Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Nincs lehetetlen! Megoldás az aknék okozta egyenetlen bőrfelületre és hegekre

Nincs lehetetlen! Megoldás az aknék okozta egyenetlen bőrfelületre és hegekre

A pattanások a legtöbb ember számára elkerülhetetlenek. Minden féle megelőzés ellenére - mint például az egészséges táplálkozás, a párnahuzat rendszeres cseréje vagy az arctisztítási rutin betartása - valószínűleg még azoknak is meg kell küzdeni a bosszantó piros dudorokkal, akik a legkevésbé hajlamosak rájuk. Sokak számára a pattanásos időszak akár évtizedekig is elhúzódhat, és makacs hegeket hagyhatnak maguk után.

Pattanások akkor keletkeznek, amikor a pórusokat eltömíti az olaj, a kosz és a felgyülemlett faggyú, amely gyulladást okoz a bőr felületén. Ez a gyulladás gátolja a kollagén termelést, ami a bőr rugalmasságát adja, és hozzá segíti bőrödet a regenerációhoz. Amikor a tested nem termel elegendő kollagént a mély pattanások okozta károk helyreállításához, heg képződik.

Nem minden heget lehet egyformán kezelni, a hegkezelést a hegesedés típusa határozza meg.

Egyik fontos tényező, hogy a hegeket különböző textúrák szerint csoportosítjuk. Megkülönböztetünk egyenetlen textúrát, vörösséget és keloidos heget.

Habár a cisztás pattanásokkal szenvedők hajlamosabbak a pattanás okozta hegek kialakulására, bárkinél kialakulhat olyan pattanás, ami maradandó hegesedést okoz. Azonban van egy jó hírünk számodra: a pattanások okozta hegek kezelhetőek! Íme néhány tipp a leghatékonyabb lehetőségek közül:

1. A hegek kezelésének a titka

A pattanások gyógyulása után a bőr felülete sérülhet, vagy egyenetlen lehet a felszíne, ha csökkent a bőr kollagén termelése. A leghatásosabb megoldás a lézeres  kezelés, ami mikro sérüléseket okoz a bőr felszínén, amely aztán fokozott bőrmegújulást eredményez, és újra nagyobb mennyiségű kollagén termelődik.

2. Megfelelő megoldás

A világos bőrű betegek számára a Fraxel a legmegfelelőbb kezelés, míg a sötét bőrűek számára a rádiófrekvenciás kezelést részesítik előnyben.

Ezek a kezelések több alkalmat igényelnek.

A kezelések lényege, hogy a  lézersugár a megfelelő célpontot érje, illetve a megfelelő mélységre jusson a bőrben úgy, hogy a felszínen ne akadályozza a melanin termelődést. Ha nem a megfelelő lézert a nem megfelelő bőrszínen alkalmazzák, égési sérülést vagy hiperpigmentációt okozhat.

Kapcsolódó: Edzőtermi higiénia, avagy bőrünk figyelmeztető jelei problémák esetén

3. Dermális töltőanyag használata a hegek ellen? Lehetséges!

A pattanás okozta hegek kezelésére egy  másik megoldás a dermális töltőanyagok használata. A mélyedés mélységétől függően alkalmazzák  a Bellafillt, a Sculptrát és a Volumát. Bizonyos esetekben a TCA Cross mikrotermék cseppjeit, egy triklór-ecetsav-oldatot helyeznek  a pattanásos hegekbe, hogy a mélyedéseket kitöltse.

4. Lézerrel a makulátlan bőrért!

A pattanások általi sérült gyenge bőrstruktúrát eMatrixxal lehet megfelelően kezelni. Az eMatrix lézer szinte minden bőrtípuson alkalmazható még sötét bőrön is, hiperpigmentáció vagy égés nélkül.

Legtöbb esetben a rossz kötőszövet és a mélyedések együtt járnak a bőrpirosodással. A pigmentált hegek csökkentése érdekében pulzáló festéklézert szoktak alkalmazni. Ezzel a módszerrel energiát juttatnak a kitágult erekbe, amelyek elpusztítják a vörös pigmenteket, ezáltal a bőr visszanyerheti természetes tónusát.

A keloidok általában sötét bőrön fordulnak elő. Ezeket a legtöbb esetben szteroidos megoldásokkal lehet kezelni.

Ha Te is problémás bőrrel, hegekkel küzdesz, és eddig azt hitted a makulátlan bőr csak álom, ne csüggedj. Manapság a fentebb említett módszerekkel gyönyörű eredményeket lehet elérni. Keresd fel orvosod, és ő segít majd megtalálni a számodra megfelelő kezelés típust.

Kiemelt kép: Tsunami Green fotója a Pexels oldaláról