Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Hogyan lesz újra dús szemöldököd, ha régen a vékony volt a menő?

Hogyan lesz újra dús szemöldököd, ha régen a vékony volt a menő?

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a dús, szépen ívelt szemöldök. Talán emlékezhetsz még rá, hogy a 2000-es évek hajnalán mekkora divat volt az extra vékony szemöldök, amit sokan megbánhattunk, hiszen a szedés maradandó ritkulást eredményezett. Gyakran előfordul az is, hogy sérülések vagy egyéb okokból kialakuló hegek miatt nem nő a szőr szemöldökünkön. Ez mind oka lehet a részleges hiánynak. 

A szemöldök beültetés olyan szépészeti beavatkozás, amelynek a segítségével igénytől függően átalakítható vagy újra kialakítható a szemöldök formája. A következőkben lépésről lépésre bemutatjuk ennek a beavatkozásnak a teljes folyamatát, a lehetőségek feltérképezésétől a tökéletes orvos kiválasztásig, hogy végül azt lásd a tükörben, amit megálmodtál. Lássuk!

Kinek ajánlott a szemöldök beültetés, mint beavatkozás?

Ha azok közé tartozol, aki nem szeretne szemöldök tetoválásra vállalkozni és egy jóval tartósabb megoldást keresel, akkor a szemöldök beültetés a Neked való beavatkozás. Visszaállítja a szemöldököd természetes fazonját, így nem kell bánkódnod a múltbéli csipeszelések/elrontott gyantázások miatt.

Baleset miatt is megsérülhet vagy megéghet a szemöldök. De hallottunk már olyanról is, hogy genetikai okai vannak a ritkás szemöldökvonalnak. Ezeket a problémákat mind orvosolni tudja ez az esztétikai kezelés.

A szemöldök beültetés jó beavatkozás lehet egy elrontott szemöldök tetoválás esetében is, ha inkább természetesebb megoldás felé hajlasz!

Milyen orvoshoz fordulj, ha belevágnál?

Fontos, hogy olyan sebészt válassz, akinek nem csak hajbeültetésben, hanem szemöldökbeültető műtétekben is van tapasztalata. Szépérzék és kellő technikai tudás kell ahhoz, hogy elégedett légy a végeredménnyel. Ha nem tudsz dönteni, hogy kit válassz, akkor javasoljuk, hogy kérj be pár valós referencia fotót az orvostól!

A kezelés nem csak a nők körében elterjedt, a férfiak is egyre nyitottabbak rá. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy olyan orvost találj, akinek van jártassága a női és a férfi szemöldökök kialakításában is, és ismeri a hajbeültetési eljárások módszereit. Amennyiben bizonytalan vagy, hogy kihez fordulj, úgy nézz szét az Orvos kereső aloldalunkon!

Minden arc más és más. Lehet, hogy Te olyan szemöldököt szeretnél, mint amilyen Brooke Shields-nek volt a Kék Lagúnában, viszont nem biztos, hogy az a fazon jól illeszkedik az arc és szemformádhoz. Kérd ki bátran egy szemöldök specialista véleményét a beavatkozás előtt!

Hogyan is zajlik a szemöldök beültetés?

A műtét során helyi érzéstelenítést alkalmaznak, a szemöldök- és a donor területen, így nem jár túl nagy fájdalommal. Maga az eljárás körülbelül három-négy órát vesz igénybe, és rutin beavatkozásnak minősül. A szemöldök hajtüsző beültetésre egy technika van, amit minden szakember alkalmaz. Viszont a donor hajtüsző kiszedési technikánál két eljárás létezik. A különbség csak annyi, hogy a hajszálat hogyan szedik ki, és hogyan készítik elő a fej hátsó részén található donor területet.

FUE (follikuláris egység extrakció)

A kiszedéses eljárás során a sebész eltávolít egyes hajtüsző-egységeket a fej hátsó részéről. A hajat a donor területen 0,15 centiméternyire le kell borotválni, hogy minden hajszál beleférjen a kis hengeres lyukasztóba, amivel kinyerik. A FUE bemetszések kör alakúak, így nem igazán észrevehetőek még rövid haj esetében sem. Ha az erősebbik nemet képviseled, akkor ezt a módszert javasoljuk.

FUT (follikuláris egység transzplantáció)

A beültetés alkalmával a sebész vízszintes bemetszést ejt, hogy eltávolítson egy egészséges hajjal fedett fejbőrcsíkot, majd a vágást összevarrja. Csak egy halvány hegvonal marad a beavatkozást követően, amelyet a haj szépen el is fed.

Szemöldök beültetés során általában 50-350 plusz szőrszálat helyeznek el szemöldökönként. A pontos szám függ a meglévő haj mennyiségétől és az elérni kívánt eredménytől. A beavatkozásra akkor vagy a legalkalmasabb, ha a hajad és szemöldököd színe szinte ugyanolyan, hiszen így a beültetést követően a szemöldök szálainak színe szinte azonos lesz.

Amikor sebészt keresel, akkor érdemes olyat választanod, aki a hajbeültetési eljárások összes módszerét ismeri és nagy tapasztalattal rendelkezik. Mielőtt elkötelezed magad, úgy javasoljuk, hogy nézd meg referencia munkáit és a véleményeket!

Mire számíthatok a beavatkozást követően?

Az eljárás gyógyulási ideje minimális, hiszen egy-két nap után már vissza is tudsz térni a munkába. A fejbőröd érzékenyebb lehet néhány napig, viszont fájdalomcsillapítókkal és gyulladáscsökkentőkkel gyorsíthatod a gyógyulást. Mivel minden ember másképp reagál 1-1 kezelésre, ezért fontos, hogy kövesd az orvosod speciális utógondozási utasításait!

A szemöldök bevarasodhat, viszont nem szabad piszkálni. Tudjuk, hogy nem egyszerű, de 7-10 napon belül a pörkök maguktól leesnek. 6 hónap után kezd besűrűsödni a szemöldök, és 12 hónap után alakul ki a végleges fazon. Ezt követően /ha esetleg nem lennél elégedett a végeredménnyel/ akkor egy korrekciós műtéttel még lehet finomítani, dúsítani a szemöldököd formáját, hogy a végeredmény hosszútávon tökéletes legyen.

Hogyan lehet dúsabb a szemöldököm műtét nélkül?

A különböző hajnövekedést elősegítő szérumok, kapszulák természetes módon serkenthetik a szőr növekedését. Kísérletezz bátran, és válaszd a számodra legjobb megoldást!

Azért hoztuk létre közösségünket, hogy segítsük egymást döntését.

Kérdésed van az eljárásokkal kapcsolatban? Böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

További izgalmas tartalmakért kövess minket a Facebookon és az Instagramon egyaránt!