Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Mellimplantátum csere - mikor, milyen okból szükséges beavatkozás

Mellimplantátum csere - mikor, milyen okból szükséges beavatkozás

Tagadhatatlanul a plasztikai műtétek zászlóshajója a mellimplantátum behelyezés és a mellnagyobbító műtétek. Sok hölgy életét teszi szebbé, teljesebbé egy-egy ilyen beavatkozás, melyre jellemzően mindenki izgatottan készül. Készül a csinosabbra, az újra, azonban abba nem szívesen gondol bele, mi van ha valamilyen okból egy következő műtétre, egy mellimplantátum cserére is szükség lehet. Igen? Lehet? De miért, milyen okból, okokból? Ezt a témát járjuk picit körbe.

Természetesen itt sem kell feltétlenül egyből a legrosszabbra, vagyis arra gondolni, hogy a csere oka valamilyen szövődmény, műhiba lenne. Az esetek jó részében egy-egy csere oka csupán annyi, az illető hölgy megszokva megújult külsejét még picit nagyobbat, szebbet szeretne, ennek eredményeként pedig egy nagyobb implantátum kerül behelyezésre. Ez a megnyugtatóbb történet, azonban beszélnünk kell a fentebb már érintett, egyéb esetekről is, amelyeknél sajnos kimondottan szükséges kicserélni a korábban behelyezett implantátumokat. 

Itt rögtön egy kérdés jut eszünkbe, vagyis inkább egy szó, garancia!

Tegyük hozzá joggal, hisz nagyon lényeges szempont, hogy beültetett implantátumunkra vállaljanak garanciát. Az esetek többségében már így van, sőt különböző módozatok közül is választhatunk.

Ez pedig nagyon lényeges, hogy ezek a beültetett párnák, mint ahogy sok minden más sem, nem örök életűek, így egy bizonyos idő után (10-25 év) elöregednek, így cseréjük szükséges.

Azonban nem csupán ez lehet az ok, hanem számtalan más is, hisz korunk előrehaladtával például az emlőtartó szalagok és a bőr is megereszkedhet, az implantátum sérülékenyebbé válhat, ezáltal is generálva a cserét. 

Természetesen újabb műtét szükséges akkor is, amikor valamilyen szövődmény lép fel, vagy sérül az implantátum, esetleg testünk nem reagál jól (tok zsugorodás) a beépített implantátumra. Amennyiben a töltőanyag szivárog, szinte azonnali beavatkozásra kell készüljünk, és épp ezért, ezek miatt a fenti dolgok miatt fontos is megemlítenünk, mindenképpen szükséges a folyamatos monitorozás. 

Monitorozás

Lényeges beszélnünk róla, hisz TUDNUNK KELL milyen jelei vannak, lehetnek az implantátum sérülésének. Az emlő és nyirokcsomó duzzanat, a fájdalom például mind jelezhetik, valami nincs rendben, de sajnos az is előfordul, hogy tünet nélkül élünk együtt megrepedt implantátumunkkal és csak egy kontroll vizsgálat derít fényt arra, baj van.

Nem ritka az az eset sem, amikor egy mellplasztikát követően megereszkedik a mell.

Az implantátum súlya folytán az izompólyák meglazulnak. Ez esetekben a sebészek gyakran ajánlanak nagyobb implantátumokat és sokszor a műtét kiegészül mellfelvarrással is. 

Mindenképp lényeges azzal tisztában lennünk, bármilyen okból kifolyólag is kerül sor a mellimplantátum cseréjére, ez azért összetettebb, bonyolultabb műtét lesz, mint az első, mellnagyobbító beavatkozás. Itt is számítanunk kell egy felépülési időre, műtéti kockázatokra, de azért ne szaladjunk ennyire előre.

Reméljük a legjobbakat, hogy semmi különleges ok miatt nem kell ebben, efelé gondolkodnunk, hanem önfeledten - de azért folyamatosan monitorozva mellünk állapotát - élvezhetjük új, csodaszép külsőnk.

Ha még részletesebb, szakember általi tájékoztatást szeretnél, akkor ajánljuk, hogy nézd meg Dr. Traub Alfréddal készült interjúnkat a mellimplantátum cseréről. Kattints ide a megtekintéshez!

Kiemelt kép: Designed by Nensuria / Freepik