Mi a különbség a hasplasztika és a zsírleszívás között? És mikor szokták kombinálni e kettőt?

Manapság számos beavatkozásról olvashatunk, aminek célja a tökéletes, lapos pocak. A zsírleszívástól a hasplasztikáig több lehetőség közül választhatunk. De mi a számodra legmegfelelőbb? Honnan tudod, hogy melyik beavatkozás nyújtja a legjobb megoldást a problémádra? Mi is a különbség a zsírleszívás és a hasplasztika között?

Talán egyszerűbb a döntés, ha részletesebben összefoglaljuk a beavatkozások menetét:

Zsírleszívás
A zsírleszívás nem helyettesíti sem a fogyókúrát, sem az életmódváltást, de a felszaporodott zsírpárnák gyors eltüntetésének egyik lehetséges módja.

A zsírleszívás elvégezhető helyi érzéstelenítésben, ambulánsan vagy altatásban is. A sebész a műtét során egy kis metszést ejt és azon keresztül távolítja el a zsírt. Miután az orvos fellazította a zsírsejteket, a műtéti bemetszéseken keresztül vezeti be a vákumszívásra használt kanült, és oda-vissza mozdulatokkal szívja ki az adott területről a felesleges zsírszövetet. Az eredmény tartós, a kezelt területen a későbbiekben már nem alakulhat ki zsírpárna. A beavatkozás csak akkor hozhat igazán esztétikus eredményt, ha az adott területen a bőr rugalmas, feszes, a páciens egészséges életmódot folytat és nem dohányzik.

Hasplasztika

Plasztikai sebészeti weboldalakon már biztosan találkoztatok a ’’tummy tuck’’ kifejezéssel, ez a hasplasztika. A fotón is látható, hogy az eredmény döbbenetesen látványos, gyakorlatilag máshogy ilyen radikális változás el sem érhető.

A hasi területén végzett plasztikai műtét célja a bőrön, zsírszöveten és a hasfalon keletkezett elváltozások helyreállítása. A megereszkedett bőrt a zsírszövettel együtt távolítják el a műtét során. Ezek az elváltozások általában az elhízás, nagy fogyás, vagy terhesség miatt alakulnak ki.

A hasplasztikai műtéteket zsírleszívással kombinálva is szokták javasolni, ez a páciens kiindulási állapotától függ. A has formája gátlásokat és pszichés problémákat okoz – legfőképpen – a hölgyek körében, ezzel a beavatkozással viszont visszanyerhetik lapos hasukat és ez jelentősen növelni fogja az önbizalmukat is.

Ha érdeklődtök a radikális alakformálás lehetséges módjairól, innovációiról, ha szeretnétek minden pontos információt megtudni a zsírleszívásról és a hasplasztikáról, a műtét előzményeiről, a felkészülésről, az áraktól, a gyógyulási szakaszról és a várható végeredmény tartósságáról, valamint szeretnétek találkozni ennek a szakterületnek a magyar sebészspecialistáival, gyertek el a Plasztika Esztétika Infonap&Expo-ra május 25-én!

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük