Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Ezek a szemöldökformázási trendek 2020-ban

Ezek a szemöldökformázási trendek 2020-ban

Valószínűleg sokan tapasztaltuk már, mennyit számít egy precízen formázott, előnyösen elkészített szemöldök, vagy épp mennyire el tud rontani egy gyönyörű arcot is egy helytelenül kialakított forma vagy előnytelenül megválasztott szín.

Az utóbbi években viharos gyorsasággal lett a szemöldök ismét központi téma, nők és férfiak egyre tudatosabban, egyre több figyelmet fordítanak szemöldökük professzionális karbantartására. A tetoválás töretlen népszerűsége mellett azonban folyamatosan érkeznek el hozzánk is az egyre tartósabb és természetesebb szemöldök formázási alternatívák.

Az elmúlt évek sláger technikái,  a henna alapú tartós festés és a cérnás szemöldök formázás mellett, 2020 egyértelműen legnépszerűbb trendje, a szemöldök laminálás. Ez a  korszerű szemöldökformázási technika Oroszországból indult hódító útjára, majd szépen lassan begyűrűzött Európába és hozzánk is.

Pastel Beautique szépségszalonunkban egyik fő profilunk a szemöldök ápolás, melynek során igyekszünk egy teljeskörű élményt nyújtani szolgáltatásaink során. Szolgáltatásainkhoz hozzátartozik, hogy olyan márkákkal dolgozunk, mely a magas minőség mellett a természetességre is törekszik így szemöldök és szempilla stylinghoz is a Best Lashes Pro és Best Brows Pro termékcsaládot alkalmazzuk.

Mikor érdemes szemöldök stylisthoz fordulni?

Amellett, hogy szemöldökünk az arcunk egyik legmeghatározóbb része, az esztétikum mellett kommunikációs szerepet is betölt, így kifejezetten ajánlott havonta legalább egyszer meglátogatni stylistunkat. A számunkra legmegfelelőbb szemöldök stylist kiválasztása legalább annyira fontos, akár csak egy jó fodrász, manikűrös vagy kozmetikus szakember.

Szemöldök styling során többféle problémát is orvosolni tudunk. Amennyiben valaki unja, hogy szemöldöke bozontos, rendezetlen, formátlan, asszimetrikus, vagy a hiányos, túlszedett formáját  szeretné helyrehozni, mindenképp javasolt szemöldök stylisthoz fordulni.

A problémásabb, nagyobb átalakításra szoruló szemöldököknél több alkalomra (2-4) is szükség lehet a kívánt forma eléréséhez, ám a vendégünk kellő segítségével és együttműködésével gyakran 1-2 alkalom is elegendő a tökéletes forma eléréséhez.

Ahhoz, hogy az ideális szemöldök formát és színt  szinten tarthassuk, stylistunkat körülbelül 3-5 hetente érdemes felkeresni.

A szemöldök laminálás kezelés

A szemöldök laminálás egy olyan speciális eljárás, melynek segítségével a szemöldök szálak irányán tudunk tartósan változtatni. Az eredmény frissen fésült, dús hatású, “fluffy” szemöldök. A technikával optikailag dúsabb és vastagabb szemöldököt tudunk elérni az alapvetően vékony szemöldököknél is, hiszen javarészt a szálak hosszúsága befolyásolja az eredményt.

Jelenleg ez a legtartósabb, nem tetoválás alapú szemöldök formázási eljárás, amivel hetekig tartó, fixált irányú szemöldököket biztosíthatunk vendégeink számára. Használatával teltebb, rendezettebb hatást érhetünk el, ami ma sok nő és egyre több férfi álma is.

A kezelés körülbelül 1-1.5 órát vesz igénybe szemöldöktől függően,  az eredmény pedig 4-8 héten át tart a  vendég egyéni adottságaitól és ápolási rutinjától függően.

Laminálás után a szemöldök dúsabbnak, vastagabbnak és teltebbnek tűnik. A szálak jól fésültek és rendezettek mely precízen formázott szimmetrikus formát eredményez.

Kinek ajánljuk a laminálást és hogyan néz ki a gyakorlatban?

