Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Honnan és hogyan NE tájékozódj plasztikai beavatkozás előtt

Honnan és hogyan NE tájékozódj plasztikai beavatkozás előtt

Avagy a hiteles információszerzés mikéntjei saját magad és tested biztonsága érdekében 

Amikor megérik valakiben a döntés, hogy teste szépsége és teljessége érdekében plasztikai beavatkozásnak veti alá magát, legritkább esetben követi ezt az elhatározást egy belső megnyugvás. Sokkal jellemzőbb, hogy mindezzel egyidejűleg jön egy belső drukk, mert félünk, valóban minden úgy alakul-e ahogyan szeretnénk, és a végeredmény tényleg a számunkra elvártat hozza-e majd.

Szeretnénk a legjobb kezekbe kerülni, épp ezért vad kutakodásba kezdünk, kérdezősködünk, olvasgatunk különböző oldalakon, ami teljesen természetes, hisz maximális biztonságban szeretnénk tudni magunkat. Tesszük ezt azonban jellemzően nem a legmegfelelőbb módon!

Elmondom tehát neked, hogyan NE informálódj e területen, komoly plasztikai beavatkozás előtt!

Kozmetikus

A legnagyobb tiszteletem ezé a szakmáé! De tényleg! A kozmetikáé. A plasztika azonban teljesen más műfaj, másfajta (mélyebb) tudást, szakértelmet és tapasztalatot követel. Épp ezért példának okáért egy arcfelvarrás előtt kérlek ne a kozmetikusodat kérdezd meg, műtét után hogyan segítsd bőröd regenerációját arcodon! Teljesen érthető módon, nem fogja tudni. Ha pedig fellelkesülten különböző praktikákat mond, kérlek fogadd ezt a választ fenntartással és informálódj még… majd mondom honnan!

Barátnő, barát, közeli ismerős

Nem akarlak bántani téged és természetesen őket sem! Normális, hogy azok felé az emberek felé fordulsz, akik mindig melletted állnak, és teljesen természetes, hogy érdekel a véleményük, de! Ők nem orvosok, egészségügyi vagy esztétikai szakemberek! Igen, tudom, lehet, hogy közülük sokaknak volt már műtétje, így tapasztalata is, DE egészen pontosan mennyi is? Megműttette barátnőd a mellét egyszer, egy valakinél? Értem! Van viszonyítási alapja, hogy olyan e a végeredmény amilyennek tényleg lennie kell, hogy az az orvos tényleg a legjobb-e, vagy ki lehetett volna hozni többet a dologból? Ugye, hogy nem! Épp ezért ezt az utat sem javaslom neked. Tudom, jót akarnak, de ennél körültekintőbbnek kell lenned! 

Facebook közösségek, zárt csoportok, online felületek

Talán itt, ezeken a felületeken tájékozódik a legtöbb ember. Lehet, te magad is tagja vagy egy-egy csoportnak, és most nem érted, miért írom neked ezt, hogy ne itt! Érzelmek nélkül figyelj kicsit rám, és az előző példán haladva vegyük végig, miért is nem jó ez az irány sem!

Létezik mondjuk egy csoport, aminek milliónyi lány tagja. Milliónyi olyan lány, aki valamit már megcsináltatott magán… itt már mondod is magadtól igaz? Egyszer! Egy orvosnál. Kérdezem én, egy tenisz órát ha veszek, már indulhatok is a Wimbledon-on? Hát persze hogy nem! Véleményt formálhatok talán, ha kérnek, de tanácsot nem adhatok! Nem tehetem, ha felelősségteljes vagyok. Mi van, ha elküldelek ahhoz az orvoshoz téged, aki mellműtétben ugyan nagyon ügyes volt, de neked orr korrekció kell, ami pedig nem a specialitása. Mi van akkor, ha a lábadozásban antibiotikumra egy, a nekem felírt gyógyszert ajánlok, amire kiderül te allergiás vagy. Mi van akkor, ha minden létező szaktudás nélkül, én azt mondom neked, csepp alakú implantátum a tuti, ami aztán egy nem tetsző formát eredményez. És ez még csak egy szegmens!

Abba nem is gondolsz talán bele, egy-egy ilyen közösséghez direkt csatlakoznak szószólók, akik a saját szakember gárdájukat akarják erősíteni, vagy épp másét gyengíteni.

Arról nem is beszélve, hogy az ilyen csoportokban röpködnek az orvos nevek sokszor negatív felhanggal (igen, tudom néha jogos és figyelmeztet, de…) ami ellen maguk a megjelölt személyek nem tudnak védekezni, hisz nincsenek is a csoportban, és egy beavatkozás sikertelensége lehet, hogy annak köszönhető, a kedves páciens (aki neked tanácsokat osztogat), nem tartotta be az előírásokat műtét után és ez szövődményeket okozott. Te ebből majd csak annyit látsz, az orvos hibázott, pedig lehet nem is.

Érzed már, hogy nem ez az út, az utad?

Van egy jó hírem! Több elképesztően szuper alternatíva is vár rád ahol tájékozódhatsz!

Az első triviális!

Maga az orvos! Nézd meg a honlapját, olvass utána - no jó - interneten, mit írnak az orvosról, de ha tetszik, tőle kérdezz meg mindent, és az ő szavai mentén haladj! Ugyan ezen a véleményen van Dr. Hegedűs Bea is, akivel nemrég erről a témáról beszélgettem megkérdeztük rovatunkban.

Úgy érzed most ez a válaszom nem feltétlenül kielégítő, mert minden plasztikai sebész magát ajánlaná hirdetné?

Egyrészt igazad van, hisz ha biztos a saját munkájában, minőségében miért ajánlana mást, másrészről viszont vannak annyira korrekt szakemberek is, sőt zömében annyira korrekt szakemberek vannak, hogy ha ő nem épp fül specialista, pedig te ilyen jellegű segítségre szorulsz, elküld másik orvoshoz. 

De hogy tovább menjünk és a tényleges megoldást a kezedbe adjam, és nyújtsak egy kis új információt! Létezik egy szakma …

Úgy hívják plasztikai szaktanácsadás!

Ez semmi másról nem szól, mintsem arról, hogy egy független szakmai tanácsadót felkeresel, felkereshetsz akivel először egy konzultáción megbeszélitek mit is szeretnél, mire vágysz valójában. Ő ismerteti veled az egész ezzel járó folyamatot! Igen, az egészet kezdve a műtétre felkészüléstől, az operáción át a lábadozásig. “Kezedben lesz” egy szakember, aki minden létező kérdésedre (még az intimebb csajos dolgokra is) választ ad és segít, vezet. De még ennél is tovább megyek. Ajánl több, az adott műtétben a csúcsot jelentő orvost neked, akik közül te a lehető legnagyobb biztonsággal választhatsz szakembert, és egy tervező program segítségével még a műtéted végeredményét is láthatod!

Megnyugtattalak?

Remélem!

Én csak egy dologra kérlek! Ha ilyen komoly dolgon gondolkozol, mint egy plasztikai beavatkozás, ne komolytalan fórumokon informálódj! Egy tested van! Egy életed! Az legyen a legjobb kezekben! Használd a komoly szakmai segítségeket!

Kiemelt kép: Photo by mentatdgt from Pexels