Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Mellnagyobbítás: Egyedül maradtam, és elveszettnek éreztem magam - Petra története

Mellnagyobbítás: Egyedül maradtam, és elveszettnek éreztem magam - Petra története

Mikor megfogalmazódott bennem, hogy mellnagyobbítást szeretnék, egyből elkezdtem utánajárni a dolgoknak az interneten. Igazából nem volt nagy problémám az eredeti melleimmel, nem volt aszimmetrikus, nem lógott, csak kicsi volt. Szerettem volna nagyobbat és nagyon tetszett az a hatás, amit egy szilikon mell kelt, úgy gondolom ez jobban illik a személyiségemhez.

El is kezdtem az interneten böngészni a folyamatról, mi mennyibe kerül, hogy kell felkészülni a beavatkozásra, mi alapján válasszak orvost. Rengeteg információ van az interneten, de mivel találkoztam negatív tapasztalatokkal is, sokszor elbizonytalanodtam, hogy kell ez nekem?!

A családom meg a környezetem nem támogatott ebben a döntésben, így egyedül maradtam a témában, és az információ rengetegben elveszettnek éreztem magam. Úgy éreztem vakon tapogatózom a sötétben. Fenntartással kezeltem a dolgokat, amiket olvastam és láttam a mellnagyobbítással kapcsolatban, nem tudtam hogy mennyire hitelesek az információk.

Mivel elég lassan tudtam összespórolni a pénzt a műtétre, ezért tudtam, hogy mindenképp alaposan meg kell fontolni, hogy melyik orvost válasszam, mert nagyon tartottam attól, hogy esetleg korrekcióztatni kell, amire rögtön a műtét után abszolút nem lett volna lehetőségem.

Én nagyon örültem volna akkor egy ilyen független döntéstámogató portálnak, ami segítségével nyugodtabb és könnyebb döntést tudtam volna hozni.

Beléptem Facebook csoportokba, de ott csak még jobban összezavarodtam, végül plasztikai szaktanácsadó segítségét vettem igénybe, akivel nagyon jól sikerült a konzultáció, utána sokkal magabiztosabban álltam a műtét előtt. Felvilágosított a szövődményekkel kapcsolatban, tanácsot adott, hogy készüljek fel a műtétre és mire figyeljek. Én pedig körül írtam neki, hogy mik az elképzeléseim és milyen eredményt álmodtam meg. Ennek fényében javasolt nekem orvost, méretet és formát. Az én testalkatomhoz meg az elképzelésemhez 375 cc, kerek, magas profilú implantátumot választottunk, ezek a paraméterek az életvitelemhez abszolút kényelmesen passzolnak, ha szeretném akkor tudok dekoratívabban és kihívóbban öltözködni, de ha olyan körülmények adódnak, akkor annak megfelelően konzervatívan is meg tudok jelenni.

Izgatottan álltam a műtét előtt, sokszor elképzeltem milyen lesz az eredmény, közben volt bennem félelem is, hogy vajon olyan lesz amilyennek elképzeltem? Mit fogok érezni? Hiszen mégiscsak egy idegen anyag kerül a szervezetembe.

Majd mikor eljött a műtét napja vártam, hogy mielőbb legyek túl rajta.

Szerencsére minden rendben volt, én azok közé tartozom, akiket nem viselt meg annyira a beavatkozás, nem volt nagyobb fájdalmam, napról napra folyamatosan javult az állapotom.

Nekem egy barátnőm segített, ő kísért el a műtétre és utána az itthoni dolgokban is ő volt a segítségemre. Megnyugtató volt tudni, hogy a szaktanácsadómmal bármikor beszélhettem, és amikor azt éreztem, hogy valami nem jó, vagy nem voltam benne biztos, hogy ennek így kell lennie, akkor mindig a segítségemre volt.

Az első pár napban rengeteget feküdtem, nagyon nehéz volt felkelni, de szerencsére a lakást előkészítettem, mindent lepakoltam a polcról, amihez amúgy nyújtózkodni kellett volna. Nekem nem voltak nagyobb fájdalmaim, mikor felkeltem akkor az első pár lépés nehéz volt és nagyon feszülő érzést éreztem a mellkasomban, illetve az első 3 hétben, ha több időt voltam talpon, sokkal fáradékonyabb voltam és feszült a mellkasom.

