Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Kiknek ajánlott a szemhéjplasztika?

Kiknek ajánlott a szemhéjplasztika?

Viszonylag fiatal korunk óta találkozunk szemránckrémekkel, különféle kezelésekkel, hogy hogyan tudjuk megőrizni a szemkörnyékünk és szemhéjunk simaságát. Sajnos ebben az esetben is az idő ellenünk dolgozik. Genetikailag adottságtól függően előbb-utóbb sajnos mindenkinek megereszkedik a szemhéja.

A idő előrehaladtával fokozatosan jelennek meg az öregedés jelei, akár már 30 éves korban is könnyen megnyúlhat a szemkörnyéki bőr, amely a szemhéj megereszkedésével és a szem alatti táskák kialakulásával jár.

Egyénfüggő, hogy kinek mikor és milyen mértékben mutatkoznak meg. A bőr az idő múlásával veszít a rugalmasságából, ennek következtében pedig ráncok alakulnak ki. Az öregedési jelei az arcunkon jelentkeznek legelőször és szintén az arcunkon a legszembetűnőbb is a változás. Sajnos a médiában sokat reklámozott csodaszerek, kencék sem jelentenek tartós és eredményes megoldást, egyedül a szemhéj plasztikával lehet elérni a megfelelő változást.

Ezek a változások nem csak esztétikai hátrányt és kellemetlenséget eredményeznek, hanem a látásra is hatással lehet.

Hány éves kortól ajánlott a szemhéjplasztika?

Erre a kérdésre nincs konkrét válasz. Mindenki bőre más, és mindenkit másik stádiumban kezdenek zavarni az öregedés jelei. Bőrünk fiatalosságának megőrzéséért tudunk tenni a mindennapjainkban, akár sportolással, akár megfelelő étkezéssel, és bőrtípusunknak megfelelő bőrápolási rutin kialakításával. Ezekkel hozzá tudunk járulni, ahhoz, hogy a bőr öregedését valamivel késleltessük, azonban ezek mellett fontos szerepet játszik a genetika, amit viszont nem tudunk befolyásolni.

Általában a legtöbb páciens 40 éves kor körül érdeklődik a szemhéjplasztika iránt, amikor a kor előrehaladtával a szem körüli bőr veszít rugalmasságából és megereszkedik.

A műtét azonban megoldás lehet fiatalabbak számára is, akik idő előtt tapasztalják magukon az öregedés jeleit, vagy egyéb esztétikai problémával küzdenek. Szemhéjplasztikára bárki vállalkozhat, akit akár kicsit is zavarnak az öregedés jelei vagy csak bármi más esztétikai problémával küzd a szemkörnyéki területen.

Kapcsolódó: Fiatalos, nyitott tekintet, ráncok nélküli mosoly: avagy a szemhéjplasztika varázslata

Mire nyújt megoldást a szemhéjplasztika?

A szemhéjplasztikának is többféle típusa létezik, és minden páciens egyedi és különböző problémával rendelkezik, ezért a megfelelő megoldás megtalálása érdekében fordulj plasztikai sebészhez, akivel egy konzultáció során megbeszélitek, hogy mik az elvárásaid és milyen eredményt szeretnél kapni, illetve tájékoztat a fontos tudnivalókról.

A szemhéjplasztika nem csak esztétikai problémára nyújt megoldást, hanem a látásra is hatással van. Nagyon sok páciens beszámolt arról, hogy javulást tapasztalt a beavatkozást követően látásával kapcsolatban, voltak olyan esetek, amikor még a szemüveg viselését is elhagyhatták.

Amitől a legjobban félnek...

Sokakban - akik szemhéjplasztikát szeretnének - felmerül a kérdés, hogy vajon a tekinteteket megváltoztatja-e a beavatkozás. A műtét bekövetkeztével jelentős karakterbeli változás nem megy végbe, tekinteted csupán üdébb és fiatalosabb lesz. Az eredmény azonban nem tart örökké, a természetes öregedési folyamatot a szem környékén nem akadályozza meg.

Kapcsolódó: Ezért vágj bele a felső szemhéjplasztikában - Dr. Kocsis Andrea válaszol

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki orvosodat!