Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Innovatív plazmatechnológia a szemkörnyék műtét nélkül kezelésére

Innovatív plazmatechnológia a szemkörnyék műtét nélkül kezelésére

A szemkörnyék esztétikai megjelenésének javítására irányuló igény jelentősen átalakult az utóbbi években, amiben nagy szerepe van a social médiának.

Rendszeresen szembesülünk mások tökéletes megjelenésével, miközben magunkon az idővel megjelenő változás jeleit, vagy a genetikai adottságaink miatt már fiatalon „zavaró” esztétikai hibákat felnagyítva látjuk, és igyekszünk megtalálni a megoldást a számtalan eljárás közül.

Növekvő az igény a műtét nélküli megoldásokra, ami természetes következménye az esztétikai kezelésekre jelentkezők csökkenő átlagéletkorának, a hatékony és biztonságos műtét nélküli kezelési lehetőségek fejlődésének.

Plazmatechnológia

Az alsó és felső szemhéj kezelésére innovatív eljárás egy olyan, plazmatechnológiás eszköz használata, mely a plazma halmazállapotot (negyedik halmazállapot) alkalmazva működik. A kezelőfejet a bőrhöz közelítve a levegőben lévő gázok ionizációjával elektromos ívet hoz létre, ami egy pontban szilárd szövetek szublimációját (elpárolgását) okozza anélkül, hogy károsítaná a mélyebb rétegeket vagy megsértené a környező szöveteket.

Az orvos által végzett plazmakezeléssel a bőrmennyiség célzott csökkentése, a szemhéj bőrének feszesedése érhető el – biztonságosan, vágás és vérzés nélkül csökkenthető a lógó szemhéj vagy a szem alatti ráncosság.

Tudni kell, hogy a kezelés biztonságát meghatározza a használt eszköz. A célzott szöveti roncsolás csak rendkívül precíz, orvosi minősítésű, megfelelően beállított és biztonsági rendszerekkel ellátott eszközzel végezhető el felelősségteljesen. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni arról sem, hogy a leggondosabb, megfelelően minősített, orvosilag ellenőrzött géppel végzett beavatkozásnak is van kockázata és lehetséges szövődménye, amivel – a korrekt döntés érdekében – érdemes a kezelés előtt tisztában lenni.

Csodák azonban nincsenek, mint ahogy csodamódszerek” sem! Ahhoz, hogy a páciens elégedett legyen az eredménnyel, nagyon alapos diagnosztikára van szükség, mely alapján megfelelő kezelési terv állítható össze. Figyelembe kell venni, hogy arcunk egy teljes egész; nem koncentrálhatunk például csak a szemhéjra – a szemkörnyék kezelésénél pontosan meg kell határozni a zavaró megjelenést kiváltó összes okot.

Felső szemhéj és szemöldök

A zártabb szemrés nem csupán a felső szemhéj bőrfeleslege miatt alakul ki – sokat ronthat a helyzeten, ha a szemöldök is megereszkedett, elveszítette fiatalos ívét. Amikor a szemöldök megereszkedése is tapasztalható, a plazmakezelést – az optimális eredmény elérése érdekében – célszerű a szemöldök megemelését célzó kezeléssel kombinálni.

Sok esetben a szemöldök feletti volumenhiány hyaluronsavas feltöltéssel orvosolható – a szemöldök pozíciója javul, a tekintet „kinyílik”.

A szemöldök megemelése bizonyos esetekben felszívódó szálas kezeléssel (FTC, Cog szál) oldható meg.

Alsó szemhéj

A meglazult, ráncos bőr rendkívül látványos feszesedését érhetjük el műtét nélküli orvosi plazma szemhéjkorrekcióval, emellett – a feszesedés, bőrtömörödés miatt – a szem alatti sötét karika is halványul. A szemhéj alatt futó árok viszont volumenhiány következménye, ezért a Plasmage ® kezelés szükség szerint hyaluronsavas árokfeltöltéssel kombinálható.

Szarkaláb

A szarkalábak kialakulásáért a körkörös szem körüli izom gyűrő hatása felelős, ezért a nevetéskor erősödő szarkalábak korrekt kezelése botulinum toxinnal történhet.

Ugyanakkor, a nyugalomban is meglévő éles megtörések (ráncok) kezelésére kiválóan alkalmas a Plasmage ® kezelés.

Bár a trend a műtét nélküli megoldások felé halad, nem szabad megfeledkezni arról, hogy van, amikor csak a műtét jelenthet optimális megoldást. A zavaró esztétikai probléma megoldására irányuló megfelelő eljárás vagy kombináció kiválasztása, a várható eredményekről és kockázatokról való tájékoztatás az esztétikai konzultációk feladata.

Szerző: Dr. Fercsik Tóth Beatrix

Kiemelt kép: Photo by Amanda Dalbjörn on Unsplash