Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Napi 15 perc edzés – van, akinek már ez is nagy lépés

Napi 15 perc edzés – van, akinek már ez is nagy lépés

Negyed óra – mi az az életünkből? Mondjuk egy átlagos sorban állás a boltban, egy kávészünet, de 15 percben összedobunk egy rántottát, vagy meglocsoljuk a balkonvirágainkat. Vagyis nem egy nagy dolog, ha ennyit kiszorítunk testünk edzésére. De mit tud adni ez a napi mini idő?

Első körben ugye mondhatni: több, mint a semmi. Csodákat ne várjunk, nem fognak ettől olvadni a kilók, vagy kipattanni az izmaink, de nem is ez kell, hogy legyen a cél. Annak, aki előtte sohasem mozgott, nagyon jó bevezetés lehet, az első lépés, annak pedig, aki mindig is sportolt segíthet legalább a minimális szint fenntartásban, főleg, ha naponta más izomcsoportokon dolgozik.

Fontos, hogy mi a célunk. Van ma már rengeteg 15 perces edzésforma, vagyis aminek van rövid változata is.

“Például a tabata, vagy az expressz órák, amik nagyon intenzív pörgetnek föl ebben a rövid intervallumban. Lehet gerinctorna, vagy streching, ami ülőmunka mellett különösen jók izmaik megnyújtására. De akár egyes izomcsoportokat kiválasztva, has-, fenék-, vagy karizom naponta egy-egy területen dolgozva már látványos eredményt tudunk elérni. Azt viszont mindenképp tudnunk kell, hogy az alapok elsajátítása, bemelegítés és nyújtás nélkül ne ugorjunk bele egy rövid, gyors, magas intenzitású edzésbe, mert az komoly sérülésveszéllyel járhat, kérjük ehhez szakember segítségét, hogy később önállóan is biztonságosan tudjunk edzeni”- mondja Erdélyi Krisztina edző.