Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Nem tetszik a plasztikám eredménye! - tippek, hogy mit tehetsz ilyenkor

Nem tetszik a plasztikám eredménye! - tippek, hogy mit tehetsz ilyenkor

A plasztikai beavatkozásod után a tükörbe nézel, és az eredmény nem olyan lett, mint amire számítottál. Ilyen helyzetben hogy cselekszel? Megpróbálod elfogadni az új külsődet vagy megkeresed azt a sebészt, aki csinálta a korábbi műtétedet és kifejezed nemtetszésed?

Legyen szó páciensről vagy orvosról - erről nehéz beszélni, mivel nagyon személyes és érzékeny téma. Olyan ez, mintha egy nagy elefánt lenne a szobában, akit senki nem akar észrevenni. Sajnos egyetlen műtét sem 100% -ban kockázatmentes, és nincs garancia arra, hogy a végeredmény pontosan olyan lesz, mint amire számítottál. Viszont nem kell olyan testtel élned, amivel nem vagy elégedett, főleg, ha az adott műtéttel az volt a cél, hogy javíts rajta!

Mielőtt úgy érzed, hogy nem vagy elégedett, mutatjuk, hogy miket érdemes megvizsgálnod!

Hagyj időt a gyógyulásra!

A plasztikai beavatkozástól függően gyakran duzzanatok, hegek láthatók.  Nem ritka, hogy a betegek a műtétből való felépülés első napjaiban aggódnak megjelenésük miatt. Fontos, hogy türelmes légy, és tudatosítsd magadban, hogy a tested gyógyulás alatt áll. Ne feledd, hogy az első napokban/hetekben még túl korai látni a végeredményt, ezért fontos, hogy ne stresszeld magad feleslegesen!

A végeredményre lehet, hogy akár egy évet is várnod kell. Ez teljesen egyéni. A test gyógyulásának ideje függ a beavatkozástól és a páciens gyógyulási hajlamától is. Egyes esztétikai beavatkozások gyógyulási ideje csak néhány napot vesz igénybe, míg mások elhúzódhatnak és akár hónapokig is eltarthatnak.

A gyógyulási idő alatt tested megváltozik és alkalmazkodik, ahogy a duzzanat csökken. Az ezt követő hetekben/ hónapokban tovább fog javulni az állapotod, és egyre jobban látszik a műtéted eredménye. Mielőtt csalódottnak vagy idegesnek éreznéd magad, és elkezdenél panaszkodni a sebésznek, győződj meg arról, hogy elegendő időt hagytál-e a testednek a gyógyulásra?

Ne feledd továbbá, hogy sokszor hónapokba telhet, mire egy-egy beavatkozás végleges eredménye láthatóvá válik. Bizonyos esetekben pedig akár hat hónap is eltelhet, mire a duzzanatok és a hegek teljesen eltűnnek. Időbe telik, amíg a test alkalmazkodik.

Kapcsolódó: Honnan és hogyan NE tájékozódj plasztikai beavatkozás előtt

Beszélj a sebészeddel!

Először nézesd meg a sebészeddel, hogy reálisan látod-e a problémát? Elképzelhető, hogy még nem gyógyult végeredményt látsz.Fogadd el, hogy sok esetben 1-2 beavatkozás több hét vagy hónap is lehet!

Ha nem vagy elégedett a végeredménnyel, akkor haladéktalanul beszélj a sebészeddel! Fontos, hogy őszinte és nyitott légy vele, hogy közösen megtaláljátok a legjobb megoldást és javasolhassa a következő lépéseket az eredmények javítása érdekében.

Az orvossal folytatott konzultáció során feltétlenül mutasd meg a műtét előtti és utáni fényképeket, hogy tisztában legyen az aggodalmaiddal! Beszéld meg, hogy milyen elvárásaid voltak a beavatkozással kapcsolatban, és pontosan mit érzel rossznak a végeredményben.

Ha feszültnek érzed magad amiatt, hogy személyesen kell beszélned plasztikai sebészeddel, akkor írd meg a konzultáció előtt egy e-mailben az aggályaidat és csatolj hozzá fotókat is, hogy a sebész lássa a problémát!

Ha nem olyan a kapcsolatotok: ritkán előfordulhat olyan eset, amikor az orvossal fennálló kapcsolat nem javítható. Amennyiben a plasztikai sebészed nem ad kielégítő választ, vagy úgy érzed, hogy egyszerűen nem képes megadni számodra a kívánt eredményt, akkor ideje továbblépned.

Kapcsolódó: Tippek, ha plasztikai vagy esztétikai beavatkozás előtt állsz – interjú Dr. Hegedűs Beával

Kérj véleményt más sebészektől is!

Ha elégedetlen vagy a plasztikai műtéted eredményével, akkor egy másodvélemény is segíthet. Tudjuk, hogy a beavatkozást követően úgy érezheted, hogy a plasztikai sebészed nem a legjobb munkát végezte. Ha nem bízol meg a korábbi sebészed képességeiben, akkor egy másik szakorvos véleménye segíthet a döntéshozatalban.

Kérj tőle szakvéleményt a beavatkozásoddal kapcsolatban és vázold fel a problémáidat! Ilyenkor a sebész újabb műtétet javasolhat az esetleges szabálytalanságok kijavítására.

Mit ne tegyél?

A másodvélemény segíthet döntésed meghozatalában, viszont nem szabad túlzásba esni. Biztosan lesznek olyan plasztikai sebészek, akik örömmel igazolják aggodalmaidat, és azt mondják, hogy orvosolni tudják a problémát egy újabb beavatkozás által. De lehet, hogy ez az ő motivációjuk, és nem a Te érdekeidet szolgálják.

Jobb stratégia: próbálj meg együttműködni eredeti orvosoddal, hogy közösen megtaláljátok a legjobb megoldást és elégedett légy a korrekciós műtéted eredményével!

Fontos, hogy megőrizd a hidegvéredet akkor is, ha indulatosabb vagy a kelleténél! Ne fenyegetőzz, és ne rohanj be indulatosan a klinikára - hacsak nem állsz készen arra, hogy teljesen elvágod a kapcsolatot az orvosoddal. Gondolj arra, hogy ha új orvost keresel, akkor több pénzt kell elköltened ahhoz, hogy megkapd, amit szeretnél!

Kapcsolódó: Út az elégedettség felé – minden, ami egy sikeres plasztikai beavatkozáshoz kell

Hidd el, hogy a legtöbb orvos azt akarja, hogy elégedett légy! A csalódás legtöbbször a téves kommunikáció vagy irreális elvárások eredménye, nem pedig a sebész kompetenciájának a hiánya.

Szeretnénk, ha lépésről lépésre megismernéd a sikeres szépészeti beavatkozás teljes folyamatát, a lehetőségek feltérképezésétől a tökéletes orvos kiválasztásig, hogy végül azt lásd a tükörben, amit megálmodtál.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!