Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Mini vagy teljes arcplasztikát válassz? Megkönnyítjük a döntést

Mini vagy teljes arcplasztikát válassz? Megkönnyítjük a döntést

Ha gondolkodsz az arcplasztikán, nem kell mindig a legdrasztikusabb lehetőséget választanod. Bizonyos esetekben bőven elég az úgynevezett “mini arcplasztika” is, amellyel gyorsabbá válik a gyógyulás, elkerülhetők egyes kellemetlen mellékhatások.

Cikkünkkel igyekszünk világos információkat adni a döntéshez, vajon mini vagy teljes arcplasztika való-e inkább neked? Számos hasznos, fontos információt gyűjtöttünk össze, hogy átgondoltan választhass.

Mit jelent pontosan a mini arcplasztika?

Ez a beavatkozás jellemzően az arc alsó harmadát érinti, gyakran alkalmazzák például az áll környéki kontúrok javítására, például a megereszkedett bőr vagy kezdődő ráncok, illetve toka korrigálására. Előfordul, hogy más kezelésekkel, például szemhéjplasztikával is kombinálják, ez a páciens igényeitől és az orvosi véleménytől függ.

Teljes arcplasztika vs. mini arcplasztika - ezek a fő különbségek:

A teljes arcelemelés, azaz facelift során a hajas fejbőrön, a fülcimpa magasságáig ejtett bemetszésekkel történik meg az arc szöveteinek megfeszítése. Ez a nyak alsó és felső területeire, a nyaki szövetekre, a trombitás izom és a nevetőizom által okozott ráncok és az áll körüli marionett-vonalra van látványos hatással. Szakszerűen végzett beavatkozás esetén, a teljes gyógyulást követően a hegek láthatatlanok lesznek az avatatlan szemek számára - az eredmény persze mindenképp szembetűnő lesz.

Ugyanez a metódus a mini arcemelés esetén is, kivéve, hogy a nyak alsó szakasza ebben a kezelésben nem érintett. Emellett, a bemetszések - így a hegek is - mintegy 40%-kal rövidebbek, mint a teljes arcemelés során.

Kapcsolódó: Dr. László Zsolt: Harc az idő ellen arcplasztikával

Teljes vagy mini arcplasztika? Ezt mondják a szakértők

INKÁBB TELJES ARCEMELÉS JAVASOLT, HA:
  • már erőteljesen látszanak a bőröregedés jelei,
  • a szövetek jelentősen vesztettek tartásukból,
  • a nyaki és toka-megereszkedés látványos.
INKÁBB MINI ARCPLASZTIKA JAVASOLT, HA:
  • korábban feltöltésekkel kezelted a bőröregedés jeleit,
  • ám ezek már nem bizonyulnak elégnek,
  • viszont a látható jelek még nem kifejezetten markánsak.
A mini faceliftet gyakran kiegészítik szemhéjplasztikával és különböző feltöltésekkel is, mivel eredménye összességében lágyabb, mint a teljes arcemelésé.

Pro és kontra érvek a mini facelift mellett

Abszolút mellette szólhat, hogy kevésbé drasztikus megoldás, kisebbek a bemetszések, így a gyógyulási ideje is rövidebb. Egyénenként változó a regenerálódás gyorsasága, de a páciensek gyakran már 1 héten belül vissza tudnak térni dolgozni, hiszen csekélyebb mértékű a beavatkozást követő duzzanat és a fájdalom is.

Szintén sokak szemében vonzóvá teszi a mini arcplasztikát, hogy jellemzően inkább helyi érzéstelenítés mellett végzik a beavatkozást, nem pedig altatásban, így a szövődmények kockázata is csökken. A teljes arcemeléshez képest ráadásul az ára is kedvezőbb.

Hátránya lehet, hogy a kezelés nem éri a mély izomzatot, illetve az arc középső tájékán látható ráncokat, így előfordulhat, hogy az eredménye nem lesz elég látványos. Emellett, amíg a teljes arcemelés eredménye nagyjából 10 éven át tart, itt 5-8 év után már újabb beavatkozás válik szükségessé.

A Plasztika és Esztétika portállal azt a célt tűztük ki, hogy minőségbeli javulást idézzünk elő a piacon, méghozzá úgy, hogy a páciensek számára könnyebben megszerezhetővé tesszük a fontos információkat.

A legfontosabb, hogy minden beavatkozás előtt reális képet alkoss magadról, a lehetőségeidről, azok várható eredményeiről!

  • A mini arcplasztikát kérő páciensek jelentős része 50 év alatti, kisebb bőröregedési jelekkel;
  • 50 év felettiek esetén a kisebb megereszkedéssel rendelkező arc kezelhető megfelelően;
  • Eredményes lehet továbbá, ha az állon és a tokán nincs számottevő bőr-meglazulás - jellemző ez például azoknál, akik genetikusan nagyon vékonyak, kevesebb zsírlerakódással az arcukon, így kisebb mértékben terheli gravitáció a szöveteket.
Nézegess előtte-utána fotókat, és fókuszálj a hozzád hasonló kiindulási állapotokra - ha ennek megfelelően választasz teljes vagy mini arcplasztikát, jóval nagyobb eséllyel érheted el vele a vágyott eredményt.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon is!