Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Hogyan legyen ajkunk vonzó?

Hogyan legyen ajkunk vonzó?

Mindannyian tudjuk egy elbűvölő mosoly mindent visz! Minden létező dolgot, amit szeretnénk el lehet érni, ha ezzel a “fegyverrel” fordulunk a világ felé. Ahhoz azonban, hogy mosolyunk tényleg verhetetlen legyen az ápolt fogakon túl, csodaszép bársonyos ajkak is kellenek. Kellenének… sóhajtunk fel sokan, hisz hol az időjárás viszontagságai (olykor csupán némi szél, vagy erősebb napsütés), hol kedvenc ajakápoló és színező szereink fordulnak ellenünk, és teszik szárazzá, cserepessé ajkaink, ami ugyebár nem egy nyerő megjelenés.

Node mit tehetünk mindez ellen? Vásárolhatunk különféle ajakápolókat, balzsamokat - jön csípőből a válasz -, viszont mindezek sok esetben újabb problémákat, irritációt, allergiát vonnak maguk után. Mi lenne, ha ennek a megoldásnak hátat fordítanánk, kezünkbe vennénk az irányítást, és profi, otthoni praktikákkal tennénk mi magunk csodásan vonzóvá ajkunk. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!

Első lépés: hámlasztás

Ugyanúgy, mint ahogy az arc bőrünkkel tennénk, itt is ezzel kell kezdenünk. Bármily meglepő is, de a kicserepesedett, száraz bőr réteget el kell távolítanunk ahhoz, hogy a különféle hatóanyagok felszívódhassanak. De mivel is végezzük el mindezt? Nagyon egyszerű: vegyünk egy kis sót vagy cukrot (radírozó anyag) és elegyítsük némi puhító anyaggal (olaj vagy méz). Kenjük fel ajkainkra körkörös mozdulatokkal, hagyjuk hatni 10-15 percet, majd radírozzuk, mossuk le. Így máris előkészítettük őket a következő fázisra. 

Második lépés: hidratálás

Hogy mivel tegyük ezt? Lényeges, hogy minél inkább természetes, mesterséges összetevők nélküli anyagot válasszunk, mely kellő hidratáltságot nyújt ajkainknak. Több választási lehetőségünk is van, így ha az egyik nem lenne fellelhető háztartásunkban, jöhet a másik.

  • Méz: ez elvileg szinte minden otthonban megtalálható. Tökéletes puhaságot és tápláltságot ad ajkainknak, mindemellett enyhe hámlasztó és gyulladáscsökkentő hatással bír. Ajánlott napi 2-3 alkalommal használnunk, természtesen abban az esetben, ha semmilyen allergiás reakciónk nincs a mézzel szemben.
  • Avokádóolaj: ez már picit kevesebb lakásban található meg pikk-pakk, de abszolút könnyen beszerezhető. Az avokádóolajat általában puhító, sűrítő anyagként használják a kozmetikában. Rendkívül jól táplálja bőrünk, nincs zsíros hatása, jól felszívódik. Számos olyan zsírsavat, antioxidánst tartalmaz, mely jó hatással van bőrünkre. Ilyenek például az olajsav vagy a linolsav. 
  • Kókuszolaj: bőrpuhító, hidratáló, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is bír. Tökéletesen ápolja ajkaink, és mindemellett segít megelőzni a fertőzéseket. A nap folyamán bármikor felvihetjük bőrünkre, hisz színtelen, szagtalan, és tökéletes segítőnk lesz a cserepes ajkak elleni harcban. 
  • Aloa vera gél: könnyedén beszerezhető, de használhatjuk magának a növény levelének a belsejét is. Közismert gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású, mivel azonban olyan enzimeket tartalmaz, melyek hámlasztó hatással bírnak, óvatosabban, mértékletesebben használjuk ezt a házi praktikát! 

És a megelőzés ….

Mint mindenhol a prevenció itt is óriási segítség lehet. Mit tegyél, hogy a fenti kellemetlen állapotot elkerüld?

  • figyelj arra, hogy szervezeted a nap folyamán végig hidratált legyen (igyál elég folyadékot)
  • ne nyalogasd állandóan a szádat, mert ez elősegíti kiszáradását
  • otthonodban - amennyiben nagyon száraz levegőjű - használj párásító készüléket
  • ne használj olyan jellegű készítményeket, melyek tovább szárítják bőröd, próbálj jó minőségű ajakápolókat, balzsamokat beszerezni
  • és … használd is őket rendszeresen!

A fenti praktikákkal - melyekkel gyönyörűvé varázsolhatod ajkaid - lehengerlővé válik majd mosolyod, és így mindent elérhetsz, amit szeretnél! :)