvizsgák

  • 2006 - Dentoalveoláris sebészeti szakvizsga (Budapest)

Képzések

  • 2003 - Fogorvosi diploma (Szegedi Tudomány Egyetem)

Rendelési helyek

Időpontkérés konzultációra

Konzultációs díj:
5.000 - 8.000 Ft

Időpontkérés konzultációra

Konzultációs díj: 5.000 - 8.000 Ft

Foglalok

Időpontkérés konzultációra

Konzultációs díj: 5.000 - 8.000 Ft

Tovább