Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Fiatalos, nyitott tekintet, ráncok nélküli mosoly, avagy a szemhéjplasztika varázslata

Fiatalos, nyitott tekintet, ráncok nélküli mosoly, avagy a szemhéjplasztika varázslata

Az idő ellenünk dolgozik. Ezt mindannyian tudjuk. Természetesen kérdés, hogyan állunk is mindehhez, hisz van aki dalolva fogadja el nevető ráncait, más, mások pedig már egy kisebb szarkaláb esetén is komoly letargiába esnek. Abban viszont talán megegyezhetünk, ha lehetünk szebbek, fiatalosabbak, és ennek elérésére van mód, miért ne használjuk ki ezt? Miért ne dobnánk sutba ráncaink, miért ne élnénk mindennapjaink fiatalos, nyílt tekintettel a reggeli lógó szemhéj és szem alatt puklik nélkül? 

Ahogy telik az idő, szemed körül megjelennek a ráncok. Először a kis nevetőráncok és szarkalábak kúsznak be alattomosan, majd következik felső szemhéj bőrének megnyúlása, ezzel egy kicsit szomorú, fáradt tekintetet kölcsönözve arcodnak. Ha pedig ez nem volna elég, sok esetben megjelennek a szem alatti ödémák reggelente, ezzel végképp gyengítve önbizalmad. Viszont ezek a problémák valójában nem is azok, hanem inkább megoldandó feladatok, hisz egy szemhéj plasztikai beavatkozás segítségével rövid idő alatt búcsút inthetsz minden a gátló tényezőnek és újra fiatalos tekintettel, bizakodva tekinthetsz a jövőbe, ha már a múlt annyira nem volt épp rendezett. Hogy miért mondom mindezt itt ezen a ponton?

Elárulom!

Kevesen tudják, hogy a szemkörnyék faggyúmirigy termelése jóval kevesebb, mint a bőr egyéb területein, ezáltal a bőrszárazság itt erősebb. Épp ezért életviteleden és genetikádon túl elég erősen rányomja bélyegét öregedési folyamatod gyorsaságára.  A túlzott napozás, a helytelen életmód, dohányzás, a sok éjszakázás mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a szemed körüli bőr gyorsabban öregedjen. Kollagén termelésed lassul, ráncaid, táskáid láthatóvá válnak.

De mint említettem, gond egy szál se, hisz mindez a probléma orvosolható (de persze zárójelben azért javaslok egy egészségesebb életmód bevezetését).

No de szemhéjplasztika. A műtét során az alsó- illetve a felső szemhéj bőrfeleslegét távolítja el (igény szerint) az orvos, kiegészítve az eljárást azzal, ha a szemeink alatt táskák is felfedezhetőek, azt is korrigálja mégpedig úgy, hogy eltávolítja a zsír többletet is.

Amennyiben a Te problémád nem is igazán a lógó szemhéj és a ráncok, hanem inkább a sötét karikák okoznak gondot, akkor erre megoldásként egy hámlasztásos technikát ajánl az orvostudomány. 

Műtét, de hogyan? Mire is számíts? 

Ahogy nemrég Dr. Kocsis Andrea is javasolta megkérdeztük rovatunkban: először is minden aggodalmadat tedd  félre. Nincs okod félelemre. Egy egyszerű beavatkozásról van szó, melyet rendszerint helyi altatásban végeznek. Természetesen, mint minden egyéb plasztikai műtétet ezt is konzultáció és labor vizsgálatok előzik meg, de egy - másfél óra és már pozitívan tekinthetsz a jövőbe, a műtéti idő ugyanis ennyi csupán.

A bemetszés nem fog látszani, nyugalom, hisz rejtett helyen, a ráncvonalban ejtik, illetve alsó szemhéjplasztikánál közvetlenül pilláink (pillasor) alatt. 

Műtétet követően természetesen számítanod kell duzzadt, hematómás sebekre és bizonyos mértékű fájdalomra is, de mindezt otthon fellelhető szerekkel (fájdalomcsillapító) könnyen orvosolhatod.

Varratokat az 5-8. nap környékén távolítják el.

És mi jön ezután?

Boldogság leginkább, hisz a beavatkozásnak köszönhetően tekinteted újra fiatalos, nyitott lesz, mely összbenyomásban akár több év fiatalodást is eredményezhet! Ezt már akár a műtét után közvetlenül is láthatod, de azért adj időt magadnak- úgy 6 hetet - hogy a végleges formát megláthasd.

Fontos lesz ügyelned arra, műtét után ne érje varratszedésig víz a sebet, ne végezz fizikai- és sporttevékenységet megközelítőleg 2-3 hétig, ne menj szaunába, uszodába. A szolárium 6 hónapig tiltott ezzel mindenképp számolnod kell és azzal is, pár napos pihenő után munkába állásod 1-2 hét után történhet csak! De mindezért cserébe életed több fronton változni fog, hisz az üdébb tekinteten túl kapsz egy könnyebben sminkelhető arcot, melyet nem díszítenek reggelente puklik és ödémák. Jól hangzik igaz? De hogy ez mindig így lesz-e?

Van egy jó hírem! 

Akár igen! A szemhéj plasztikai műtét hatása ugyanis évekig eltart és később ismételhető, mégpedig hegesedés nélkül! Úgyhogy nincs más hátra, mint előre egy szebb, fiatalabb, csillogóbb tekintetért hegek nélkül szemhéjplasztikával!

Kiemelt kép: Edu Carvalho fotója a Pexels oldaláról