Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Leszívatnád a zsírt a karodról? Lehet, hogy egy teljesen másik beavatkozásra van szükséged

Leszívatnád a zsírt a karodról? Lehet, hogy egy teljesen másik beavatkozásra van szükséged

Biztos vagyok benne, hogy Te is csináltad már ezt legalább egyszer: Oda álltál a tükör elé, bájosan mosolyogtál, majd felemelted a karod, hogy szépségkirálynőként integess. Figyeltél arra, hogy elragadóan nézz a tükörbe, azonban hirtelen mintha arcon csaptak volna, eltorzult az arcod. Mit láttál? Azt, hogy karod alsó része csak úgy előre-hátra ugrál. Na, ezt nevezzük a hétköznapokon integető izomnak.

Az úszógumi után talán ez a második legutálatosabb testrészünk. Vagy talán az első?! Az orvosok szerint a felkar alsó része az egyik olyan nem kívánatos terület az idős emberek számára, amelyről a leggyakrabban panaszkodnak. Ugyan így vannak ezzel azok is, akik súlyos változáson mentek keresztül (például drasztikus fogyás).

Te is azok közé tartozhatsz, akik azt gondolják, hogy egy egyszerű zsírleszívással meg lehet oldani a problémát, azonban ez nem mindig ilyen egyszerű.

Annak érdekében, hogy a zsírleszívás sikeres legyen, és a megfelelő esztétikai eredményt érjük el, a bőrminőségednek kellően jónak és rugalmasnak kell lennie, hogy a zsír eltávolítása után visszahúzódhasson. Pontosan mire is van ehhez szükség? Fiatal bőrre, striák nélkül és csak minimális napkárosodásra. Ez nem lehetetlen, de mégis magasra teszi a mércét. Éppen ezért hogyha a karodban jelentős mennyiségű zsír van, általában karplasztikára lesz szükséged zsírleszívással kombinálva.

Az eljárás fordítva is igaz: a karplasztikát az esetek többségében zsírleszívás előzi meg.

Mire számíthatsz, ha beadod a derekad, és karplasztikázol?

Karplasztika műtét során eltávolítják a felesleges, laza bőrt, hogy karodon ne lógjon a megnyúlt, ráncos bőr, és hogy újraformálhassák a területet.

Ennek két lehetősége van: a kisebbik műtét, amikor csak hónalj vonalban metszenek. Ilyenkor a bőr megfeszítésére kevesebb lehetőség van. Illetve a nagy karplasztika, amikor hónaljban és végig a felkaron fut a metszés.

A műtétnek viszonylag alacsony a kockázati szintje, azonban mint mindig, az éremnek két oldala van. A műtét nagy hátránya, hogy jelentős és jól látható heg marad utána. Míg a zsírleszívás után csak pár milliméteres “hegek” látszanak, addig karplasztikánál  a hónaljtól egészen a könyök belső részén hosszú vágás lesz látható. Ez a fő ok, amiért sokan kihátrálnak a beavatkozás alól, vagy csak a zsírleszívás mellett döntenek. Azonban az említett okok miatt nem lesz tökéletes az eredményük, így elégedetlenek lesznek a beavatkozással.

Ha karplasztikán gondolkozol - mert zavar a felkarod lógása - akkor azt kell mérlegre tedd, hogy a viszonylag hosszú heg vagy a logó rész zavar-e jobban?

A csúf igazság azonban az, hogyha már megnyúlt a bőr, akkor azt rendkívül nehéz megoldani anélkül, hogy bőrt nem távolítanak el a területről.

Ha laza a bőröd, legyen az a melleden, hasadon vagy karodon, akkor azt ki kell vágni.

A gyógyulási idő csak a karról történő zsírleszívás esetén 10 nap. Néhány páciens ennél hamarabb is visszatér a munkába, de a teljes gyógyulási idő természetesen ennél a beavatkozásnál is 6 hét.

Karplasztika esetén hosszabb gyógyulási időre kell számítani. A komolyabb műtéti beavatkozás miatt itt már kompressziós ruhát is kell viselni, hogy a duzzanat minél hamarabb lecsökkenjen. A ruha korlátozza a mozgást, így a betegek néhány hétig nem tudják magasra felemelni karjukat.

Ha a beavatkozáson gondolkozol, akkor érdemesebb azt őszre vagy télre tervezni, ugyanis ebben az időszakban sokkal könnyebb elrejteni a ruha alatt a kompressziós védőruhát.

Ha karról van szó, akkor egyet jegyezz meg jól: a páciensek mind rendkívül különbözőek, őket, mint egyéniségeket kell vizsgálni. Azt tanácsoljuk, az a legjobb, ha felkeresel egy megbízható szakorvost, vagy szaktanácsadót, aki személyre szabott sebészeti megoldást és információkat nyújt számodra.

Kiemelt kép: Designed by Freepik