Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Neked mennyire lóg a bőröd? - mini vs. teljes hasplasztika

Neked mennyire lóg a bőröd? - mini vs. teljes hasplasztika

Egy beavatkozás, amely ugyan fájdalmasan, de gyorsan eredményezi a lapos hasat és a tónusos hasizmok megjelenését. Az alhas körüli zsírlerakódástól, és a megnyúlt, megereszkedett, laza bőrtől is megszabadít. Ez a hasplasztika.

A beavatkozás népszerűségét alátámasztja, hogy az Egyesült Államokban évente közel 200.000 hasplasztikai eljárást hajtanak végre, Európát tekintve pedig Angliában és Olaszországban is körülbelül 3000 hasplasztikai műtétet végeznek el éves szinten.

Mindig kihangsúlyozzuk, hogy minden páciens egyedi problémával küzd, amire egyedi megoldás kell. Így van ez a hasplasztikával is. Neked is nehéz lehet eldönteni, hogy teljes vagy mini hasplasztikára van szükséged. De mi most segítünk döntésedben!

Mi, micsoda?

Mini hasplasztika = részleges hasplasztika

A mini hasplasztikát részleges hasplasztikának is nevezzük. Ha máshol ugyanezzel a kifejezéssel találkozol, akkor tudd, hogy ez egy és ugyanaz a beavatkozás. Röviden összefoglalva ez egy olyan műtéti eljárás, amely során a sebész a felesleges bőr eltávolításával helyreállítja a köldök alatti területet, ami sima, feszes hasat eredményez.

A beavatkozás egy alhasi rövid heggel jár.

Természetesen egyéni igényektől függően a műtét magába foglalhatja a korábbi hegek kimetszését, további felesleges bőr eltávolítását vagy akár az alsó hasizmok összevarrását is.

A mini hasplasztika azoknak a páciensek szól, akiknek egy kisebb mértékű műtéti beavatkozás is elegendő, “csupán” az alsó hasi terület korrekciójára van szükségük, nagyobb izomterület összevarrása nélkül.

Az eljárás rövidebb műtéti időt igényel, és a felépülési idő is gyorsabb a teljes hasplasztikával ellentétben. 

A mini hasplasztika legfontosabb előnyei

  • rövidebb hegek
  • rövidebb gyógyulási idő

A mini hasplasztika legfontosabb hátrányai

  • nem oldja meg a felső hasi régi problémáit
  • a teljes hasplasztikához képest kisebb mértékben alakul át a test

Sajnos nem Te leszel a megfelelő alany erre a beavatkozásra, ha az alhasad felett is nagyobb mennyiségű bőrfelesleg van, és ha a terhesség következtében szétnyíltak a hasizmaid. Ez már jóval nagyobb korrekciót igényel, amit midi és a teljes hasplasztika tud megoldani.

Kapcsolódó: 6 leggyakoribb kérdés a hasplasztikáról

A teljes hasplasztika

Akkor lesz szükséged teljes hasplasztikára, ha nemcsak az alsó, hanem a hasad középső és felső régiójában is megereszkedett, laza a bőröd. A műtét során a has teljes területén lévő bőrt megfeszítik, és a felesleges bőrmennyiséget eltávolítják, illetve a szétnyílt hasizmokat teljes hosszában összevarrják.

Ahhoz, hogy még tökéletesebb eredményeket érjenek el a teljes hasplasztikát gyakran kombinálják zsírleszívással.

A teljes hasplasztika legfontosabb előnyei

  • eltávolítja a túlzottan megnyúlt bőrt a köldök felett és alatt egyaránt
  • a páciens teljes átalakuláson megy keresztül
  • a köldökproblémák is javíthatók a beavatkozáson belül

A teljes hasplasztika legfontosabb hátrányai

  • hosszabb gyógyulási idő, amely hatással lesz a hétköznapjaidra
  • a felépülés során gyakrabban merülnek fel problémák a sebgyógyulással és a szerómákkal kapcsolatban, mint például egy mellplasztikánál. 

Jó, de melyiket válasszam?

A kérdés jogos, de segítünk. A tested különbözik a többi ember testétől. Az, hogy melyik beavatkozás lesz számodra a megfelelő, attól függ, hogy milyen típusú a tested, és milyen mértékű a lerakódott zsír.

A portálunkon megtalálható 5 lépéses folyamat segít neked abban, hogy könnyedén és magabiztosan juss el a gondolat megszületésétől a sikeres végeredményig.

Ha főként az alsó hasi régiói a problémás, azaz csak a hasad alatt laza a bőröd, de jó és tónusos felsőtest izmokkal rendelkezel, testsúlyod közel van az ideális testsúlyhoz, nincsen nagy távolság a hasizmok (rectus) között, és végső soron jó egészségnek örvendesz, akkor nagyobb eséllyel elég lesz számodra a mini hasplasztika. Azonban ha a köldök felett is laza a bőröd, akkor már sokkal inkább teljes hasplasztikára lesz szükséged.

Ez csak egy egyszerű módszer arra, hogy képbe kerülj, nagyjából mivel kell számolj, de a végső beavatkozási formát a választott plasztikai sebészeddel kell megbeszéld, hiszen az ilyen műtéti beavatkozásokat még számos egyéb tényező befolyásolja.

Kapcsolódó: Hasplasztika vs. zsírleszívás: Mi a különbség?

Van, ami közös a mini és a teljes hasplasztikában

Ugyan a műtét mértéke és folyamata különböző a két eljárás között, azonban a beavatkozás utáni időszakban még is van egy rendkívül közös pont:

Ahhoz hogy a hasplasztika eredményét hosszútávon élvezhesd, fontos hogy ne hízz, és utána ne veszíts a súlyodból, mert fogyás hatására a bőröd megint laza és pettyhüdt lesz.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!