Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Csábító ajkak, no de milyen áron? - A szilikonos ajakfeltöltés veszélyei

Csábító ajkak, no de milyen áron? - A szilikonos ajakfeltöltés veszélyei

Ez az 1990-es években, szemészeti beavatkozásokhoz engedélyezett anyag, a szilikon, gyorsan elterjedt a szépészeti beavatkozásokat kedvelő, ámde ezt igazán megfinanszírozni nem tudó alacsonyabb jövedelmi rétegű, ámde szépülni vágyó emberek körében. Egyre inkább elterjedt használata arc, mell, ajak feltöltések esetén dacolva azzal a ténnyel, ezen anyag alkalmazása nem igazán javasolt esztétikai beavatkozásokhoz. Hogy miért? Nézzük meg!

A szilikon valójában egy műanyag csoport elnevezése, melynek tömegtermelése az 1940-es években kezdődött Amerikában. Használata széles körben elterjedt. Gyógyászat, építőipar, elektronika, hogy csupán párat említsünk. Orvosok többek között szemműtéteknél, például retinaleválás esetén alkalmaztak szilikon olajat.

Egy olcsó, praktikus anyagról beszélünk, mely viszont például ajakfeltöltés esetén több problémát is okozhat. Sőt, menjünk tovább. Nem csupán maga az anyag lehet kockázatos, hanem az is, aki beadja, hisz nívós, minőségi munkát végző orvosok javarészt  - persze van kivétel és erre mindjárt ki is térünk - nem használják ezt az anyagot. Ebből egyenesen következik, hogy maga a beavatkozás humán oldalról is hagy némi kívánnivalót maga után. De térjünk vissza az egészségügyi hátrányokra.

A beavatkozást követően először még jól is mutathat az ajak, hisz szép, telt formát, hidratáltságot ad neki látszatra, azonban az idő múlásával bőrünk elkezd hegesedni, az injektált felület pedig nőni, ahogy a szilikon beáramlik a szövetekbe. Dudoros és kemény lesz, lehet és tudni kell róla, szinte lehetetlen lesz eltávolítani!

Mindemellett, ha hozzá nem értő személy, azaz nem profi orvos használja ezt az anyagot, könnyen fecskendezheti érbe, ami azt jelenti a szilikon a tüdőbe, a szívbe juthat ezzel akár az életünket is kockáztatva.

De természetesen itt is megvan a követhető út és a választható beavatkozás, mely szilikon beinjektálása esetén az egyetlen helyes mód. Ez pedig nem más, mint a microdroplet technika.

Ennek során sok apró szilikon csepp kerül befecskendezésre a kívánt területre, melyre bőrünk kollagén termeléssel reagál. A beavatkozás rövid ideig tart, pár korrekciós időpontra viszont lehet, hogy szükség van ennél az eljárásnál is. 

A szilikonos szájfeltöltés azonban, bár hatása hosszan, hosszabban tartó mint egyéb, felszívódó töltőanyagok használata, egyre inkább háttérbe szorul. Tekintve előnyei jóval kisebb mértékűek, mint a kockázat, melyet az ilyen jellegű szájfeltöltés magában rejt. 

Természetes, hogy szeretnénk minél szebbek, kívánatosabbak lenni és ehhez hozzátartoznak a csábító ajkak, igen! No de ilyen áron?