Dr. Kelemen Ottó Ph.D. - Plasztika Esztétika
Dr Kelemen Ottó

Dr. Kelemen Ottó Ph.D.

Főorvos
5.0/5
5.0

Időpontfoglalás konzultációra

Konzultációs díj: 20.000 Ft

Áttekintés

2020. októberében sebész orvosi pályafutásom 38. évét kezdtem meg. 1987-ben sebészetből, majd 1995-ben plasztikai sebészetből szakvizsgáztam. 1983-1999. között a Nagykanizsa MJV Kórház általános sebészeti osztályán dolgoztam.

2000-2009 között a Pécsi Tudományegyetem Sebészeti Tanszékén dolgoztam.
2009-től jelenleg is a Kelemed Plasztikai Sebészetet vezetem, főállású magán orvosként. Budapesten és Pécsett is praktizálok.

2008-ban Ph.D. egyetemi doktor tudományos fokozatot szereztem, a keloidok és a hipertrófiás hegek kezeléséről és vizsgálatáról szóló értekezésem summa cum laude megvédésével. 2010-ben eü. menedzseri, majd 2012-ben MBA képesítéseket szereztem a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. 1995-2000 között a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság vezetőségi tagja voltam. Tagja vagyok a legfontosabb nemzetközi tudományos társaságoknak: ISAPS, IPRES, EASAPS, EPRAS, valamint a hazai MPHEST, Magyar Sebész Társaság és Magyar Szenológiai Társaságnak is.

Minden évben részt veszek a legfontosabb hazai és külföldi továbbképzéseken és kongresszusokon. Rendszeres előadó vagyok. Közleményeim listája lentebb olvasható. Nős vagyok, 2 gyermeket neveltünk fel.

Szakvizsgák:

Sebészet (1987)
Plasztikai (égési) sebészet (1995)

Specialitások:

Mellplasztika, mellplasztika szövődményeinek korrekciója, mellimplantátum csere, hasplasztika, arcfiatalítás, hegkezelés

Rendelési helyek

Dr. Kelemen Ottó rendelési hely
Kelemed Plasztika
Budapest, Szent István park 17. fszt. 2.
+36305775764
Dr. Kelemen Ottó rendelési hely
Onyx Egészségügyi Központ
Pécs, Szigeti út 41.
+36305775764

Előtte-utána fotók

Orvos: Dr. Kelemen Ottó Ph.D.

Értékelések

Sokkal elégedettebb vagyok a testemmel

Nagyon meg vagyok elégedve a doktor úrral, teljes mértékben azt kaptam amit vártam, mind végig tájékoztatott, hogy mi hogyan fog történni, mire számíthatok. Komplikáció mentes műtetem volt. A varratom szinte láthatatlan, a végeredmény meg számomra tökéletes!

Orvos értkékelése:

5/5

Számomra nem volt akkora fájdalom. Másfél hét múlva már dolgoztam.

A Doktor Úrral mind emberileg, mind szakmailag teljesen elégedett vagyok. Örülök, hogy mellette döntöttem. Nekem a végeredmény nagyon tetszik, és mindenről felvilágosítást kaptam.

Orvos értkékelése:

5/5

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi ideig viselhető a mellimplantátum, és mikor kell kicserélni?

A mellimplantátum gyártók jelenleg egységesen 10 év kihordási időtartamot határoznak meg és erre a 10 évre érvényesek cseregarancia feltételeik. Kivételt csak az implantátum szétrepedése, kilyukadása, szivárgása képez. Az implantátumfal említett, különböző mértékű károsodására vonatkozik az életre szóló garancia, amit sokan tévesen úgy értelmeznek, hogy az implantátumot nem kell majd ki cserélni, mert az örökös és az egész életére szól.

Véleményem szerint a napjainkban választható prémium minőségű implantátumok kihordási ideje átlagosan 15 évre tehető. Jelentős különbségek vannak azonban a páciensek és kezelő orvosaik eljárásai között. Többek között emiatt sem garantálható ez az időtartam, ill. hossza nem jósolható meg pontosan. És emiatt nem emelik fel a gyártók a garancia időtartamát.

Gyakorlatomban a teljesen panaszmentes és elégedett pácienseket is kérem éves kontroll vizsgálatra. A páciens életkora és a beültetéstől eltelt idő határozza meg, hogy a fizikális vizsgálaton kívül történik-e képalkotó vizsgálat is.

Rövid válaszom: az implantátumot addig viselhetik, amíg az vizsgálatokkal igazoltan rendben van és a páciens elégedett mellek esztétikai állapotával.

Hogyan válasszunk mellimplantátumot?

A mellimplantátum választás nem könnyű, egyrészt mert nagy a kínálat és jelentős különbségek vannak az implantátumok között, másrészt a kezelő orvosok más-más gyártmányt/típust javasolnak beültetésre. Segítek feloldani azt az információs aszimmetriát, amely a plasztikai sebész és a mellnagyobbítást tervező páciens között fennáll.

Gyakorlatomban ez úgy történik, hogy a konzultáción elsőként közösen megtervezzük a műtétet és az implantátumpróbával a várható esztétikai eredményt bemutatom. Ekkor általánosságban meghatározzuk, a példa kedvéért, hogy egy kerek, magas profilú és 350-400 ml méretű mellimplantátumra lesz szükség. A testi adottságok befolyásolják a kiválasztandó implantátum más fizikai tulajdonságait (felszín, töltet, súly) is.

Ezután kézbe adom az általam beültetésre javasolt gyártmányokat, 3-féle márkát ajánlok (a termékmegjelenítés elkerülése érdekében márkaneveket nem írok le). Általában kétféle, kérésre háromféle alternatív tervet állítok fel.

Minden esetben a következő páciens szempontok figyelembe vételével:

  1. Melyik implantátum adja várhatóan a legjobb és legtartósabb eredményt?
  2. A cseregarancia feltételek összehasonlítása: alap, bővített vagy extra?
  3. Az ár-érték arány, a költségek elemzése: olcsó, átlagos vagy drága?
  4. A gyártó cég gazdasági helyzete: stabil, erősödő vagy gyengülő?

Dr. Kelemen Ottó Ph.D.

Időpontfoglalás konzultációra