Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Ezt tedd, ha nem tetszik a hasplasztikád eredménye

Ezt tedd, ha nem tetszik a hasplasztikád eredménye

Hiába a műtét és a lassú gyógyulási folyamat, még mindig nem azt látod a tükörben, amit szeretnél? A hasplasztika korrekciójának célja az eredetileg kitűzött eredmény elérése, illetve az esetleges eredményromlások kijavítása.

Ilyenek például…

  • a műtétet követő súlygyarapodás vagy súlyvesztés,
  • a célsúlyhoz képest nagyobb mértékű fogyás,
  • az elsődleges eljárás utáni várandósság,
  • illetve a hetek, hónapok múltán megnyúló bőr problémája.

Tanácsunk: ezeket a kritikákat a saját testeddel szemben érdemes óvatosan kezelni. Például, ha ülőhelyzetben nem feszül tökéletesen a hasadon a bőr, az teljesen normális, hiszen máskülönben, amint felállsz és kihúzod magad, szétrepedne. Ahogy, szintén ülő pozícióban a striák mentén is biztosan petyhüdtebbnek tűnik majd, és ez teljesen rendben van!

Kapcsolódó: 6 leggyakoribb kérdés a hasplasztikáról

5 jellemző helyzet, amikor szükséged lehet a hasplasztika korrekciójára

1. Túlzottan zavaró, erőteljes a heg

Ha nem gyógyulnak szépen a hasplasztikából visszamaradt nyomok, esztétikai műtétre, kezelésre lehet szükséged korrekciós célokból. Hogy ez milyen esélyekkel kecsegtet, a bőrtónusodon ugyanúgy múlhat, mint a fennmaradt bőrmennyiségen.

2. A hasplasztikát követően nem megfelelően gyógyult a köldököd

Ha túlzottan sok bőrt távolítottak el a műtét során a hasról, a köldök hosszúkás formát ölthet, de hasplasztikát követően probléma lehet a megnagyobbodása vagy drasztikus megkisebbedése is. Ezek korrekciós műtéttel, köldökplasztikával helyreállíthatók, amely egyszerű, viszonylag gyors gyógyulási idővel bíró beavatkozás.

3. Nem megfelelőek műtét után a hasi kontúrok

Amiről már fentebb is szó esett: egyszerűen nem tetszik az eredmény, nincsenek meg azok a szép formák, amelyekre vágytál, mielőtt plasztikai sebészhez fordultál a hasad miatt. Érdemes azonban legalább 1 évet várni, amíg a korrekció miatt ismét felkeresed, hiszen sok esetben lassabban regenerálódik a test. Adj időt neki!

Kapcsolódó: Hasplasztika vs. zsírleszívás: Mi a különbség?

4. Nincs úszógumi, dudor azonban van

Ha zsírleszívás és hasplasztika útján karcsúbbá varázsolják ezt a tájékot, akkor is előfordulhat, hogy kitüremkedés, hasi dudor miatt nem tetszik majd a végeredmény. Ezen sajnos egy újabb hasplasztika korrekció nem segít, ugyanis a deformitást jellemzően zsigeri zsírosodás okozza. Ez az a zsírlerakódás, amely nem a bőr alatt, hanem a szervek között található, így kizárólag életmódváltással, elsődlegesen táplálkozás, másodlagosan sportolás útján tudsz megválni tőle.

5. Epigasztrikus kidudorodás

Szintén duzzadt, kitüremkedő hasat eredményez, ha a hasfal izmainál nem volt megfelelő varrás a hasplasztika során. A probléma kijavítása, illetve az erőteljesebb izomfeszítés műtéti korrekcióval oldható meg, hogy a has elnyerhesse az eredetileg vágyott formáját. Ilyen esetekben általában nemcsak mini korrekció, hanem teljeskörű másodlagos hasplasztika javasolt.

Kapcsolódó: Neked mennyire lóg a bőröd? – mini vs. teljes hasplasztika

Érdekességek és fontos információk a hasplasztika korrekcióról

  • Jellemző, hogy ilyen esetekben az orvosok lemondanak a tiszteletdíjukról. (Az altatás, a műtő és a kórházi ellátás díja továbbra is fennáll.)
  • A heg teljes gyógyulásáig akár két év is eltelhet, utána csak diszkrét nyoma lesz majd.
  • A hasplasztika, illetve a hasplasztika korrekciós műtétek is összetett beavatkozások, amelyek esetén hosszabb felépülési idővel kell számolni.

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon is!