Az eredménnyel teljes mértékig elégedett vagyok a mai napig, már 2,5 éve volt a műtét. Így visszatekintve, teljesen jó döntést hoztam, és nem bántam meg semmit, nagyon boldog vagyok, hogy így alakult.

Jobban érzem magam a bőrömben, nőiesebbnek érzem magam és ez a legfontosabb.

Emlékszem az első bikini vásárlásom felemelő érzés volt, már nem olyan céllal kellett bikini felsőt keresnem, hogy jó szivacsos legyen. Hihetetlen volt tükörbe nézni, és elhinni, hogy ez én vagyok és ilyen szép dekoltázsom lett. Teljesen más érzés így végigsétálni a strandon, mint azelőtt. Sokkal nagyobb az önbizalmam és szerintem ez a kisugárzásomon is látszik.

Mellműtét óta nagyobb élmény ruhákat próbálni és szuper, hogy elhagyhatom a push up-os melltartókat és nincs már rá szükségem, ahhoz, hogy olyan dekoltázsom legyen, amilyet szeretnék.

Én aktívan sportolok és ez egy tévhit, hogy szilikonmellek mellett már nem lehet úgy végezni a gyakorlatokat vagy olyan aktivitással sportolni. Ugyanúgy járok futni, konditerembe és még teniszezni meg squasholni is szoktam heti 3-4 alkalommal. Vigyázok a melleimre és mindig megfelelő sportmelltartóban edzek, de egyébként semmiben nem befolyásol, mindent ugyanúgy csinálok. Az eredmény pedig ugyanolyan, nem kezdett el lógni, ugyanolyan feszes és telt maradt.

Ha adhatnék tanácsot, olyan lányoknak, akik mellműtét előtt állnak, de legyen szó bármilyen plasztikai beavatkozásról, szerintem az első szempont az legyen hogy saját maga elvárásainak megfelelő eredményt akarjon.

Ne befolyásolja a családja, hogy kisebb legyen, vagy a barátja, hogy nagyobb, mindenki nézzen magába, hogy neki mi tetszik, mi lenne az előnyös vagy esetleg a testalkatához mi az, ami még passzol, de mi az, ami már nem.

Fontos szem előtt tartani, hogy ez egy olyan beavatkozás, amire a legtöbb esetben mindenki önként vállalkozik, ha csak nem baleset vagy betegség miatt van rá szükség, szóval olyan döntést kell hoznod, amivel boldog leszel, mert az eredménnyel neked kell majd együtt élned és nem annak, aki éppen befolyásolni szeretett volna a döntésben. Ha másra hallgatsz és aszerint döntesz az eredmény felől, akkor abban a testben neked kell tovább élned, és sajnos nem fogod jól érezni magad a bőrödben, ebben a legrosszabb az lesz, hogy nem fogod magad sehogy komfortosan érezni és ezt a külvilág is látni fogja rajtad.

Ezenkívül még azt tudom javasolni, hogy az interneten keringő információkat, fontold meg, kezeld fenntartással, vedd figyelembe, hogy ami valakinek jó vagy tetszik, az másnak már nem lesz jó és nem fog tetszeni, menj el több konzultációra és érezni fogod az orvosoddal való találkozás után, hogy ki az aki számodra megfelelő lesz.

Remélem tudtam segíteni annak, aki még csak tervezi a beavatkozást vagy hezitál és nehezen hozza meg a döntést. Emlékszem, annak idején én is nagyon szerettem olyan emberek történetét és tanácsait olvasni vagy hallgatni, akik már túl voltak a műtéten és ott tartottak, ahova én akkor még csak vágyakoztam.

Ha tetszett az olvasói cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!

Ha Te is szívesen megírnád saját plasztikai vagy esztétikai beavatkozásod történetét, jelentkezz az info@plasztikaesztetika.hu e-mail címen!