Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Öregebb a kezed, mint Te?

Öregebb a kezed, mint Te?

Ez talán nem az a kérdés, amin sokszor gondolkoztál, azonban ez is az öregedéssel jár és eljöhet az idő, amikor már zavarni fognak az elváltozások. A kezed az ami mindig szem előtt van, és ahogy Coco Chanel mondta: “A nő keze a névjegykártyája, a nyaka a személyije, a melle az útlevele.”

Mit tehetsz a kezed öregedése ellen?

Sok időt töltünk az arcunkon megjelenő ráncok kezelésével és sokat is beszélünk róla, de lehet nem az arcod miatt fogsz öregnek tűnni. Talán itt az idő, hogy megállj és feltedd magadnak a kérdést: Öregnek tűnik a kezem?

Vagy legalábbis idősebbnek tűnik, mint amilyennek érzed magad? Maga a kérdés gyakran meglepő az emberek számára. Tegyél ez ellen, mielőtt a kezed kommunikálna az arcod helyett.

A kezek nem semlegesek. Hihetetlenül nagy szerepet töltenek be a testbeszédben. Más szóval, a kezed sok mindent elárul rólad, a kézfejed pedig különösen érzékeny lehet az öregedés jeleire.

Ma megvizsgálunk többféle lehetőséget arra, hogy a kezed kissé fiatalosabbá válhasson. Szerencsére vannak olyan műtéti és nem sebészeti módszerek is, amelyekkel a fiatalságot visszahozhatják a kezedbe, ami jó, mert a kezedre felfigyelnek. Tehát, ha kissé feszélyezett vagy a kezeid miatt - ha már azon gondolkozol, hogy a kezeid öregnek tűnnek-e -, akkor lehet most megtalálod a megoldást.

Kapcsolódó: Az ápolt kéz egy sikeres embert rejt maga mögött

Öregedés jelei a kezeden

Az öregedésnek számos jelei megmutatkozhatnak, amelyek a testeden bárhol máshol is megjelennek - vagy legalábbis nagyobb intenzitással, mint a test többi részén, beleértve az arcot is.

Sok embernél az öregedés első jelei a kezein jelennek meg. Ez pedig néhányunk számára kínos lehet, főleg azért, mert a kéz kezelések közel sem annyira ismertek, mint az arckezelések vagy a mellfelvarrás.

A kezek öregedésének néhány jele:

  • Vékonyabb bőr a kéz tetején
  • Öregségi foltok, vonalak és ráncok megjelenése
  • Az erek és artériák egyre hangsúlyosabbá válnak
  • A bőrszín kezd elváltozni (kékes árnyalatú lesz)
  • Az ízületek körüli ráncok sokkal gyakoribbá válnak

Az öregedésnek nincs egyetlen jele, hanem inkább egyénenként különböző sorrendben megjelenő jelekről beszélhetünk.

Van amit megtehetsz, hogy lassítsd az ilyen jelek felbukkanását

Minden nap hidratálj. Bizonyított tény, hogy ha a bőröd hidratált marad, a ráncok és vonalak sokkal kevésbé lesznek láthatók. 

Szokj le a dohányzásról. Nincs semmi, ami olyan gyorsan ráncokat idézne elő a testeden és rontaná a bőrödet, mint a dohánytermékek használata. Tehát, ha éppen dohányzol, próbálja meg leszokni.

Vigyázz a napsugárzással. A másik dolog, amely hírhedt a vonalak, ráncok és foltok kialakításában, a napsugárzás. Egy kis napsugárzás akár már a bőr mélyebb rétegéig is eljuthat, ezért ügyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű fényvédőt használj. Ezt a tanácsot általában természetesnek vesszük, ha az arcról van szó, de fontos megjegyezni, hogy az ember kezére is vonatkozik.

A kéz fiatalítása

Ha a kezed öregebbnek látszik, és kezd zavarni a kinézete, két alapvető lehetőség közül választhatsz. Egyrészt kipróbálhatod a műtéti megoldást vagy kipróbálhatsz egy nem invazív megoldást. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.

A műtéti kéz emelés segíthet abban, hogy a kezed fiatalosabbá váljon, megszüntetve a felesleges vonalakat, ráncokat és szöveteket. Mivel a kéz körüli bőr nagyon vékony, gondosan ki kell választania egy megfelelő tapasztalattal rendelkező sebészt, hogy elvégezze ezt az eljárást.

A nem műtéti kézemelés általában dermális töltőanyagok injekciózását jelenti, hogy bizonyos volument adjon a kézfejnek. Ilyenkor hialuronsavval vagy saját zsírral töltik fel a gödröket. Ezáltal a bőr teltebbnek tűnhet, és hozzájárul a vonalak és ráncok kisimulásához. A beavatkozás fájdalommentes, minimális kellemetlenséggel jár, kb. 15-20 percig tart. Hátránya, hogy az eredmények ideiglenesek, és néhány hónap múlva felszívódik a töltőanyag (a tényleges időtartam nagyban függ a választott töltőanyag típusától).

Kézfiatalítást lézeres kezeléssel is el lehet érni. Ennek köszönhetően csökkenthetik a barna pigment foltok megjelenését. Egyetlen nehézség adódik a kezelést követően, kerülni kell a vízzel való érintkezést. Ahogy a lézeres kezelést az arcon is több alkalommal meg kell ismételni, úgy a kéznél sem elegendő egy kezelés a tökéletes eredményhez.

Kapcsolódó: Természetesség és fenntarthatóság a kéz- és lábápolásban

Nincs egyetlen helyes módszer a kezek fiatalítására

A megfelelő kezelés kiválasztása több tényezőtől függ: mennyire zavarnak az öregedés jelei, mennyire vagy egészséges, hogyan jelentkeznek a tünetek stb. Más szóval, kezdetben a legfontosabb, hogy részletesen tájékozódj, hogy könnyedén el tudd dönteni mi lenne a számodra megfelelő megoldás.

Weboldalunkon rengeteg információval találkozhatsz a beavatkozásokkal kapcsolatban, nézegethetsz előtte-utána fotókat és véleményeket olvashatsz, olyanoktól, akik már túl vannak azon, amire Te vállalkozni fogsz. Így amikor sor kerül a konzultációra már céltudatosan és felkészülten vágsz bele a folyamatba.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!