Dr. Seffer István Ph.D., HonDl
Dr. Seffer István

Dr. Seffer István Ph.D., HonDl

Plasztikai sebész, főorvos

Időpontfoglalás konzultációra

Konzultációs díj: 30.000 Ft

Áttekintés

1953 ápr. 20.-án Nagyatádon születtem. Általános és középiskoláimat Csurgón végeztem, kitűnő tanulmányi eredménnyel. 1971-ben felvételt nyertem a Pécsi orvostudományi egyetemre. Tudományos diákkörösként egy országos első helyezett pályamunkát írtam. 1977-ben végeztem és a Somogy Megyei Kórház I. sz. Sebészeti Osztályán helyezkedtem el. 1981-ben általános sebészetből szakvizsgát tettem, jeles eredménnyel. 1982-ben kórházunkban bevezettem egy speciális epeút-vizsgáló eljárást, a percutan transhepaticus cholangiographiát. Ezen tevékenységéért és tudományos dolgozatért a Dr. Arató Miklós emlékérmet nyertem el. 1980-ban alorvossá, 1985-ben adjunktussá neveztek ki. 1985-től 1987-ig a Központi Katonai Kórház Plasztikai Sebészeti Osztályán dolgoztam és 1987-ben plasztikai sebészetből szakvizsgát tettem. Közben az Országos Traumatológiai Intézetben kézsebészeti tanulmányokat is folytattam. 1987 márciusától megszerveztem Dél-Dunántúlon a plasztikai sebészeti szakellátást. 1989-ben a Római Amerikai Intézetben dolgoztam. l991-ben sebész főorvossá neveztek ki, a Kaposi Mór Megyei Kórházban. 1992 évben a Magyar Plasztikai Sebész Társaság első nemzetközi kongresszusát szerveztem Kaposvárott. Még ebben az évben megnyitottam Dunántúl első magánklinikáját. 1995-ben Emlőpótlások témakörben megvédtem kandidátusi disszertációmat. Több neves külföldi plasztikai sebészeti klinikával szakmai kapcsolatban állok.

Tagja vagyok a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebésztársaságnak, és a Magánorvosi Szekciónak. Az MPHEST vezetőségnek 12 évig voltam tagja és az MPHEST Szakcsoportjának 2 évig voltam titkára. Tagja vagyok továbbá a Magyar Sebész Társaságnak, a Nemzetközi Plasztikai Sebésztársaságnak. Tagja voltam az Országos Plasztikai Sebészeti Szakvizsga Bizottságnak és a Magyar Orvosok Tudományos Egyesületének. Vezetője voltam az Országos Plasztikai Sebészeti Grémiumnak. Közel két évtizede megszerveztem a plasztikai sebészeti szakfelügyelői rendszert és azóta a Dél-Dunántúli szakfőorvosi tevékenységet is elláttam, társadalmi munkában. A Magyar Magánkórházak Egyesületének alelnöki tisztét töltöm be 12 éve. Vezetőségi tagja vagyok a Magyar Optikai és Laeser Egyesületnek. 1995. szeptember 15.-én országos szakfelügyelő főorvosnak neveztek ki.

250 tudományos munkám van. 1980 óta veszek részt a Kaposvári Egyetem műtétes témájú állatkísérletes munkájában és oktattam, vizsgáztattam sebészet és műtéttan tárgyakból.
2007 februárjában fejeztem be 874 oldal terjedelmű monográfiámat az „Embrionális őssejt kutatás, izolálás, tárolás és terápiás felhasználás” témakörben.

GLP, GMP előírásoknak megfelelő, világszínvonalú őssejt labort és klinikát hoztam létre, mely hivatalos megnyitója az akkori kormánytagok részvételével 2007. nov. 9.-én volt.
2009 évben tudományos munkásságomért letartóztattak. Azóta 31 tudományos közleményem, nemzetközi előadásom volt orvosi biotechnológia témakörben. Nevemhez fűződik többek közt a green cell, a curer cell, és a scarless technológia kidolgozása.
Olasz és német nyelvből van állami nyelvvizsgám, az angol nyelvet társalgási szinten beszélem.

Jelentősebb kitüntetéseim:

  • 1977 MOTESZ Országos I. helyezett pályamunka
  • 1982 Dr. Arató Miklós Emlékérem
  • 1988 Magyar Népköztársaság Miniszter Tanácsa Kiváló Munkáért Kitüntetés
  • 1994 Somogy Megye Alkotói Díja.
  • 1995 Az Év Somogyi Embere
  • 2003 „Az év embere” Tisztelet Díjban
  • 2005 „Aranyszike Díj” (TV 2)
  • 2012 Év Vállakozója Díj
  • 2015 Az orvostudomány jövőjét meghatározó orvosi biotechnológiai munkásságomért az International Biographical Centre, Cambridge, England: Honorary Doctorate of Letters (HonDL, díszdoktori) címet adományozott.

Huszonöt éves az általam létrehozott és vezetett ISO2001 minősítéssel rendelkező, EU színvonalú magánklinikám. Idén vagyok negyvenedik éve a műtőasztal mellett. Ez idő alatt számos új műtéti eljárást dolgoztam ki.

Hobbym: olvasás, tudományos kutatás.
Sport: sportlövészet/versenyzői szinten/, úszás, ping-pong, kerékpár

A modern plasztikai sebészet úttörője és megvalósítja vagyok, komoly tudományos háttérrel rendelkezem. Több, mint 40 éves műtői jártasságom van szakterületeimen.
Számos új műtéti eljárás, kórkép leírása, technikai innvációk és biotechnológiai kutatási eredmények fűződnek munkásságomhoz.

Szakvizsgák:

Általános sebészet (1984)
Égési- és Plasztikai Sebészet (1987)
Kandidatúra, Ph.D. (1995)

Specialitások:

Dr. Seffer István Ph.D., HonDl által végzett beavatkozások

Rendelési helyek

Dr Seffer István rendelési hely
Budapest, Istenhegyi Klinika
Istenhegyi u. 31/b
+36 1 224 5424

Előtte-utána fotók

Orvos: Dr. Seffer István Ph.D., HonDl

Értékelések

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő értékelésünk...

Média

Dr. Seffer István Ph.D., HonDl

Időpontfoglalás konzultációra