Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Hajbeültetés előtt és után

Hajbeültetés előtt és után

A magyar szépészeti beavatkozások és kezelések piacának első döntéstámogató  portáljaként a legfontosabb számunkra, hogy teljeskörű, de független információt  nyújthassunk számotokra. Tesszük mindezt a beavatkozás leírásától, az orvos  kiválasztásán át, a műtéten keresztül, az utógondozásig. Ezúttal a hajbeültetést vettük  górcső alá. 

Hajhullás, a nők és a férfiak rémálma

Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia szerint több, mint 80 millió nő és férfi szenved hajhullástól.  A haj helyreállításával foglalkozó szakemberek felmérése alapján a hajbeültetések közel 86%-át férfiak veszik igénybe. Nem véletlen, hiszen a hajhullás náluk jóval gyakoribb jelenség, melynek legfőbb oka genetikai.

Bár soknak tűnhet, de az még teljesen normális, ha naponta 50–100 hajszál hullik ki. A kopasz foltok, a ritkuló részek és a visszahúzódó hajvonal, azonban már nagyobb problémát jelezhet. Szerencsére a hajbeültetés az esetek döntő  többségében vissza tudja állítani az eredeti állapotot nőknél és férfiaknál egyaránt.

Míg régebben ha hajbeültetésről volt szó, akkor mindenki a kopaszodó területek eltüntetésére asszociált, ma ez a beavatkozási technika már lehetőséget nyújt arra, hogy akár a szemöldök vagy szakáll szőrzetet dúsítsuk vagy formáljuk.

Mire figyelj a hajbeültetés előtt?

Megfelelő képzettségű sebész orvost válassz!

Mivel a hajbeültetés egy komoly műtéti eljárás, ezért alapos megfontolást igényel részedről,  hogy melyik szakembert válaszd. Az iparág szakértői szerint a legjobb hajbeültetés eredményt egy széleskörű tapasztalattal és magas képzettséggel rendelkező sebész  orvos érheti el. A nem megfelelően végrehajtott hajbeültetés károsíthatja a környező  hajhagymáidat, csomókhoz, foltossághoz, hegesedéshez, gyulladáshoz és fertőzéshez  vezethet.

Kérj referencia fotókat!

Ha több orvoshoz mész el konzultációra, mindenképp kérj referencia fotókat. Bármennyire érdekes, de egy hajbeültetést is el lehet úgy végezni, hogy mű hatású legyen, melyen utólag csak úgy lehet változtatni, ha még egy beavatkozásra vállalkozik a páciens. Ezért orvos választáskor járj el körültekintően!

Hajbeültetéskor 2 technika közül választhatsz

FUT (follikuláris egység transzplantáció)

Ennél a technikánál a hajbeültetéssel foglalkozó sebész szikével bemetszést végez, eltávolít  egy egészséges hajjal fedett bőrcsíkot a fejbőr hátsó részéből, majd pedig lezárja a területet. Csupán egy  finom vonalú heg marad a beavatkozás után, melyet általában a haj szépen el is rejt.

FUE (follikuláris egység extrakció)

Ekkor egyenként mozgatják a hajszálakat. Így a sebész nem csak a fejbőrről távolíthatja el az  átültetendő szőrtüszőket, hanem a szakállból, a hátról, vagy éppen a mellkasról is. Ennél a beavatkozásnál pontszerű hegek maradnak. Ez a technika kiváló abban az esetben, ha nagyobb területre kell hajszálakat átültetni, illetve, ha korábban már volt hajátültetésed, és a fejbőröd donorterülete heges.

Készülj fel arra, hogy a hajbeültetés során éber leszel, a fejbőröd azon területeit,  amelyeket kezelni fognak, helyi érzéstelenítővel zsibbasztják el. Az eljárás kissé fájdalmas, de elviselhető. A hajbeültetés akár 8 órát is igénybe vehet.

Mire figyelj a hajbeültetés után?

Csak kíméletesen!

A műtét utáni első 5 napban csak kíméletesen tisztítsd a kezelt bőrfelületet! A hajmosás durva tisztítószerek nélkül, gyenge samponnal, dörzsölés mentesen történjen!

Készülj fel a mellékhatásokra!

Tapasztalt sebész kezei között a hajbeültetés minimális kockázatot jelent. Kisebb  mellékhatások azonban így is előfordulhatnak, mint például érzékenység, vérzés, viszketés,  duzzanat, varrosodás, de ezek általában néhány hét alatt elmúlnak.

Ne légy türelmetlen!

A 2-3 héttel a műtét után a beültetett szőrszálak ki fognak hullani. 3-4 hónap után az új hajad  elkezd növekedni, 6-10 hónap elteltével pedig már szemmel látható lesz az eredmény. 10-12  hónap múlva az új haj növekedésének már 90%-át láthatod.

Kérdésed van az eljárásokkal kapcsolatban? Böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

További izgalmas tartalmakért kövess minket a Facebookon és az Instagramon egyaránt!