Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Mit tegyek, ha nem úgy sikerült, ahogy azt elképzeltem? - mellnagyobbítás korrekciója

Mit tegyek, ha nem úgy sikerült, ahogy azt elképzeltem? - mellnagyobbítás korrekciója

Valószínű, hogy a korábbi mellplasztikád során mindent megtett a plasztikai sebészed a lehető legmegfelelőbb eredményért, de a gyógyulás után mégsem vagy elégedett azzal, amit látsz. Hidd el, hogy nagyon sok ilyen eset van manapság, van megoldás. 

Amennyiben szükségét érzed a mellkorrekciónak, úgy első körben azt javasoljuk, hogy keresd fel a korábbi műtétet végző plasztikai sebészt, és kérdezd meg tőle, hogy mi az elképzeléstől eltérő eredmény oka. Azért nagyon fontos visszamenned a korábbi orvosodhoz, /akkor is ha nem vagy elégedett az eredménnyel/ mert ő tudja mit csinált, és ő van tisztában a műtéted menetével. Mindenképp vele kell konzultálnod első körben. 

Fontos, hogy pontos képet tudj adni az orvosnak, hogy mi az elképzelés, mivel nem mindig hozható létre az, amit a páciens szeretne.

A mellnagyobbítás korrekciója manapság rutin beavatkozásnak minősül, így nem kell aggódnod amiatt, ha újra kés alá kell feküdnöd. Viszont teljesen normális, ha elbizonytalanodsz abban, hogy szükséged van-e a tervezett beavatkozásra. Ez mindenkivel megtörténik.

Mikor forduljak orvoshoz?

A helyreállító/korrigáló műtét az eredeti mellnagyobbítást követően számos problémát kezelhet, ideértve az implantátum repedését vagy hullámosodását, kapszuláris kontraktúráját, aszimmetriáját vagy megereszkedését. Abban az esetben is érdemes megkérdezned a plasztikai sebészt, ha a jelenlegi mellimplantátumaidat más méretre vagy más formájúra szeretnéd kicseréltetni.

Fontos a mértéktartás: ha dupla D-s melltartót szeretnél, akkor gondold át a nagyobb mell előnyeit és a hátrányait egyaránt!

Milyen beavatkozást takar a mellnagyobbítás korrekciója?

Amennyiben a műtét mellett döntesz, úgy a következő lehetőségek közül választhatsz:

  • a szilikonos vagy sóoldatos implantátumok cseréje, 
  • implantátumok méretének megváltoztatása, 
  • implantátumok típusának megváltoztatása,
  • a megereszkedett melleknek korrigálása felvarrás útján,
  • műtét utáni szövődmények kijavítása.

Számos méret és stílus közül választhatsz, így megváltoztatva melled méretét és formáját. A sebész nagy valószínűséggel ugyanazokat a bemetszéseket alkalmazza majd, mint az eredeti eljárás során.

Ha az implantátum méretét szeretnéd megváltoztatni, akkor a sebész ehhez mérten alakítja át a mell belsejében található kis „zsebet”. Ez új implantátumok befogadására is alkalmas.

Nagyobb implantátumok esetén, a bőr meg fog feszülni és feszes eredményt kapsz. Bővíteni kell a kialakított helyet, hogy elférjen a nagyobb szilikon. Ezen felül szükség lehet arra is, hogy feszesítsék a zsebeket. Amennyiben kisebb melleket szeretnél, úgy behelyezése esetén számítanod kell arra, hogy a már kinyúlt bőr nem fog feszülni a kisebb implantátumokon, tehát lehet, hogy mellfelvarrásra kell számítanod.

Erre 3 módszer van, amely minden esetben hegekkel jár:

  • A mellbimbó körül ejtenek bemetszést,
  • A mellbimbó körül és lefelé ejtenek bemetszéseket,
  • A mellbimbó körül, az áthajlási redő felé nyalóka metszést ejtenek.

Kapszuláris kontraktúra esetén az orvosod kitágítja vagy eltávolítja az implantátum körül kialakuló feszítő, szilárd hegszövetet. Ez az úgynevezett „kapszula” nem csak fájdalmas lehet, de az esztétikai hatást is ronthatja.

Ha mellfelvarrást szeretnél a korrekció alatt, úgy új bemetszéseket fog ejteni az orvos!

Persze nem kell megijedni, hiszen a bemetszés mérete változhat a kívánt emelés mértékétől függően. Leggyakrabban a bimbóudvarnak a felső részétől kezdődik és egészen körbe is terjedhet egy függőleges bemetszéssel a mell hajlatáig.

A mellnagyobbítás korrekciója jellemzően egy-három órát vesz igénybe. Az időtartam függ attól, hogy mekkora mellekkel rendelkezel, az implantátumtól és az az eljárás összetettségétől is.

Maga a beavatkozás fájdalommentes, hiszen altatásban végzik. Nem fogsz érezni belőle semmit, akárcsak az első műtét során. Ébredést követően csak egy kötés fedi majd a bemetszéseket és kompressziós melltartó lesz rajtad. Az altatásos műtét után egy éjszakát bent kell töltened, így már másnap haza is mehetsz a szép új cicikkel.

Ahogy minden műtét esetében leírjuk, itt is fontos megemlítenünk, hogy ez a beavatkozás sem teljesen kockázatmentes. A lehetséges mellékhatások közé tartozik a fertőzés, a vérzés, a vérömleny, a hegesedés, a kapszuláris kontraktúra, az implantátum felszakadása, illetve a káros reakció az érzéstelenítésre.

Milyen hamar látszódik a mellműtétem eredménye?

Miután megvolt a műtéted, a következő 72 órában számíthatsz némi kellemetlenségre. Ilyenkor fáradtabb lehetsz a kelleténél, és előfordulhatnak véraláfutások. A legtöbb orvos egyetért abban, hogy a második műtét sokkal könnyebb gyógyulás szempontjából.

Elősegítheti a gyógyulást, ha az első pár hétben minimálisan mozgathatjuk csak a karjainkat, és könnyed sétával zárjuk a napot. Ez serkenti a vérkeringést, ösztönzi a véráramlást és gyorsíthatja a duzzanatok leapadását.

Azt tudnod kell, hogy a műtét utáni duzzanatoknak három hónapon belül el kell tűnnie, de akár egy évig is eltarthat, amíg kialakul a végleges forma. Miután a duzzanat megszűnt, és az új implantátumok beágyazódtak, akkor egy gyönyörű és szimmetrikus mellkasra számíthatsz!

A hegek a műtétet követően pirosas, rózsaszínes színűek, van akinek duzzadtabbak. Ahogy haladunk előre, úgy az első évben fokozatosan elhalványulnak. A páciensek többségének alig látszanak pár év után a hegeik, de szükséges szilikonos hegkezelő tapaszokat, illetve krémeket használni annak érdekében, hogy minél szebb legyen a gyógyult végeredmény. A műtétet követő első fél évben nem érheti közvetlenül a hegeket napfény, így napozni és szolizni a hegek takarása nélkül nem ajánlott.

A műtét után kövesd a sebész által adott utasításokat: a bemetszések tisztán tartását, a duzzanatok csökkentését elősegítő kompressziós melltartó viselését, és szükség esetén fájdalomcsillapító szedését!

Kell cserélnem az implantátumokat?

Ha nincsen semmi problémád vagy gyanús tüneted, akkor nem szükséges. Gyakran lehet hallani, hogy célszerű 10-15 évente cserélni, viszont ez csak egy tévhit. Ettől függetlenül azt javasoljuk, hogy évente látogass el kezelő orvosodhoz egy kontroll vizsgálatra! Így győződhetsz meg igazán arról, hogy minden a helyén van.

Ha fiziológiás sóoldatos implantátumokkal rendelkezel, akkor egyszerűen a tükörbe nézve is ellenőrizheted állapotukat. Ha a megrepedt implantátum leereszkedik, akkor szivárgásra kell gyanakodni. Ne ess kétségbe, a sóoldatot felszívja a szervezeted!

Ha szilikon implantátummal rendelkezel, akkor azt javasoljuk, hogy csináltass ultrahang vagy MRI vizsgálatot a műtétet követő második évben és két évente mindenképp járj kontrollra, hogy meggyőződj az implantátumok megfelelő állapotáról.

Szolgáltatásainkon keresztül szeretnék hozzájárulni, hogy azok, akik elszánják magukat, hogy változtatnak a testükön, azok számára a műtét előtti időszak nyugodt és magabiztos hangulatban teljen. A megfelelő orvos kiválasztása pedig egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen döntés legyen, közvetlen a műtét előtti és a felépülési időszak pedig nyugodtabb hangulatban teljen a vártnál.

Bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha pedig tetszett a cikkünk, akkor kövess minket Facebookon és Instagramon további izgalmas tartalmakért!