Kerek vagy Csepp alakú implantátum?

A kérdés mindig felmerül, amikor elkezdünk tervezni egy szilikonimplantátumos mellnagyobbítást.

Az egyik lehetőség a csepp alakú, vagy más néven anatómiai implantátum. Az anatómiai implantátum formája a  természetes mell formához hasonló, csepp formát ad.

A kerek implantátum gömbölyű, ebben az esetben a mellbimbó feletti rész kikerekedik, ezt a hatást természetes mellek esetében push up melltartóval érhetjük csak el.

MELYIKET VÁLASZD?

Az anatómiai implantátumok is gyönyörű dekoltázst eredményeznek, ha valaki egy természetesebb hatású, kevésbé kerek dekoltázst álmodik meg magának.

A plasztikai szaktanácsadáson kivétel nélkül, mindig elhangzik a kérdés, hogy melyik implantátum a népszerűbb: a kerek vagy az anatómiai?

Magyarországon a nők 80%-a kerek implantátumot választja, ennek oka az itthoni közízlés.
Nem minden országban van ez így, Írországban például a nők 80%-a csepp alakú implantátumot választ, ott a természetesség a divat.

Csepp VS kerek Implantátumok

A csepp alakú implantátumokat a következő okok miatt választják:

 • A mell alsó részét szeretnék növelni
 • Szeretnék, hogy a melleknek természetes maradjon a formája
 • A csepp alakú, természetes cicik imponálóbbak számukra

A magyar plasztikai sebészesek rendszeresen végeznek mellnagyobbítást csepp alakú implantátumokkal is. Az operáció körülbelül 1 órát vesz igénybe.

A kerek alakú implantátumokat a következő okok miatt választják:

 • szeretnék hogy a mellek felső része melltartó nélkül is gombölyű legyen
 • Inspirálóbb a páciens számára a push up hatás, melltartó nélkül is.
 • Nem az a cél, hogy eltitkolják, hogy átestek egy beavatkozáson

A kerek implantátumoknál a műtét ideje szintén egy óra.

A mellimplantátumot három különböző területről kiindulva lehet behelyezni:

 1. Mell alatti redő
 2. Hónalj
 3. Bimbóudvar

… és  három helyre lehet behelyezni:

 1. Izom alá
 2. Félig izom alá
 3. Mirigyállományba

 

Amint az orvos megfelelő szaktudással behelyezte az implantátumokat, összevarrja a metszés vonalát. A paciensnek a műtét után egy éjszakát még a klinikán kell töltenie, másnap azonban hazatérhet, és megkezdődhet a gyógyulási időszak.

A kerek vagy csepp alakú implantátum pusztán esztétikai kérdés, a döntés azon múlik, hogy neked mi tetszik jobban.

Amit tudnod kell: hogy a csepp alakú implantátum a természeteshez hasonlító formát nyújt, ezért is hívják anatómiai implantátumnak. Csak lágyan emeli meg a mellbimbó feletti részt.

SZÖVŐDMÉNYEK

Ritka esetben az elfordulás okozhat problémát az anatómiai implantátum esetében, ennek az esélye statisztikailag mindössze 1%. Ilyenkor korrekciós műtét szükséges.

Tok zsugorodás szempontjából még kisebb az esély a korrekciós műtétre; a statisztikák azt mutatják, hogy 10 évre vetítve 3.5 %-ban alakul ki ez a szövődmény.

A kerek implantátum elfordulása nem igényel korrekciós műtétet, mivel az implantátum szimmetrikus, így még ha meg is történne – nem fogjuk észrevenni.

A kerek implantátum a mellbimbó feletti részt kigömbölyíti, hogy mennyire, az attól függ, hogy milyen magas profilú implantátumot választunk.

Ezen a képen láthatjátok, hogy minél magasabb egy implantátum profilja, annál jobban kerekedik.

A kerek implantátumnál a tokzsugorodás esélye 10 évre vetítve 5%.

Tehát a szövődmény lehetőségek gyakorlatilag egyformák.

Azt javaslom, hogy a mellimplantátumod formáját ne a szövődmények alapján válaszd ki, hanem az alapján, hogy melyik forma tetszik.

A TÖKÉLETES INDULÁS

A mellplasztikai műtéthez elengedhetetlenül fontos, hogy egészséges legyél, és stabil legyen a testsúlyod, ne tervezz fogyást-hízást a műtétet követően.

Nem szabad dohányozni a műtét előtti hetekben!

GYÓGYULÁSI IDŐSZAK

Amikor az orvos végzett az operációval, a sebet bekötözik, és speciális kompressziós kötést raknak a páciens melleire. Általában az orvos drain csövet vezet be a varratoknál, melyen keresztül távozhat a felesleg folyadék.

Ezeket a vékony műanyag csöveket a műtét első napján már eltávolítják. Az eltávolítás nem fájdalmas, csak kisebb kellemetlenséget okozhat.

A műtét után a klinikán rendkívüli odafigyeléssel gondoskodnak a páciens fájdalom csillapításáról is.

AZ ÚJ CICIK

A műtéti eredmény azonnal látható, és ahogy a duzzanatok éskisebb bevérzések kezdenek szépen elmúlni, az eredmény annál látványosabbá válik. A műtét után körülbelül egy hónapig számíthatunk ödémásodásra.

A mellplasztika után 6 hónappal mondhatjuk véglegesnek az eredményt.

A páciensek mindig izgatottan várják, hogy megpillantsák az új ciciket. A varratszedés a műtét után két héttel aktuális, de ne felejtsd el, hogy az eredmény két hetesen még nem végleges, nem kell megijedni, ha akkor még nem szép. 3-6 hónap szükséges ahhoz hogy az eredmény beálljon.

AZ ORVOSVÁLASZTÁS

Ezen kívül még rengeteg információval kell tisztában lennie a páciensnek egy mellnagyobbító műtét előtt: az egyik legfontosabb az orvosválasztás!

Amennyiben szeretnéd alaposabban körbejárni az egész témát, vagy az orvosválasztással kapcsolatban van bizonytalanság benned, feltétlenül gyere el a Plasztika Esztétika Infonap&Expo-ra 2019. május 25.-én a budapesti Europa Congress Centerbe. Az Infonap látogatói a jegyük teljes árát levásárolhatják kozmetikai és plasztikai termékekre, konzultációra, kezelésre és beavatkozásra is.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük