Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Elfogadom a természet rendjét - nem akarok változtatni

Elfogadom a természet rendjét - nem akarok változtatni

Van, aki valóságos keresztes háborút hirdet minden művi beavatkozással szemben, mert csakis abban hisz és úgy érzi jól magát, ha felvállalja testének minden változását. Legyen az ránc, felesleges zsírpárna, mert ő így komfortos. Megannyi divat és kozmetikai cég is beállt már ebbe a sorba és mondta: a nőket pőre valóságukban, filterek és extrém fogyókúrák nélkül szeretik. Mutatják a világnak és nők millióinak ennek szépségét. Ebben a kérdésben nyilvánvalóan nincs egy és alapigazság, hiszen mindenkinek a teste a sajátja, a legfontosabb, hogy mi jól érezzük magunkat benne!

Bejárta a világsajtót, hogy Kate Winslet Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas angol színésznő komolyan küzdött azért, hogy valóságos képet nyújtson róla az Easttowni rejtélyek című sikersorozat. A filmes felajánlást többször vissza is dobta amiatt, mert elvárták volna tőle, hogy kés alá feküdjön. hogy kicsit megereszkedett hasát szexivé tegyék. Kétszer még a sorozat promóciós plakátját sem engedte át, mert úgy érezte, hogy túl sokat változtattak a vonásain.

„Srácok, tudom, hány ráncom van a szemem körül, tegyétek vissza mindet”

– idézte fel a vitájukat a 45 éves színésznő a New York Timesnak.

Kate-ről köztudott, hogy az önelfogadás nagykövete, lányok millióinak próbál üzenni azzal, ahová ő eljutott. Az önbizalomhiánytól az önelfogadásig vezető útját inspiráló nyitottsággal osztja meg. A színésznő egy hang, amely magabiztosságot közvetít mindenki számára. A Glamour összefoglalójából kiderül, hogy miután megkapta kora legnagyobb sikerfilmjének, a Titanicnak főszerepét, Hollywood felfedezte az akkor 21 éves fiatal színésznő a hollywoodi filmek helyett jelentőségteljes szerepeket választott. Olyanokat, amelyekhez személyes kapcsolat fűzte, és amelyek a nőket teljességükben és emberségükön keresztül mutatta be. Elhatározta, hogy eggyé fog válni karaktereivel, ahelyett hogy csak szerepeket játszana. Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben, egy olyan nőt alakított, akinek a szerelme emlékei kitörlődnek. Az Apró titkokban egy utálatos anyuka, míg A szabadság útjai című filmben egy nyughatatlan feleség. Tehetségével és sokoldalúságával rengeteg elismerést - többek között a kritikusokét is kivívta magának. Harmincas évei elejére a legfiatalabb, legtöbb Oscar-díjra jelölt színésznő lett, 2008-ban pedig elnyerte első Oscar-díját A Felolvasóban nyújtott alakításáért. Szerinte a nézők azért is kapcsolódnak a karakteréhez, mert nyilvánvalóan nem filterezik, az arca és a teste is megfelel a korának és az életének. Márpedig ez nagyon sok filmből hiányzik. Pedig testsúlya miatt már egész fiatal kora óta szembesült rosszindulatú megjegyzésekkel, kérték, hogy fogyjon le.

„Sok munka kellett ahhoz, hogy eljussak egy olyan szintre, ahol nem kérek bocsánatot azért, aki vagyok, ahol elfogadom a hibáimat. Bátorság és erő kell ahhoz, hogy elhidd, hogy megérdemled. Néha előfordulhat, hogy úgy érzed, nem érdemled meg. Mindannyiunknak vannak ilyen pillanatai, és ettől leszünk emberiek mindannyian. De minél többet mondod ezeket a szavakat, és hiszel mindabban, ami valójában vagy, akkor az idővel és a magadba vetett hittel te is úgy érzed majd, hogy megérdemled”- nyilatkozta legutóbb, amikor L’Oreál nagykövetének választották.

De ezzel nincs egyedül. Világsztárok sora mondott nemet arra, hogy mesterségesen változtassanak külsejükön. Pedig voltak, akiket ráadásul azzal fenyegettek meg, hogy karrierjük bánja, ha nemet mondanak. Lady Gaga, Halle Berry, Julia Roberts, Salma Hayek, Emma Thompson, Jamie Lee Curtis Jodie Foster, Sigourney Weaver és Diane Keaton is hittek, bíztak annyira magukban, hogy azt mondják: ők így tökéletesek.

Forrás: fotogramas.es