Ezt az egyre népszerűbb szemöldökformázási eljárást a legkülönbözőbb szemöldökű vendégeknek tudjuk alkalmazni. Azoknak javasolt, 

  • akik hosszú, rakoncátlan, göndör szemöldök szálakkal rendelkeznek.
  • akik tartós megoldást keresnek szemöldökük karbantartására.
  • azoknak, akik optikailag teltebb, vastagabb és dúsabb hatású szemöldököt szeretnének elérni.
  • azoknak, akik vastag szemöldökkel rendelkeznek.
  • azoknak, akik vékony de hosszú szálú szemöldökkel rendelkeznek.

A teljeskörű szemöldök laminálás és styling egy konzultációval kezdődik, melynek során felmérjük vendégünk igényeit, megbeszéljük elképzelését és korábbi tapasztalatait. Ezek alapján kezdünk neki a tervezési folyamatnak. Igény szerint a kialakítandó formát előrajzoljuk ceruzával és tintás cérna segítségével, így már előre láthatja az arányaiban pontos szemöldök vastagságát és íveltségét.

A tervezési folyamatok után nekilátunk a szemöldök laminálásának, mely alatt 3 hatóanyaggal kezeljük vendégünk szemöldökét. 

A lamináló krém felhelyezése után a szálak elvesztik tartásukat, megpuhulnak és jól formázhatóvá válnak, így a második lépésben használt fixáló krémmel állítjuk megfelelő irányba őket és zárjuk vissza a szálak szerkezetét.

A precízebb, hangsúlyosabb látvány érdekében a laminálást előszeretettel kombinálhatjuk egyénre szabott tartós henna festéssel is, valamint cérnás szemöldök formázással.

A laminált, festett és formázott szemöldököt utolsó lépésben egy fixáló zselével tartósítjuk és hidratáljuk, majd tájékoztatjuk vendégünket az utóápolási tanácsokról és a napi szemöldökápolási rutin kialakításához szükséges információkról.

Szemöldök szedés cérnával

A személyre szabott, teljeskörű cérnás szemöldök stylinggal jól definiált, szépen formázott szemöldököt lehet elérni, mely esztétikus, üde megjelenést biztosít az arcnak.

A cérnával való szemöldökformázás technika során egy speciálisan erre a célra kifejlesztett pamut cérnaszállal történik a nem kívánatos szemöldökszálak eltávolítása.

A cérnás szemöldökszedés olyan gyors, alapos szedési módszer, mely tövestül távolítja el a legapróbb, szőke pihéket is, ezáltal teljesen sima, tiszta felület érhető el vele. Szedés közben nem okoz irritációt, szőrbenövést és tartósabb hatást eredményez, mint csipeszes vagy gyantás megfelelője.

A henna alapú tartós szemöldök festés

Az innovatív formulájú szemöldökfesték stílusteremtő a szemöldökfestés és formázás világában. A Best Brows Pro henna  népszerűsége abban rejlik, hogy több, mint 70%-ban természetes hatóanyagokat tartalmaz, így amellett, hogy csökkenti az esetlegesen felmerülő allergiás reakció lehetőségét, rendkívül természetes árnyalatot tudunk elérni vele.

A jelenleg elérhető 9 alap színárnyalat egymással végtelen kombinációban keverhető, így vendégeink számára teljesen személyre szabható a lehető legtökéletesebb eredmény elérésének érdekében.

A hennafestés tartóssága bőrtípustól függően, bőrön 1-2 hétig, szőrön akár 4-6 hétig is tartósan fennmarad. A hagyományos szemöldökfestés remek természetesebb alternatíváját kínálja, hiszen olyan vegán,  állatkísérlet mentes készítmény, mely nem tartalmaz  ammóniát és használatához nincs szükség hozzáadott hidrogén-peroxidra.

Könnyedén használható festék, mellyel akár ombre vagy púderes hatású szemöldök stylingot is el tudunk érni. Emellett tetoválások színének frissítésére vagy formájának  korrigálására is remek lehetőséget nyújt.

Szerző: Udvari Leila