Hyaluronsavas kezelések- szépítés vagy fiatalítás?

Mini interjú Dr Pónyai Katinkával

A hyaluronsavas kezelések az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen a hyaluronsav az egyetlen olyan volumenpótló anyag, amely majdnem megközelíti a „tökéletes töltőanyag” kritériumait.

A közösségi média által sugallt extrém felhasználási lehetőségek azonban megzavarhatják a felhasználót, és esetleg a természetesség híveit elriaszthatják ezektől a kezelésektől. Pedig ez, az emberi szervezetben is előforduló természetes anyag, számtalan módon és formában alkalmazható, és alkalmazandó, annak érdekében, hogy az öregedés egyes szintjeit természetesen, és biztonságosan kezelje.

A jelenleg nagyon divatos „beautification – szépítés” – extremitások nélküli finom alkalmazása, és a mindig aktuális „anti-ageing- fiatalítás” – ésszerű határainak bemutatása mellett előadásom célja, hogy ezzel a kiváló töltőanyaggal megismertessem a felhasználót, aki ezután sokkal tudatosabban választhat majd a rendelkezésre álló kezelések között.

A speciális szakterületem a bőrgyógyászat és a kozmetológia, illetve az esztétikai orvoslás.

3 éve a Restylane hyaluronsavat forgalmazó cég felkért magyarországi trénerének, amely nemcsak az egyik legnagyobb szakmai elismerés, hanem egyedülálló tanulási lehetőség, hiszen a nemzetközi tréningek során – amelyeken vizsgázni is kell- rengeteg gyakorlati és elméleti tudást lehet elsajátítani a szakma kiválóságaitól. Ezzel együtt a magyar esztétikai orvosok oktatása nagy kihívás és felelősség, amelyet nagy örömmel vállalok.

Esztetikai orvosi karrierem legnagyobb eredménye: Jelenleg hazánkban nincsen még akkreditált esztétikai medicina képzés, ezért az Amerikai Esztétikai Társaság 3 lépcsős, vizsgával záródó oktatását végeztem el, Magyarországon bőrgyógyászként elsőnek.

2019 május 25-ig 4 nemzetközi tréningen veszek részt, nemcsak hyaluronsavas kezelések, hanem egyéb esztétikai beavatkozások újdonságaival kapcsolatban.

A Plasztikai Infó Nap segít mindenkinek, aki esztétikai beavatkozást szeretne, korrekt információkat gyűjteni ezen kezelések előnyeiről, hátrányairól és a tőlük várható eredményekről. Az első olyan fórum, ahol valódi szakemberekkel lehet érdemben konzultálni.

Bőrgyógyász dinasztia legfiatalabb tagjaként a medicina iránti elkötelezettség már gyerekkorom óta elkísér, de a legnagyobb motivációt elsősorban a pácienseim biztonsága és jól-léte biztosítja, illetve az állandó tudásszomj az újdonságok iránt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük